• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Geometri Zorladı Ancak Başarı Ortalaması Yüksek

Geometri Zorladı Ancak Başarı Ortalaması Yüksek
Üniversiteye giriş sınavlarının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında LYS-4 Sosyal Bilimler ve LYS-1 Matematik Sınavı gerçekleştirildi

GEOMETRİ ZORLADI ANCAK BAŞARI ORTALAMASI YÜKSEK OLUR

Üniversiteye giriş sınavlarının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında LYS-4 Sosyal Bilimler ve LYS-1 Matematik Sınavı gerçekleştirildi. Dünkü sınavla birlikte 5 oturumda gerçekleştirilen LYS’lerde ilk iki oturum tamamlanmış oldu. Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Hülya Yavuz; Tarih, Coğrafya 2, Felsefe grubu Din Kültürü Ahlak Bilgisi bölümlerinden oluşan LYS 4’ü müfredata uygun ve basit olarak değerlendirirken dün gerçekleşen LYS 1 Matematik’te ise öğrencileri Geometri’nin zorladığını belirtti.
         
Milyonlarca adayın ve velinin heyecanla beklediği LYS’nin ilk 2 oturumu geride kaldı. LYS 4 oturumunda; adaylara tarih testindeki 44 soru için 65; coğrafya-2 testindeki 14 soru için 20; felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testindeki 32 soru için 50 dakika süre verildi. LYS 4 testleri tamamen müfredata uygun ve konu dağılımı bakımından da önceki yıllarla uyumlu bir yapıdaydı. LYS 1 oturumunda ise adaylara; Matematik testindeki 50 soru için 75, Geometri testindeki 30 soru için ise 60 dakika süre verildi.

ADAYLAR İÇİN GEOMETRİ DIŞINDA RAHAT BİR SINAVDI

Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Hülya Yavuz LYS-4 ve LYS-1 oturumları hakkında; “Matematik testinde sorular kolay ama fazla işlem gerektiren sorulardı. Bu nedenle süre konusunda biraz sıkıntı yaşandı. Her yıl öğrencileri zorlayan integral ve türev sorularının sayıları az ve sorular önceki yıllara göre daha kolaydı. 2015’ten önce LYS testlerinde çözülmesi daha çok bilgiye dayalı sorular yer alıyordu. Ancak bu yıl, geçen yıl da olduğu gibi daha çok YGS tarzına benzer yorum ve analiz gücünü ölçen sorular ağırlıktaydı. Geometri bu sene zorlayan alan oldu fakat süre konusunda da sorun yaşatmayan bir sınavdı. Soruların sözel olup şekil çizdirmeye yönelik olması öğrencileri zorladı. Bu seneki analitik geometri sorularının daha önceki yıllardan farklı soru kalıpları olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum öğrencilerde motivasyon kaybı yaşatıp sınavdan erken ayrılmalarına sebep oldu. Genel olarak bakıldığında Türkiye ortalamaları önceki LYS’lere göre kayda değer bir oranda artacaktır.” dedi.

 

Bu haber toplam 976 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14