• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Geçtiğimiz Ay Sanayi Üretimi Azaldı

Geçtiğimiz Ay Sanayi Üretimi Azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı

GEÇTİĞİMİZ AY SANAYİ ÜRETİMİ AZALDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. TÜİK’in verilerine göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, bir önceki aya göre yüzde 1,1 oranında azalma gösterirken, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 oranında artış gösterdi.

Nisan ayında Türkiye'de sanayi üretimi yıllık olarak yüzde 0,7 artış gösterdi. Böylelikle sanayi üretiminde 9 ayın en düşük yıllık büyümesi gerçekleşti. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış hesaplamada, Nisan ayın da bir önceki aya göre madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 5 imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,3 azaldı, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 1,8 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında, bir önceki aya göre en fazla azalış yüzde 3,7 ile sermaye malı imalatında gerçekleşti.

EN YÜKSEK AZALIŞ BİLGİSAYAR, ELEKTRONİK VE OPTİK ÜRÜNLERİNİN İMALATINDA

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, söz konusu dönemde en fazla azalış yüzde 29,6 ile bilgisayar, elektronik ve optik ürünlerin imalatında gerçekleşti. Bu azalışı yüzde 13,6 ile mobilya imalatı ve yüzde 3,8 ile motorlu kara taşıtı, treyler  ve yarı treyler  imalatı takip etti.

Bu alanda en yüksek artış ise yüzde 11,8 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında görüldü. Bu artışı yüzde 2,6 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı ve yüzde 2 ile içeceklerin imalatı takip etti.

 

Bu haber toplam 772 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14