• BIST 9530.47
  • Altın 2485.456
  • Dolar 32.5061
  • Euro 34.8527
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
» »

Depremzedeler Evlerine Kavuştu

Depremzedeler Evlerine Kavuştu
Saruhanlı ilçesine bağlı Mütevelli Mahallesi’nde 9 ay önce meydana gelen depremde evleri yıkılan

Saruhanlı ilçesine bağlı Mütevelli Mahallesi’nde 9 ay önce meydana gelen depremde evleri yıkılan vatandaşlar için Saruhanlı Belediyesinin öncülüğünde 5 kamu kurumunun desteğiyle yapılan prefabrik evler, düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. 

Saruhanlı’nın Mütevelli Mahallesi’nde 21 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan 9 vatandaşa Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Saruhanlı Kaymakamlığı, Saruhanlı Belediyesi, AFAD ve Özgür Tarım’ın katkılarıyla yapılan prefabrik evlerin anahtar teslim töreni yapıldı. Toplam 308 bin 337 TL’ye mal olan prefabrik evler ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü. 

Mütevelli Mahallesi düğün salonunda düzenlenen törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Kaymakamı ve Saruhanlı Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu, Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Bekir Şen, evleri depremde zarar gören afetzedeler ve Mütevelli halkı katıldı. 

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı ise depremin olduğu andan itibaren hasar gören yerlere yardıma koştuklarını anlatarak, prefabrik evlerin yapımında katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. 

Konuşmalardan sonra Vali Güvençer Özgür Tarım Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgür’e hediye takdim etti. 

Daha sonra protokol üyeleri hak sahibi depremzedelere prefabrik konutların anahtarlarını teslim etti. 

Vali Mustafa Hakan Güvençer ve protokol üyeleri depremde zarar gören İlkokulun yerine Güres Grup tarafından yapılan okul inşaatını ve prefabrik evleri ziyaret etti.

İzlenme: 7751
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14