• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Engelliler Günü Kutlandı

Engelliler Günü Kutlandı
izmir'in Aliağa ilçesinde 03 Aralık Dünya Engelliler ile dayanışma günü kutlandı. Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneğinin hazırladığı program Cumhuriyet meydanında Atatürk Anıtına Aliağa engelliler ve

 

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLERLE

DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLANDI

 

 

 

izmir'in Aliağa ilçesinde 03 Aralık Dünya Engelliler ile dayanışma günü kutlandı.  Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneğinin hazırladığı program Cumhuriyet meydanında Atatürk Anıtına  Aliağa engelliler ve rehabilitasyon Derneği başkanı  İbrahim Erdemir'in çelenk koyması ile başladı.

Aliağa protokolünün  hazır bulunduğu kutlamada, Aliağa ilköğretim okulları engelliler sınıfı öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören çelenk koymanın ardında saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ile başladı.

Törende konuşan Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği başkanı İbrahim Erdemir, yaşamın her aşamasında bireyin engelli olabileceğini hatırlatarak başladığı konuşmasında engelli olmanın insanlığın ortak sorunu olduğun söyledi.

Erdemir," Engelli olmak insanlığın ortak sorunudur engellilere sahip çıkmak, problemlerini gündeme getirerek çözüm üretilmesini sağlamak amacıyla birleşmiş milletler tarafından 3 aralık dünya engellilerle dayanışma günü ilan edilmiş olup bir çok Avrupa ülkesinde ve ülkemizde etkinlikler düzenlenmektedir. Günümüzde doğuştan engelli olunabildiği gibi sonradan hastalık kaza ve son yıllarda ki terörle mücadele nedeni ile engelli olunabilir. Toplumu oluşturan tüm bireylerin hak ve özgürlüklerden eşit bir şekilde yararlanabilmesi gereksinimlerini tam olarak karşılanması çağdaş devlet olmanın gereklerindendir.

Sağlık, eğitim, ulaşım, iş ve sosyal güvenlik hizmetlerini engelli-engelsiz tüm yurttaşlarına aynı kalitede ulaştırabilen "insanın temel değer olduğu" anlayışını benimseyen gelişmiş toplumların ilkesidir.

Sosyal devlet ilkesinin gereği olarak, nüfusunun önemli bölümünü oluşturan biz engellilerin, sorunlarına çözüm üretmek, toplumsal yaşamda etkinlik alanlarını genişletmek ve daha iyi yaşam koşulları sağlamak için ülkemizde ilk olarak yaşamını idame ettirebilmeleri için bir başkasının yardım ve desteğine muhtaç engellilere devletin şefkatli elinin uzandığını göstermek için kaymakamlığımızda özel birim oluşturulmuş ve bu durumda bulunan engelli ailelerine asgari ücret tutarında maaş bağlanarak ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanmaya çalışılmakta sosyal güvenliği olmayan mağdur durumda olan engellilerin temel ihtiyaçları ve protez tekerlekli sandalye ilaç gibi giderleri de yine aynı duyarlılıkla sosyal yardımlaşma vakfı tarafından karşılanmaktadır.

 

 

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi eğitimde kaybedilecek fert yoktur ilkesini kendine prensip edinen sayın Kaymakamımız ilçemizde özel alt sınıflarının sayısını artırmış zihinsel engelliler iş eğitim merkezini hizmete sunmuş ilçe milli eğitim müdürlüğümüze bağlı rehberlik araştırma merkezi ile de her türlü destek almalarını sağlamıştır. Bu çalışmalarda emeği geçen başka kaymakamımıza, Tüpraş Rafineri müdürlüğüne, milli eğitim şube müdürümüze ve tüm birim yetkililerine minnettarız.

Doğuştan yada sonradan herhangi bir hastalık ya da kaza sonucu toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan engellilerin sorunlarının çözümünün, devletin yanı sıra tüm toplumun ilgisini ve katkısının gerektiğine inanarak sokaklarda ve caddelerde bizlerinde olduğunu düşünerek kaldırımlarda gösterdiği hassasiyet, ulaşım araçlarında faydalanamayan engelliler için faaliyete soktuğu engelli arabası ve engelliler özel rehabilitasyon merkezi oluşturmasından dolayı sayın Belediye Başkanımıza her zaman her şekilde yanımızda bulunan her türlü olumlu faaliyetlerimizi destekleyen sayın daire amirlerime siyasi parti ilçe başkanları ve üyelerine ve de yardımsever tüm Aliağalılara tüm engelli arkadaşlarım adına bu vesile ile sonsuz şükran ve teşekkürlerimi ifade etmek isterim.Bu doğrultuda atılan tüm adımlar, bizlerin özgüvenlerini artırmakta, toplumsal yaşama etkin biçimde katılımlarımı sağlamakta, karşılaştıklarımı sorunları aşmada, gelecek kaygısı taşımadan yaşama daha sıkı bağlanmamızı sağlamakta ve ailelerimize güç vermektedir."dedi

 kutlama Aliağa öğretmen evinde  resim sergisi ve verilen resepsiyonun ardından  "Engellilerin yasal hakları" konulu panel düzenlendi. panele Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Derneği İzmir Şube Başkanı Tolga Nasuh katıldı

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Aliağa'nın Gözü Bacasız Sanayi'de 20 Şubat 2015 Cuma 17:49
  • Satrançta Birinci ligdeyiz26 Temmuz 2012 Perşembe 21:02
  • Başkan Oğuz Sergi Açtı 18 Mayıs 2011 Çarşamba 00:09
  • Miniklerin Bayram Coşkusu25 Nisan 2010 Pazar 23:31
  • Atatürk İlköğretim Okulu 25 Nisan 2010 Pazar 23:24
  • Turnuvada Gol Yağmuru 08 Ocak 2010 Cuma 12:45
  • Engeli Spor İle Aşıyorlar 08 Aralık 2009 Salı 13:05
  • Aliağa'da trap Atışlarına İlgi 20 Ağustos 2009 Perşembe 21:41
  • Küresl Isınmaya PEDAL11 Ağustos 2009 Salı 00:17
  • Turizm Haftası Kutlanıyor15 Nisan 2009 Çarşamba 15:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14