• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Delican'dan Kocaoğlu'na TEPKİ

Delican'dan Kocaoğlu'na TEPKİ
Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / İzmir’de toplu ulaşımda kart krizi nedeniyle yaşanan sorun hakkında
AZİZ KOCAOĞLU’NA TEPKİ
 
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ulaşımda yaşanan kriz nedeniyle açıklama yaptı. Delican, şirketler arasındaki kavganın halka yansıtıldığını ifade ederken sorumlunun Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi. Delican, “Sayın Aziz Kocaoğlu yaptığı açıklamada, ‘Her problemde olduğu gibi bu problemin de bir sorumlusu vardır’ diyor. Bu işin asıl sorumlusu kendisidir” dedi. Delican, Kocaoğlu’na kamu zararının nasıl karşılanacağını tekrar sordu.
 
İzmir’de toplu ulaşımda kart krizi nedeniyle yaşanan sorun hakkında AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican yeni açıklama yaptı. Bir haftadır yaşanan karmaşanın çözülememesini “iş bilmezlik” olarak nitelendiren Delican, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu davranmadığını ifade etti.
 
Delican şu açıklamayı yaptı:
 
“Bir haftadır karmaşaya neden olan konu ile ilgili halen bir yol kat edilememiştir. Belediye yetkililerine göre ihaleyi kaybettiği için, şirketin kendisine göre ise İzmirli kart dolumu yapan bayilerin payı yüksek tutulduğu için iş yeni firmaya verilmiştir. Şu kesinlikle bilinmelidir ki şirketler arasındaki kavga ya da hukuki sorun bizi ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren en önemli konu İzmirli vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyettir. Belediye meseleyi çözemeyince tüm ulaşım sistemini bedava yapmıştır. Otobüslerin kapılarını açarak karmaşaya yol açmıştır.  Toplu ulaşım araçlarında bazı vatandaşlarımızın kartlarını okuyan sistem birçoğunu okumamaktadır. Bu da aynı aracı kullananlar arasında adaletsizlik yaratmaktadır.
 
Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı son açıklama ise tam anlamıyla iş bilmezlik ve basiretsizliğin tescilidir. Kocaoğlu açıklamasında, ‘Her problemde olduğu gibi bu problemin de bir sorumlusu vardır’ demiştir. Burada açık ve net olan şey asıl sorumlunun belediye yönetimi ve başkanı olduğudur. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi bir haftalık kamu zararı nasıl karşılanacaktır? Sayın Kocaoğlu, şirkete dava açıp zararı mı isteyecek yoksa cebinden mi verecektir? Bunların dışında sermaye artırımı yöntemi ile zararı halkımıza mı fatura edecektir? Asıl tartışılması gereken konular arasında bunlar vardır.  İzmir’de zaten sıkıntılı olan ulaşım konusu bu melese ile daha da sorunlu hale gelmiştir”
 
ÖRNEK AL
Delican, İzmir’de hükümetin önemli işlere imza attığını ifade ederken ulaşım yatırımlarının da örnek alınması gerektiğini söyledi. Delican, “Tüm engellemelere rağmen Konak Tüneli’ni bitirdik. Kentimizde çok önemli bir ulaşım yatırımı olarak tarihe geçti. Tavsiyem tünele dava açan belediye başkanları ve istemezükçülerin de ulaşımda sık sık burayı kullanmasıdır.  Hükumetimizin İzmir’e yönelik 35 projesi arasında yer alan Körfez Tüp Geçişi Projesi’nin de çalışmaları başladı. Halkımızın da görüşleri alınarak projenin ÇED süreci devam ediyor. Bu projeyi de hayata geçireceğiz. Ne yazık ki bir yanda milyarlarca lira yatırım yapan anlayış diğer yanda alt ve üst geçitleri bile beceremeyen anlayış var. İzmir halkı yaşananları görüyor ve yakından izliyor. Gereken kararı sandıkta verecektir” dedi.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14