• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Foça'da gündemi sarsan açıklama

Foça'da gündemi sarsan açıklama
Hasan Eser / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Yerel seçim sürecini değerlendiren Demokratik Sol Parti (DSP) Foça Belediye Başkan Adayı Osman Mert, gündem yaratacak açıklamalar yaptı. Foça Belediy
DSP FOÇA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OSMAN MERT'TEN GÜNDEMİ SARSAN AÇIKLAMALAR  
Hasan Eser /  Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
Yerel seçim sürecini değerlendiren Demokratik Sol Parti (DSP) Foça Belediye Başkan Adayı Osman Mert, gündem yaratacak açıklamalar yaptı. Foça Belediyesi ve  Gökhan Demirağ ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
BELEDİYE İMKANLARI İÇKİ MASALARINDA HARCANDI
Osman Mert,"Foça'nın önümüzdeki 5 yılının değerlendirilmesi safhasında; kendisini tamamıyla 6 okun ve CHP'li seçmenlerin vereceği  oylara bağlamış ve hiçbir projesinin öne çıkmadığı, yalnızca bel altı dedikodularla, iftiralarla siyaset yapmaya çalışan ama, geçmiş 5 yılında hepimizin maalesef, meclis üyeliklerinde de kavga ve mücadele ettiğimiz, benim şahsen ilçe başkanlığımda da mücadele ettiğim ve nihayetinde de Belediye başkan adayı olmamda en önemli etken olan şu anki Belediye başkanını bir gözden geçirelim" diyerek, şunları söyledi: "Yalnızca 6 ok sevdasıyla, Atatürkçülük sevdasıyla ve CHP'nin Foça da iktidarı sevdasıyla  gerçekleri gömemezlikten gelmeyin. Foça'nın önümüzdeki 5 yılına günah. Bilhassa son 5 yılda hiçbir proje yaratmamış olan; yalnızca kendisini Büyükşehir Belediyesi projeleri altına gizlemiş olan, bugün Y.Foça ya gittiğinizde herkesin kan ağladığı, Foça ya geldiğinizde esnaf için, yaşayanlar için, çevre için, sokak hayvanları için, temizlik için hiçbir üretici faaliyet içinde bulunmamış, ama saltanat düşkünlüğünün haricinde belediyenin imkânlarını tasarruf etmek yerine İÇKİ MASALARINDA harcamaları haricinde bir Foça spor kulübünün profesyonelleşmesi ve 3.lig sevdasıyla milyonlar harcamış bir Belediye başkanının arkasından, lütfen yalnızca CHP'nin adayı olduğu için koşmayın.Elimizi vicdanımıza koyalım! Önümüzdeki 5 yılın temel problemlerinin çözümünde benim de 20 yıllık bir CHP li olduğumu unutmayın. Bizde Atatürkçüyüz, bizde laikliği savunuyoruz, bizde Atatürk ün kurduğu ülkenin evlatlarıyız. Bizde geçmişte  CHP'ye sonuna kadar destek verdik.
 
İHALE YAPILMAKSIZIN KESİLEN FATURALAR
Gökhan Demirağ'ın  gelecek dönem için hiç bir projesinin olmadığını, geride kalan 2 dönemde  yapılamayanlar noktasında hiç bir açıklama yapamadığını ve sadece CHP'nin Foça da sağduyulu insanlarının ülke konusunda, laiklik konusunda ve 6 okun hassasiyetini kullanarak bir yerel seçim çalışması yaptığını belirten Mert, şöyle konuştu: "Değerli Foçalılar; Lütfen gözümüzü açalım.Foça'nın içindeki bazı kesimlerin CHP'yi niçin desteklediğini; ya da şöyle söyleyeyim. Gökhan Demirağ’ın arkasında olduğunu anlayamamışken, son 2 gündür elime geçen evraklarda artık net bir biçimde, 2013 yılında 3.900.000,- TL.lık, İHALE YAPILMAKSIZIN kesilen faturaları görünce anladım. Gökhan Demirağ’ın, hiçbir yatırım ve hizmeti yokken sadece Foça belediyesine 30-40- 50.000 TL.lık fatura kesme sevdası ile lütfen, başarısız bir belediye başkanının arkasında olmayalım. Lütfen , artık şahsi menfaatlerimizi bir kenara bırakalım. Bu memleketin önümüzdeki 5 yılı için sağduyulu, vicdanlı düşünelim"
 
BEL ALTI SİYASET YAPMAYIN
Birilerinin sonuçlanmamış evraklar üzerinden kendisine bel altı niteliğinde söylemlerle saldırdığını ve bu anlayış sayesinde ülkede siyasetin bittiğini  öne süren Osman Mert, sözlerine şöyle devam etti: "Lütfen bel altı vurmayın.Lütfen yalnızca projelerinizle konuşun. Vatandaş sizden proje duymak istiyor. Vatandaş şu belediye başkan adayının şurada şusu olmuş, şu belediye başkan adayının işleri böyleymiş, şu belediye başkan adayının şöyle namussuzlukları varmış…lütfen, elimizi vicdanımıza koyalım.Vatandaşın ve kamuoyunun önünde kendimizi değerlendirelim.Öte yandan  2008 yılında, daha soruşturma aşamasına gelmemiş dava evraklarını dağıtıyorsunuz. Biliyor musunuz;  ondan sonra bilirkişi raporlarıyla, o soruşturmanın karşılığında benim şirketimin hiçbir şekilde, bu konuda yanlışlığının olmadığı ortaya çıktı. Ama lütfen, el insaf. İnsanları kandırmayın!  2008 deki evrakları 2014 yılında insanlara dağıtmaya çalışarak, bel altı vurarak, lütfen kendinizi bir yere getirmeye çalışmayın."
 
BENDE BU BİLGİLERİ Mİ PAYLAŞAYIM?
 Adaylığını açıkladığı ilk günden bugüne demokratik ve seviyeli bir seçim süreci yaşamak için mücadele verdiğini, ancak  rakibi Gökhan Demirağ'ın  aynı hassasiyette  davranmadığını iddia eden Osman Mert, "Benim hakkımda olumsuz yönde asılsız bilgiler paylaşılıyor. Pekiyi o zaman bende; Foça Belediye Başkanı hakkında kaç defa görevi kötüye kullanmaktan, şu anda dava açıldığını, yaptığı yanlışlardan dolayı şu anda kesinleşmiş cezaları olduğunu,hakkında açılan soruşturmaların dava dosyası noktasına döndüğünü,söz konusu davalarında büyük bir ihtimalle suç- ve ceza alacağını,  belki de bu şekilde gittiği  için bundan sonraki  dönemde seçilse bile belediye başkanlığına devam edemeyeceğini, yine hakkında birçok soruşturmanın olduğunu; görevi kötüye kullanmayla ilgili bilirkişi raporlarının ve görevi kötüye kullandığını gösteren onay raporlarının olduğunu bende insanlarla mı paylaşayım?" diye sordu
 
 
BU SORULAR GÖKHAN DEMİRAĞ'I TERLETECEK
Konuşmasının devamında Foça Belediye  Başkanı Gökhan Demirağ'ı soru yağmuruna tutan Osman Mert, Gökhan Demirağ'dan  bu soruların yanıtını en kısa sürede vermesini, aksi halde belgeleri ile birlikte kendisinin açıklayacağını belirterek, sırasıyla şunları sordu:
 
-Foça Belediyesi niçin özel bir bankadan 1.500.000,- ( bir buçuk trilyon) TL. kredi almak zorunda kaldı?
 
-Foça Belediyesi niçin Türkiye nin en borçlu 30 belediyesinden biri?
 
-Foça Belediyesinin borcu niçin Büyükşehir Belediyesinin borcundan daha fazla
 
-Deniz Kentte bulunan sosyal tesislerde son bir yılda ne kadar gelir var, ne kadar gider var? 
 
-Orada her gece yediğiniz yemeklerin, insanlara içirdiğiniz rakıların, yaptığınız balıkların faturasını kim ödüyor? 
 
-Restoranlarda ödenen rakı, balık faturalarının karşılığını, sizin yediğiniz balık ve rakıların faturalarını Foçalı insanlar ödemek zorunda mı?
 
-Foça'nın gençlerini oynatsaydınız da; yalnızca bu yıl 1.000.000 TL Foça spor kulübü adı altında harcamasaydınız.  Bu bir milyon lirayla gariban çocuklara, okumak isteyen çocuklara, eğitim yapmak isteyen çocuklara, burs almak isteyen öğrenciler, evinde kömürü olmayan çocuklara yardım etseydiniz daha iyi olmaz mıydı?
 
-Yeni Foça da Kanalizasyonu olmayan evlere 8,95 TL. + KDV vidanjör parası olarak bir usulsüzlük yaptığınızın farkında mısınız? Katı atık su bedelinin İzmir de en fazla alan belediye olduğunuzun, ama bundan aldığınız paranın maalesef hiçbir şekilde Foça ya dönüşü olmadığının farkında mısınız?   VİCDANINIZ RAHAT MI?
 
-Kaç defe Yurt dışı seyahate gittiniz? Kaçının parasını cebinizden ödediniz? Veyahut gittiğiniz bu seyahatlerin sonucu Foça ya hangi faydaları sağladınız?
 
-Arabalarınızın yaktığı mazotların takibini yapıyor musunuz? 
 
BEN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ İDİM, BUNUN HESABINI SİZE ÇOK SORDUM…
Bu soruların akabinde gazetecilerin; "Sizde Foça Belediyesi'nde meclis üyesiydiniz" hatırlatmasına yanıt veren Osman Mert, şöyle dedi: "Evet ben son 5 yılda meclis üyesi idim ve CHP'nin gurup toplantılarının her birinde bu yapılan yanlış harcamalarla ilgili, fosseptikle ilgili, Belediye spor kulübüyle ilgili, Bağ-Kent şirketinin usulsüz harcamaları ile ilgili birçok defa saplantılar yaptım, hesaplarını sordum. Bizzat belediye başkanından niçin bir şekilde verilemediğini kendisine sordum.Zaten aday  olmamda ki başlıca gerekçem de bu sıkıntılardı"
 
FOÇA'YI TEK BAŞINA, TEK ADAMLIKLA YÖNETMEK BELEDİYE BAŞKANLIĞI DEĞİLDİR
"Ben yaptım, oldu politikaları ile bunların önüne geçmek ve bu memleketi tek başına, tek adamlıkla yönetmek Belediye Başkanlığı değildir" diyerek, sözlerini sürdüren  Osman Mert,şunları kaydetti:  "Foça ya Belediye Başkanı olmanın yolu insanlara iftira atmak değildir.İnsanlara bel altı vurarak seviyeyi düşürmek değildir.İnsanların paralarını kendi namusu gibi görmektir.Hakkaniyet ölçüsünde proje oluşturmaktır.Bu memlekete fayda sağlamaktır.Bu memleketin daha iyi yönetilmesiyle ilgili ekip anlayışı yapmaktır.Belediye makamına gelenlerin sıkıntılarını kendi sıkıntısı gibi görmektir.O sıkıntılara cevap bulmaya çalışmaktır.Şube müdürlerini görevlendirmek, yeri geldiğinde de hesap sormaktır.Şube müdürlüklerinin ekip ve ekipmanlarını sağlamaktır. Bütçelerini hakkaniyet çerçevesinde bu insanlara vermek ve bu bölgeyi bir ekiple yönetmektir"
 
GÖKHAN DEMİRAĞ'A DESTEK OLMAK, CHP'YE DESTEK OLMAK DEĞİL
CHP'nin sorumluluğu içersinde her birine tek tek saygı duyduğunu belirterek, CHP'li seçmenlere seslenen Osman Mert,şu ifadeleri kullandı: "2014 yerel seçimlerinde yalnızca CHP'nin adayı diye; kendisinde hiçbir şekilde memleket sevdası olmayan, memlekete hizmetle ilgili hiçbir projesi olmayan, içki masalarında belediye paralarını yiyen,tasarruf yapmayan,belediye parasını doğru bir şekilde yönlendirmeyen,Belediyenin çalışanını küçük düşüren,Belediyenin çalışanlarını tehdit ederek kendi konvoyunda arabaları ile çalışmaya zorlayan,İnsanlar üzerinde baskı kuran,tehdit eden ve artık 10 yılda Foça için yapabileceklerini ve bugüne kadar yaptıklarını Belediye görüşü itibari ile insanlara kanıtlamış olan bir Belediye Başkanının arkasından, yalnızca anti demokratik bir uygulama ile Büyükşehir Belediye Başkanının dayatmalarıyla  Belediye başkan adayı olmuş bir kişinin peşinden yalnızca CHP'nin adayı diye lütfen koşmayın.Elinizi vicdanınıza koyun! Sağduyulu davranın ve lütfen 20 yıldır bu partiye hizmet etmiş, CHP'nin her kademesinde görev almış bir insanı şu anda yok saymayın, Foça gerçeklerinin dışında görmeyin.Tek istediğim Foça ya hizmet etmek, Foça’nın gerçeklerini, ihtiyaçlarını ve isteklerini Ekip Arkadaşlarımla beraber hayata geçirmektir. Bütün iyi niyetim ve kalbi duygularımla, samimiyetimle, dürüstlüğümle sizlere doğruları anlatmak ve Uyan Foça- Lütfen kendine gel.Gökhan Demirağ demek CHP demek değil,Gökhan Demirağ'a destek olmak, CHP'ye destek olmak değil.Lütfen, Belediye başkanlığında  elinizi vicdanınıza koyun ve mevcut belediye başkanının bu yanlış politikalarının, yanlış belediyeciliğinin,saltanat düşkünlüğünün karşısında en güçlü, Foça'ya en iyi hizmet yapabilecek olan Belediye Başkanının arkasında birleşin.Dönem, birleşme dönemi,dönem, memleketin kaybettiği yıllarını tekrar kazanma dönemi,dönem işsizliği bitirme dönemi, dönem, memlekete sahip çıkma dönemidir"
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14