• BIST 9439.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Foça’da Plaj Turnuvası

Foça’da Plaj  Turnuvası
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Foça Belediyesi tarafından düzenlenen Plaj Futbolu Türkiye Şampiyonası'nın Foça Etabı başladı. Antalya’nın Alanya ilçesinde 27-31 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan

FOÇA"DA PLAJ FUTBOL TURNUVASI  BAŞLADI

 

 TURNUVAYA ŞEREF KONUĞU OLARAK ÖNEMLİ  İSİMLER KATILDI.

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Foça Belediyesi tarafından düzenlenen Plaj Futbolu Türkiye Şampiyonası'nın Foça Etabı başladı. Antalya"nın Alanya ilçesinde 27-31 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan Türkiye Plaj Futbol Ligi Şampiyonası Süper Finallerine katılmak için  Foça eski tersane koyundaki yeni belediye plajında Foça etabında mücadele veren Foça Belediye Spor, Foça Spor, Bolu Yarenler Spor, Ege Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Manisa Vestel Spor, Menemen Belediye Spor, İstanbul Kurtköy  Plaj Futbol Takımlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen turnuvaya Foça Halkının ilgisi yoğundu.Turnuvaya CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol ,Foça Kaymakamı Kamil Köten, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ,Yeni Foça Belediye Başkanı Osman Yurtseven, Foça Esnaf Odası Başkanı Günal Menemenli, İzmir  Emlak  Komisyoncuları Odası  Başkanı  Mesut Güleroğlu   ve Avrupa Yakası"nın sevilen karakteri ( Burhan Altıntop )Engin Günaydın şeref konuğu olarak katıldı.

 

AÇILIŞ KONUŞMALARINDA HASAN DOĞAN  UNUTULMADI

Turnuva öncesinde Grup ROL"  yaklaşık bir saat süren  konserinde Futbol severlere  müzik ziyafeti verdi. Konser sonrası yapılan açılış töreninde  istiklal  marşımızın okundu istiklal  marşımızın hep bir ağızdan söylenmesinin ardından  açılış konuşmasını  yapan TFF Plaj Futbolu Milli Takımlar Sorumlusu Şamil Bilgin ""Plaj futbolu "nun fair play sporu olduğunu ve tüm dünyada  özgürlük sporu olarak tanındığını  söyledi. Türkiye Futbol Federasyonun Foça Belediyesi plaj futbol stadyumunu örnek stat seçtiğini de sözlerin ekleyen Bilgin"" konuşmasını Bodrum"da hayata gözlerini yuman Türkiye Futbol Federasyonun başkanı Hasan Doğan"ı rahmetle anıyorum diyerek noktaladı. Şamil Bilgin"in konuşmasının ardından   söz alan Foça Kaymakamı Kamil Köten ""Foça ilçemiz özellikle Bir turistik ilçe olarak diğer ilçelerimizde bazen  cereyan eden ı olumsuz  haberlerle gündeme gelmek istemeyip özellikle pozitif haberlerle sosyal haberlerle gündeme gelmek için hem  ilçe idaresi olarak  hem  yerel yönetim olarak  özel gayret sarfetmektedir. ""dedi Bu konuda Futbol federasyonumuz bu faaliyeti Foça"ya alarak üç yıldır devam etmesi bizim bu çizgimize destek vermektedir diyen Kaymakam Kamil Köten ""Türkiye Futbol Federasyonuna , Foça Belediyesine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

KEMAL ANADOL HALUK ULUSOY"ADA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Açılış konuşmalarının sonunda söz alan CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol"" Foça"ya  yakışan bu sahne karşısında  duyduğum heyecanı belirtmek istiyorum. Foça"ya dünya standartlarında bir stat  kazandıran Foça"mızın çalışan, genç belediye başkanına ve Türkiye Futbol Federasyonuna teşekkür ediyorum ""dedi. Rahmetli Hasan Doğan"ı  saygı ile anıyorum diyen ""Anadol bu stadyumun burada oluşmasında katkıda bulunan eski futbol federasyonu başkanı Haluk Ulusoy"a da teşekkürü bir borç biliyorum ""dedi.

 

 MİLLETVEKİLİ KEMAL ANADOL ve ENGİN GÜNAYDIN PENALTI ATIŞI KULLANDI

 

Açılış konuşmaları sonrasında Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol ve  Avrupa Yakası Tv dizinde Burhan Altıntop tiplemesiyle tanınan Engin Günyadın  Kaleye geçen TFF Plaj Futbolu Milli Takımlar Sorumlusu Şamil Bilgin"e birer penaltı atışı gerçekleştirdi. . belediye başkanı Gökhan Demirağ"ın ve Ünlü Oyuncu Engin Günaydın"ın   Penaltı atışları  golle sonuçlanırken Milletvekili Kemal Anadol penaltı atışından yaralanamadı. Açılış konuşmalarının ve temsili başlama vuruşunun ardından hayatını kaybeden merhum TFF Başkanı Hasan Doğan için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 

TURNUVANIN BİRİNCİ GÜNÜ COŞKU İLE TAMAMLANDI.

 

Karşılaşmalar  öncesinde  turnuvaya katılan takımlar tanıtıldı. 12 dakikadan 3 ayrı periyot ve 5 kişiden oluşan kadrolar halinde oynanan Plaj futbol  turnuvasının açılış maçında  Bolu Yarenler -Menemen  Spor   ile karşılaştı. Turnuvanın ilk karşılaşmasında  Bolu Yarenler  Menemen Spor"u 10-3 lük net bir skorla mağlup etti.  . Günün diğer karşılaşmalarında  ise  .Foça Spor İzmir Büyükşehir"i -7-- 6 - İstanbul Kurtköy  ile 2-2 berabere  kalan Ege Üniversitesi  uzatmalarda   İstanbul Kurtköy "ü  4-2  ile geçmeyi başarırken  -Manisa Spor sahaya çıkamadığı için günün son karşılaşmasında Foça Belediye  hükmen galip ,  Manisa Spor  ise  3-0  mağlup sayıldı. Turnuvanın birinci gününde galip gelen takımlar ile mağlup olan takımlar turnuvanın ikinci gününde birbirleri ile eşleşti .Turnuvanın birinci günü   coşku ile tamamlandı.  Bu arada, karşılaşmalara turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Aliağa'nın Gözü Bacasız Sanayi'de 20 Şubat 2015 Cuma 17:49
  • Satrançta Birinci ligdeyiz26 Temmuz 2012 Perşembe 21:02
  • Başkan Oğuz Sergi Açtı 18 Mayıs 2011 Çarşamba 00:09
  • Miniklerin Bayram Coşkusu25 Nisan 2010 Pazar 23:31
  • Atatürk İlköğretim Okulu 25 Nisan 2010 Pazar 23:24
  • Turnuvada Gol Yağmuru 08 Ocak 2010 Cuma 12:45
  • Engeli Spor İle Aşıyorlar 08 Aralık 2009 Salı 13:05
  • Aliağa'da trap Atışlarına İlgi 20 Ağustos 2009 Perşembe 21:41
  • Küresl Isınmaya PEDAL11 Ağustos 2009 Salı 00:17
  • Turizm Haftası Kutlanıyor15 Nisan 2009 Çarşamba 15:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14