• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Eğitmenlere Yönelik Temel Tiyatro Bilgileri

Eğitmenlere Yönelik Temel Tiyatro Bilgileri
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / İzmir Devlet Tiyatrosu ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak projesi olan “Eğitmenlere Yönelik Temel Tiyatro Bilgileri” 7 Kasım Cumartesi günü saat 1
EĞİTMENLERE YÖNELİK TEMEL TİYATRO BİLGİLERİ SEMİNERLERİNİN İLKİ GERÇEKLEŞTİ
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
İzmir Devlet Tiyatrosu ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak projesi olan “Eğitmenlere Yönelik Temel Tiyatro Bilgileri” 7 Kasım Cumartesi günü saat 10.30’da Konak Sahnesinde ilk katılımcı grubu ile hayata geçirildi.  
 
İzmir Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Tayfun Erarslan, seminer başlangıcında yaptığı konuşmada;  gençlere tiyatro sevgisinin aşılanması konusunda eğitimcilerin büyük rolü olduğunu vurgulayarak, bu seminerlerin hem eğitmenlerin tiyatroya yaklaşımlarını geliştirmek hem de öğrencilerine kılavuzluk ederken faydalanabilecekleri ana başlıkları daha iyi kavrayabilmek için bir nevi sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirtti.
 
Tiyatronun mutfağına dair püf noktalarını eğitimcilerle paylaşmak adına düzenlenen seminerin ilk etabında, İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçısı Yusuf Köksal tiyatro terimleri ve terminolojisi ile sahnede karşılaşılabilecek zorluklar konusunda bilgiler paylaştı. 
 
İkinci etapta ise Dramaturg Füsun Ataman Berke katılımcı eğitmenlerle, tiyatronun doğuşu ve gelişimi, dramaturginin esasları, metin seçimi ve uygulamaları ile Çocuk tiyatrosunda karşılaşılan sorunlar hakkında çeşitli bilgiler paylaştı.
 
İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü sezon boyunca devam ettirmeyi planladığı bu etkinlikle, yaklaşık 400 öğretmene ve öğrencilerine tiyatro rehberliği yapabilecek gerekli temel eğitimi vermeyi hedefliyor.
 
Farklı okullardan 60 eğitimci ile gerçekleşen ve okullarda tiyatro faaliyetlerinin daha bilinçli biçimde gerçekleştirilmesini amaçlayan seminerler sayesinde, öğretmenlerin öğrencileri ile birlikte sahneleyecekleri okul oyunlarını daha profesyonel bir biçimde ele alabilmeleri sağlanacak.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14