• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Ekonomik Kalkınma, Dijital Dönüşümle Gerçekleştirilecek

Ekonomik Kalkınma, Dijital Dönüşümle Gerçekleştirilecek
İzmirli teknoloji şirketi Univera tarafından bu yıl 18.si düzenlenen Univera Teknoloji Günü’nde (UTG), entegre ekosistemler ve sürdürülebilirlik teması ele alındı.

“Türkiye’de ekonomik kalkınma, dijital dönüşümle gerçekleştirilecek!”

İzmirli teknoloji şirketi Univera tarafından bu yıl 18.si düzenlenen Univera Teknoloji Günü’nde (UTG), entegre ekosistemler ve sürdürülebilirlik teması ele alındı. Cem Seymen’in özel konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte drone’larla depo sayımı yapıldı. "Dünyanın en etkili bilim insanları” listesinde yer alan Erciyes Üniversitesi Prof. Dr. Derviş Karaboğa ise bal arılarının davranışlarından hareketle yapay zeka alanında ortaya koyduğu araştırmanın detaylarını aktardı.

24 konuşmacı ve 250’den fazla katılımcının ağırlandığı 18. Univera Teknoloji Günü (UTG), 25 Nisan Perşembe günü Elite World Asia Hotel’de gerçekleştirildi. Honeywell’in ana sponsorluğunu üstlendiği etkinliğin bu yılki özel konuğu Cem Seymen oldu. Farklı sektörlerden katılımcının ağırlandığı zirvede, Univera’nın yerli yazılımları uygulamalı şekilde  paylaşıldı. Drone’larla yapılan temsili depo sayımı, büyük beğeni topladı. Univera Teknoloji Günü’nün oturum sponsorluklarını Microsoft, SOTI ve Univis üstlenirken Türkiye’nin öncü kurumlarından BMC, Düzey Pazarlama ve Doğuş Gıda’nın yer aldığı etkinlikte, Univera’nın kurumsal çözümleriyle entegre edilen iş süreçlerindeki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

İzmir'deki 20 metrekarelik ofisten 26 ülkeye yerli yazılım ihracına…

Etkinliğin açılış konulmasını yapan ve ülke ekonomisi için katma değeri yüksek teknolojiler geliştirdiklerini belirten Univera Genel Müdürü Cüneyt Ersin, şunları aktardı: “1992 yılından bu yana yerli teknoloji çözümleri üretiyoruz. İzmir’de 20 metrekarelik bir ofiste temellerini attığımız Univera, bugün 160 kişilik ekibi ile 26 ülkeye yazılım ihraç ediyor. Ciromuzun %12’sini ihracattan elde ediyoruz. Hedefimiz bu oranı %45 seviyesine çıkarmak. Tamamen yerli kaynaklarla geliştirdiğimiz yazılımlar sayesinde her yıl yaklaşık 25-30 milyon doların Türkiye ekonomisinde kalmasını sağlayarak ciddi bir katma değer yaratıyoruz. İlk günkü azimle, geleceğin kurumsal çözümlerini tamamen otonom hale getirmek hedefiyle çalışıyoruz” dedi.

“Türkiye ekonomisinin yeni hikayesinde, tarım ve teknoloji son derece hayati bir noktada.”

Türkiye’nin dünyaya ayak uydurabilmesi için katma değeri yüksek teknolojiler üretmesi gerektiğine değinen CNN Türk Ekonomi Editörü Cem Seymen, “Ekonominin temel dinamikleri artık yüksek teknolojiyle yönetiliyor. Bizim ülke olarak birçok şeyi gözden geçirmemiz ve çocuklarımıza algoritma, matematik ve yapay zekanın önemini anlatmalıyız” dedi. Türkiye ekonomisinin yeni hikayesinde tarımın son derece hayati bir noktada olduğunu söyleyen Seymen, “Bu topraklarda 8 bin yıldır tarım yapılıyor ancak her yıl zam şampiyonu nedense bir sebze oluyor. Üretimde, dağıtımda ya da diğer süreçlerde yapılan hatalar çoğu zaman hem ülkemize hem de halkımıza pahalıya patlıyor. Bu gibi durumların engellenmesi ve Türkiye’nin yeni ekonomi hikayesinin ve kalkınmanın gerçekleşmesi için dijital dönüşüm ve teknoloji kullanımı büyük önem arz ediyor” dedi. 

“Dijital dönüşümde arı gibi olmalıyız”

Bal arılarının davranışlarından hareketle yapay zeka alanında ortaya koyduğu Yapay Arı Kolonisi (Artifical Bee Colony) algoritma çalışmasıyla "Dünyanın en etkili bilim insanları” listesinde yer alan Erciyes Üniversitesi Prof. Dr. Derviş Karaboğa da etkinlikte bir sunum yaptı. Dijital dönüşüm süreçlerinde, yaşam felsefesi verimlilik olan arıların örnek alınması gerektiğinin altını çizen Karabağoa, “Onlar bir problemle karşılaştıkları zaman o problemi çözmekle kalmıyor, aynı zamanda kârlı çıkmanın yollarını arıyorlar. Arılar bir çiçekten istedikleri verimi alamadıkları zaman yeni çiçekler arıyor ve her zaman yeni buldukları çiçeğin verimliliği eskisinden çok daha fazla oluyor. Kurumlar da dijital dönüşüm süreçlerinde arılar gibi en iyiyi hedeflemeli ve her zaman kaynakların daha verimli kullanılması için çalışılmalı” dedi. // EGE BASIN GRUBU

 

Bu haber toplam 784 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14