• BIST 9079.97
  • Altın 2325.231
  • Dolar 32.3294
  • Euro 34.9241
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Elektrik Dağıtım Sektöründe Belgesiz Çalışan Kalmayacak

Elektrik Dağıtım Sektöründe Belgesiz Çalışan Kalmayacak
Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), Elektrik Dağıtım Sektörünün Mesleki Standart ve Yeterliliklerini Belirleyecek

ELEKTRİK DAĞITIM SEKTÖRÜNDE BELGESİZ ÇALIŞAN KALMAYACAK

ELDER, Elektriği Dağıtan Mesleklerin Belgelendirilmesi Projesi ile daha önce oluşturduğu Ulusal Mesleki Standartların yeterliliklerini hazırlıyor ve belgelendirme merkezini kuruyor.

ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel, elektrik dağıtım sektöründe yapılan işlerin belirlenmiş standartlarda ve belgelendirilmiş kişiler tarafından yürütülmesinin sağlanacağını belirterek, “Hem çalışanlarımızın can güvenliği, hem de yapılan işin verimliliği ve kalitesi açısından önemli bir adım atıldı” dedi.

Elektrik dağıtım sektörü, doğrudan 47 bin, dolaylı 55 bin olmak üzere 100 binin üzerinde kişiye istihdam sağlıyor. ELDER, sıfır ölümlü iş kazası hedefine ulaşmak ve sektörün hizmet kalitesini artırmak için yaptığı çalışmalara bir yenisini ekleyerek, ‘Elektriği Dağıtan Mesleklerin Belgelendirilmesi Projesi’ni hayata geçiriyor. Projenin tanıtım toplantısı 2 Haziran 2016 tarihinde Ankara’da, Latanya Otel’de gerçekleştirilecek.

Projeye ilişkin bilgi veren ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel, elektrik dağıtım sektöründeki mesleklerin büyük çoğunluğunun çok tehlikeli meslek grubunda bulunduğuna dikkat çekerek, gerçekleştirilen işlerin belirli standartlarda ve belgelendirilmiş kişiler tarafından yürütülmesinin, hem çalışanların can güvenliği, hem de işin verimliliği ve kalitesi açısından büyük önem arz ettiğinin altını çizdi. Yüksel, ELDER’in Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK)’yla imzaladığı protokol çerçevesinde, elektrik dağıtım mesleklerindeki Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Yeterlilikleri hazırladığını dile getirdi. Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü:

YAKLAŞIK 50 BİN KİŞİYE BELGE VERİLECEK

“Bugüne kadar 10 Ulusal Meslek Standardı hazırlanarak Resmi Gazete ’de yayımlanmış, bunların dördünün yeterliliği onaylanarak MYK da yayınlanmıştır. Kalan 6 mesleğin yeterliliklerinin hazırlanması ve toplamda da 10 meslek için “Personel Belgelendirme Merkezi” nin kurulması amacıyla teklif ettiğimiz “Elektriği Dağıtan Mesleklerin Belgelendirilmesi Projesi”, VOC-Test Merkezleri II. Hibe Programı Kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi tarafından, kabul edildi.

Hazırlanan yeterlilikler kapsamında TÜRKAK tarafından akredite edilmiş, MYK tarafından yetkilendirilmiş, kalite güvencesi sağlanmış, şeffaf ve uluslararası geçerliliği olan “sınav ve belgelendirme sistemi” kurulması amaçlanıyor. İlk etapta yaklaşık 50 bin kişinin belgelendirilmesi hedefleniyor.” / EGE BASIN GRUBU

 

Bu haber toplam 748 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14