• BIST 9772.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C

Filistinli Çifçiler Eğitim Aldı

Filistinli Çifçiler Eğitim Aldı
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / İzmir'in Menemen İlçesi'nde bulunan Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde (UTAEM) verilen eğitimi tamamlayan Filintinli çiftçiler sertifikalarını aldı.

Filistinli Çiftçilerin Eğitimi Tamamlandı
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / İzmir'in Menemen İlçesi'nde bulunan Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde (UTAEM) verilen eğitimi tamamlayan Filintinli çiftçiler sertifikalarını aldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) arasında imzalanan protokol gereğince Menemen'de 14 Filistinli çiftçiye modern sulama teknikleri konulu eğitim verildi. Çiftçiler eğitimin yanı sıra teknik geziye de katıldı. Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ndeki eğitimin tamamlanması nedeniyle bugün düzenlenen törenle Filistili çiftçilere belgeleri verildi. Törene, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Taşhan, aynı zamanda Manisa Ziraat Odası Başkanı da olan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkan Vekili Nuri Sorman, İl Tarım Müdür Yardımcı Musa Bakan, TZOB Başkan Danışmanı Kemal Sandık, İzmir'deki 14 ziraat odasının başkanları ve Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Selim Tokmak katıldı. Filistinli çiftçiler belgelerini TZOB Başkan Vekili Nuri Sorman ve UTAEM Müdürü Dilek Kahraman'ın elinde aldı.
Belge dağıtım töreninin ardından Menemen Ziraat Odası Başkanlığı misafirlere Menemen'in kuru kayısı, incir ve çekirdeksiz kuru üzümünden oluşan hediye paketi verirken, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü de kendi üretimi yerli numune tohumlardan oluşan paketleri hediye etti.
Tören sonrasında bir konuşma yapan Filistin Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Rafat Khundagli, Türkiye ziyaretlerini çok verimli olarak nitelendirdi. Eğitim süresince öğrendiklerini kendi ülkelerinde uygulayacaklarını anlatan Khundagli, "Burada bulunduğumuz süre boyunca kendimizi hiçbir zaman gurbette saymadık. Türkiye bizim de ülkemizdir. Türk milletinin misafirperverliğine ve bize karşı besledikleri sıcak duygulardan dolayı teşekkür ediyoruz. Şunu belirtmek istiyorum ki Türkiye tarımsal alanda çok ileri bir düzeye gelmiş ve bu bizim için çok faydalı oldu" dedi. -

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14