• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Doğal Yaşam Avrupalı Oldu

Doğal Yaşam Avrupalı Oldu
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / İzmir Doğal Yaşam Parkı, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) üyeliğine kabul edildi. Kentin uluslararası tanınırlığına ciddi katkı koyması beklenen karar, hayvan değişimlerinin de önün

Bizim Park “Avrupalı” oldu

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / İzmir Doğal Yaşam Parkı, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) üyeliğine kabul edildi. Kentin uluslararası tanınırlığına ciddi katkı koyması beklenen karar, hayvan değişimlerinin de önünü açacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan, 425 bin metrekare alan üzerinde hayvanların tutsaklık duygusunu hissetmeden özgürce yaşabildikleri İzmir Doğal Yaşam Parkı artık resmen “Avrupalı” oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi"nin 11 Ocak 2010 tarihinde oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği"ne (EAZA) yapılan adaylık başvurusuna olumlu yanıt geldi. 2008 yılının Aralık ayında açılan ve o günden bu yana Türkiye çapında büyük ilgi gören İzmir Doğal Yaşam Parkı, gelen heyetlerin inceleme ve değerlendirmelerinin sonucunda EAZA üyesi olmaya hak kazandı. Üyelikle ilgili resmi protokolün önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceği belirtildi.

Avrupalı uzmanlar tam not verdi
İzmir Doğal Yaşam Parkı, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği"ne üyelik sürecinin gerçekleşmesi konusunda en önemli sınavlardan birini geçtiğimiz Ocak ayında vermişti. Kente gelen EAZA temsilcileri Nick Lindsay, Endre Sos, William van Lint ve Eoghan O"Sullivan iki gün boyunca parkta inceleme yapmıştı. İngiltere, Macaristan ve Hollanda"dan gelen uzmanlar barınakları, açık alanları ve ziyaretçilerin kullanım alanlarını incelemiş, gördüklerini fotoğraflarla belgelemişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşme olanağı da bulduklarını söyleyen Uluslararası Müfettiş ve İngiltere Whipsnade Hayvanat Bahçesi sorumlusu Nick Lindsay, İzmir Doğal Yaşam Parkı"nın kendilerini çok heyecanlandırdığını söylemişti.

İzmir Doğal Yaşam Parkı dünyaya açılacak
Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) 1992 yılında kuruldu. Hayvanat bahçelerinde eğitim, araştırma ve koruma başta olmak üzere pek çok konuda işbirliğini sağlamayı hedefliyor. EAZA"ya üye 35 farklı ülkeden 300"den fazla kuruluş bulunuyor. Hayvan türlerinin korunması konusunda çalışmalar yürüten EAZA, biyoçeşitliliğin tehlike altında olduğuna ve her geçen gün canlı türlerinin tükendiğine dikkat çeken kampanyalar düzenliyor. EAZA üyeleri ekosistem ve Habitat korumalarında aktif görev alıyor. Bu kapsamda birlik üyeleri arasında oluşturulan internet ağı ile iletişim sağlanıyor. Hayvanat bahçelerinin standartlarını yükseltecek araştırma ve teknik yardımları sağlıyor, üye olunması ve üyelerin daha ileri düzeye gelebilmesi için standartları belirliyor. Yaban hayvanlarının doğal ortamlarındaki diyetlerine en yakın beslenme programları oluşturulması ve yaban hayvanlarının beslenmeleriyle ilgili standartların belirlenmesi de EAZA"nın faaliyetleri arasında yer alıyor.

Üyelik avantajları çok büyük
Birlik üyeliğinin İzmir Doğal Yaşam Parkı"na ve İzmir Büyükşehir Belediyesi"ne prestij sağlama, parkın dünya ölçeğinde tanınmasına yardımcı olma gibi katkılarının yanı sıra, hayvan temini ve değişimi ile hayvanat bahçelerinin hayvan bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlayacağı belirtiliyor. EAZA üyesi 35 ülkeden 300"ü aşkın hayvanat bahçesi ve akvaryumla ortak internet ağı ile iletişim kurulabilecek. Birlik üyeleri ile kurulan iletişim, yönetimden ve uzman personelden bakıcıya kadar her bireyin gelişimini ve deneyimlerini artıracak. Yerli ve yabancı ziyaretçiler için daha etkin bir tanıtım yapılması sağlanacak.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14