• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Denizler Çöp Kutusu Değil…

Denizler Çöp Kutusu Değil…
DenizTemiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Güzelbahçe Belediyesi / Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dik
Denizler Çöp Kutusu Değil…
 
DenizTemiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Güzelbahçe Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Kıyı Temizliği Günü” kapsamında yaklaşık 500 kg. atık toplandı. 
 
Martı Koleji ilköğretim okulu öğrencileri, Güzelbahçe Belediyesi Tiyatro Topluluğu öğrencileri, gönüllüler ve velilerin katılımlarıyla Güzelbahçe Yalı Mahallesi eski Vapur iskelesi yanında bulunan kıyı şeridinde gerçekleştirilen etkinlikte toplanan atıklar arasında ilk sırayı sigara izmaritleri aldı. Öğrenciler tarafından toplanan diğer ürünler arasında torba, pil, plastik şişe branda, ip, temizlik ürünü ambalajı, çakmak ve ampul yer aldı. 
 
DenizTemiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, gerçekleştirilen etkinlik ile öğrencilere çevre duyarlılığının kazandırılmasının amaçlandığını, aynı zamanda bu tür faaliyetlerle de toplumda bilinç düzeyinin arttığını söyledi.
 
Etkinliğin gerçekleşme aşamasında Güzelbahçe Belediyesi’nin her zaman kendilerine destek olduğunu vurgulayan Öztürk, Martı Koleji öğrencilerine de sağladıkları katkı nedeniyle teşekkür etti. Başkan Öztürk ayrıca, toplanan atıkların kayıtlarının incelenerek rapor haline getirildiğini, çalışma kapsamında ayrıca, atıkların cins ve kaynağının istatistiğinin yapıldığını kaydetti. 
 
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise bölgede denizlerin gemilerin bıraktıkları sintineler nedeniyle yoğun bir şekilde kirlendiğini, konuyu gerekli kurum ve kuruluşlara ilettiklerini ifade etti. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri   
 
 
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14