• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Enerji Sektörüne 740 Milyon Dolarlık Yatırım

Enerji Sektörüne 740 Milyon Dolarlık Yatırım
Hidroelektrik santrallerin yanı sıra türbin, jeneratör üretimleri, elektrik satış, dağıtım ve ticaret alanlarında faaliyet gösteren ENERGO-PRO, Türkiye’de yatırımlarına hız kazandırdı.

ENERJİ SEKTÖRÜNE 740 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Hidroelektrik santrallerin yanı sıra türbin, jeneratör üretimleri, elektrik satış, dağıtım ve ticaret alanlarında faaliyet gösteren ENERGO-PRO, Türkiye’de yatırımlarına hız kazandırdı.  Türkiye’de 5 hidroelektrik santraliyle yaklaşık 100MW’a yakın kurulu güce sahip olan ENERGO-PRO’nun 2020 yılı sonuna kadar gerçekleştireceği yatırım hedefi 740 milyon dolar.

Orta ve Doğu Avrupa, Karadeniz ve Kafkasya’yı kapsayan geniş bir coğrafyada çevre dostu ve verimli hidroelektrik santralleri ile elektrik üreten ENERGO-PRO, toplam 6 ülkede 36 hidroelektrik santrali ve 2,5 milyon müşterisi ile enerji sektöründe önemli bir yatırımcı olarak Türkiye’de de aktif rol oynuyor.  Türkiye’de; Sivas, Tokat, Ankara ve Artvin’de bulunan toplamda 5 hidroelektrik santrali ile 2010 yılından bu yana ortalama 585.000 MWh enerji üreten ENERGO-PRO’nun inşaatı devam eden iki projesi daha bulunuyor.

‘‘TÜRKİYE’NİN GÜCÜNE VE POTANSİYELİNE İNANIYORUZ’’
İnşaatı devam eden projelerinin Muş ve Kars illerinde bulunduğunu belirten ENERGO-PRO Genel Müdürü Celal Kozumali; ‘‘Türkiye, enerji sektörü açısından çok önemli bir konumda yer alıyor. ENERGO-PRO olarak, 2019 yılında Türkiye’deki yatırımlarımızı hızlandırdık. Şu an inşaatı devam eden iki HES projemiz bulunuyor. Projelerimiz arasında Muş’ta yer alan Alpaslan-2, Türkiye’nin özel sektörde en büyük göl alanına sahip olmasıyla öne çıkıyor. Projemiz devreye alındığında bölge halkına ve ekonomimize büyük katkıları olacağına inanıyoruz’’ dedi.

Kars’ta bulunan Karakurt projesini 2019 yılı sonunda, Alpaslan-2 projesini ise 2020 yılı sonunda devreye almayı planladıklarını belirten Kozumali; sözlerine şöyle devam etti: ‘‘Artan nüfus ve gelişen sanayi ile birlikte enerji ihtiyacı giderek artıyor. Projelerimiz faaliyete geçtiğinde mevcut işletmelerimizde ürettiğimiz enerjiye ek olarak yıllık toplam 1227 GWh daha üretiyor olacağız.”

LİTOSTROJ ENGİNEERİNG İLE YÜKSEK VERİMLİ TÜRBİN VE JENERATÖR
ENERGO-PRO, hidroelektrik santralleri haricinde grup şirketi Litostroj Engineering ile türbin ve jeneratör üretimi gerçekleştiriyor. Litostroj Engineering şirketlerinin faaliyetleri hakkında bilgi veren Kozumali; “Çok uluslu ENERGO-PRO grubunun bir parçası da Kanada, Mısır ve İzlanda'da önemli projeleri olan Sloven su türbinleri üreticisi Litostroj Power ve AR-GE çalışmalarına odaklanan Çek şirketi Litostroj Engineering'dir. Grup şirketlerimizin destekleriyle doğa dostu su türbinleri ve jeneratörler üretiyoruz. Aynı yatırımı Türkiye’de de planladık ve açılışımıza çok az kaldı. Litostroj Power ile Türkiye’de de türbin ve jeneratör üretimi gerçekleştireceğiz. Fabrikamız ile Türkiye’de enerji sektörüne büyük katkı sağlayacak olmanın gururunu taşıyoruz’’ dedi. // EGE BASIN GRUBU

karakurthes3.jpg

Bu haber toplam 805 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14