• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Engelli Kavramı Ortadan Kaldırılacak

Engelli Kavramı Ortadan Kaldırılacak
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / 1 Kasım’da yapılacak erken seçim kapsamında çalışmalarına devam eden Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrı
TANRIKULU: MHP İKTİDARINDA KAMUDAKİ ENGELLİ KOTALARI DOLDURULACAKTIR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
1 Kasım’da yapılacak erken seçim kapsamında çalışmalarına devam eden Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, 1 Kasım seçim beyannamesinde engellilere yönelik iyileştirmelerin ön planda tutulduğunu belirterek, Türkiye’de engelli kavramını ortadan kaldıracaklarını dile getirdi.
 
ENGELLİLERE DESTEK
Engellilerin öncelikli olarak işe yerleştirilmeleri, üretime katkıda bulunmaları ve topluma kazandırılmalarını sağlayacaklarını ifade eden Tanrıkulu, “Kamudaki engelli kotalarının tamamına atama yapılacaktır. Ayrıca, engelli çocukların öncelikle aile yanında yetiştirilmesi ve hayata hazırlanması sağlanacak ve engelli çocuğu olan muhtaç durumdaki ailelere sosyal destek ödemesi yapılacaktır. Bu husus bizim için oldukça önemlidir. Çünkü engelli vatandaşlarımızın hayata hazırlanması noktasında aile bireyleri ile beraber yetiştirilmesi sosyal ve toplumsal konjonktürde büyük önem arz etmektedir” dedi.
 
PROTEZ TEMİNİ KOLAYLAŞACAK
Bunun dışında 12 yıldır herhangi biz uzvunu kaybetmiş veya doğuştan böyle bir duruma maruz kalmış olan vatandaşların protez temininde ciddi sıkıntılar yaşadığını dile getiren Tanrıkulu, “Engellilerin günlük hayatını kolaylaştıran araç-gereç ve ortez-protez temininde destek sağlanacak, sağlık kuruluşları engelliler için ulaşılabilir olacaktır. Buna ek olarak, hala toplumumuzda ciddi bir sıkıntı olarak hala devam eden konutların, toplu ulaşım araçlarının, toplu kullanım alanlarının ve kamu binalarının engellilerin kullanımına uygun durumda olmaması engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarını sıkıntıya sokmaktadır. MHP iktidarında bu engeller ortadan kaldırılarak konutların, yolların, kaldırımların, trafik lambalarının engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarını rahatça idame edebilecekleri duruma getirilecektir” şeklinde açıklamada bulundu.
 
Engelli vatandaşların eşit fırsatlara sahip olmaları amacıyla 1 Kasım beyannamesinde engelli vatandaşlara yönelik projelerin yere basar vaziyette uygulamaya mutlaka geçeceğini ifade eden Tanrıkulu, “Engelli bireylerin eşit fırsatlara sahip olmaları amacıyla doğuştan ya da sigortalılıktan önce engelli olup, çalışma gücünün en az yüzde 60’ını kaybedenlerin de malul sayılması ve 1800 gün üzerinden malullük aylığı bağlanması için düzenleme yapılacaktır” dedi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14