• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

GINA Light Visionary Model

GINA Light Visionary Model
GINA Konsepti, geometri, tasarım ve fonksiyonellik (Geometry and Functions In “N” Adaptions) ilkelerinden yola çıkarak tasarlandı.

YARATICILIĞIN YENİ ADI BMW GINA CONCEPT

 BMW Group, yaratıcılık ve devingenlik felsefesinin kurallarını baştan çiziyor. BMW Group GINA Konseptiyle, geleceğin otomobillerinin tasarımının ve işlevselliğinin şifrelerini 2008 yılında gözler önüne seriyor.  GINA Konsepti, geometri, tasarım ve fonksiyonellik (Geometry and Functions In “N” Adaptions) ilkelerinden yola çıkarak tasarlandı. Tasarımda özgürlüğü hedefleyen BMW Group tasarımcıları geleceğin otomobillerinin işlevselliğini etkileyecek farklı çözümler geliştirmeye devam ediyor. GINA Light Visionary Model, seçici, geleceğe yönelik ve bu dönüşümün tarzı ve boyutuna örnek olacak kavramların görsel dışavurumudur. BMW Group Design, sadece geleceğin otomobilinin nasıl görüneceği üzerine düşünmekle kalmaz, aynı zamanda onun sunacağı yaratıcı özgürlüğü keşfetmeyi de amaçlar BMW Group, üretilebilir tasarımlarıyla birlikte, GINA Light Visionary Model"in işlevselliği ihtiyaç duyulduğunda ortaya çıkar.

KUSURSUZ GÖVDE

Yarının otomobilleriyle ilgili öngörüleri şimdiden işlevsel hale getirmeyi amaçlayan BMW Group, markaya özgü benzersiz özelliklerle yepyeni bir Roadster tasarladı. GINA Light Visionary Model"in ön ve yan tasarımları dahil olmak üzere tam ve kusursuz bir bütünlük sunuyor. Bu görünümü yakalayabilmek için, şimdiye kadar kalıplaşmış tüm gövde konfigürasyonlarının ötesinde tasarım ve malzeme kalitesi düşünmek gerekiyordu. Bu nedenle GINA Light Visionary Model, üretim otomobillerde bulunan çamurluk, kaput, yan panel, kapı, tavan, bagaj kapağı gibi sıradan gövde unsurlarını bir yana bıraktı. Bunların yerini mümkün olduğunca az parçadan oluşan yeni bir tasarım aldı. Metal yapının dışı, çok sağlam ve esnemeye dayanıklı özel bir kumaş malzemeyle kaplandı. Bu malzeme sayesinde tasarımcılar model ve işlevsellik konusunda artık çok daha özgür hareket edebilecek. Sadece 4 parçadan oluşan gövdenin en büyük parçası, GINA Light Visionary Model"in ön kısmından, arka kapıların ucuna kadar uzanıyor.

ÇIĞIR AÇAN ESNEK DIŞ YÜZEY

Esnek dış yüzey buluşu otomotiv mühendisliğinde çığır açıyor. Konseptin alt yapısının bazı parçaları hareketli. Yani elektronik kumanda sistemi sayesinde sürücü bu parçaları hareket ettirebilecek. Bu sayede dış yüzeyin biçimi de sürüş durumuna göre değiştirilerek konseptin işlevselliği arttırılacak.

Tasarımın en dikkat çeken unsurlarından biri ön far tasarımı. Aydınlatmaya gerek olmayan durumlarda tıpkı insan gözü gibi kapanan farlar, gerektiğinde otomobilin ön siluetini tamamen değiştirerek kumaşlardan kurtuluyor ve BMW"nin böbrek ızgarasının iki yanına doğru açılarak sürücünün talebini cevaplıyor. Bu tasarımda aerodinamik ihtiyaçlar da maksimum düzeyde tasarlandı.

Konseptin arka tasarımında, belli bir hıza ulaşıldıktan sonra otomatik olarak açılan spoyler, otomobilin yol tutuş dinamiklerini arttırmaya yönelik olarak tasarlanmıştır. Rüzgarlık da dahil olmak üzere tüm arka tasarım, tek parça halinde kumaşla kaplı olduğundan, arka kısmın homojen görünümü korunmuştur. Tıpkı farlar gibi, sinyaller ve stop lambaları da dış iç yüzeyde gizlenmiştir.  

ÖZEL KUMAŞ KAPLAMA

Aracın metal gövdesini kaplayan esnek kumaş malzeme, su geçirmeyen ve hem yüksek hem de düşük sıcaklıklara dayanıklı bir endüstriyel destekli bir tasarımın ürünüdür. Bu özel kumaş hava sıcaklığı ve nem oranından etkilenmeksizin, sürekli ve yoğun genleşme etkisinden bile kendini koruyabilecek özelliklere sahiptir. Boyutsal dengeyle birlikte yüzey gerginliğinin sürekli sabit tutulması sağlanıyor.

BMW Group tasarım ekibinin yoğun ve detaylı çalışmaları sonucu ortaya çıkan bu özel kumaşın, konsepte uygun hale getirilmesi için, dengeli bir yüzey oluşturuldu. Konsept için belirlenen tutunma noktaları arasındaki gerginliğin korunması, GINA Light Visionary Model"in tüm hatlarını da açıkça gözler önüne seriyor.

Konseptin gergin hatları, çelik dokuma kollarının hareket etmesiyle oluşan kat yerleri, klasik otomobillerde kaputun açılması hareketiyle eşdeğerdir. Yüzeydeki malzeme motor kapağının üzerinden sağ ve sola doğru yaklaşık 50cm esneyerek, sürücünün veya servis ekibinin gerekli noktalara ulaşmasına imkan tanır. Muhteşem tasarımlı kapılar kapandığı anda otomobildeki tüm kat izleri silinir ve görsel bir bütünlük sağlanır.

KARAKTERİSTİK İÇ TASARIM

Konseptin iç tasarımında, değişkenlik, form ve işlev ayrılmaz bir bağ ile bütünleşmiştir. Herhangi bir özellik aktifleştirildiğinde, konseptin farklı parçalarının görünümü de değiştirilmiş olur. Bu değişkenlik otomobilin sürücü ihtiyaçlarını karşılaması için tasarlanmıştır. Bu da otomobil sürücü arasında bir bağ oluşturur.

GINA Light Visionary Model, park halindeyken adeta uyuyan bir güzeldir. Koltuklar en uygun konumuna sürücü oturduktan sonra ulaşır. Yine park halindeyken gömülü olan kafalıklar, otomobil çalışır çalışmaz otomatik olarak yükselir ve optimum ergonomi sağlanır. Aynı anda direksiyon ve ön panel de harekete geçer sürücünün hafızaya almış olduğu oturma konumuna ulaşılır. Start- stop düğmesiyle şovuna başlayan GINA Light Visionary Model, BMW Cabrio otomobillerin klasik yumuşak, iç ve dış geçişin farklı bir yorumlamasını gösteriyor.

Dikiz aynası oldukça eğimli olan ön camın çerçevesine yerleştirilmiş. Yan dikiz aynaları da ön cam çerçevesine bağlı. Ön camın tam ortasında bulunan dikey parça da geleneksel roadster camlarına özgü bir başka özellik.  Arka tasarımın dinamiklerini oluşturan çift egzoz, ve yüksekliği ayarlanabilir spoylerin içine yerleştirilmiş üçüncü fren lambası, karbon difüzör BMW otomobillerin dinamikliğini bir kez daha yansıtıyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Sürdürülebilirlik ilkesiyle üretilen GINA"da tüketim ve enerji kullanımının minimuma indirilmesi önceliktir. Bu nedenle, GINA ilkesine göre geliştirilen otomobillerin üretiminde kullanılan alt yapı da değiştirilmiştir.

Esnek kaputun altında bulunan BMW ile özdeşleşmiş arkadan itişli sürüş keyfini veren

sekiz silindirli benzinli motoruyla bir roadsterin temel özelliklerini sunuyor. Bir otomobilin ulaşabildiği en üst noktaya ulaşan ve sıradışı tasarımıyla benzersizlik teşkil eden GINA Ligt Visionary Model, düş ve gerçeklik arasında bir köprü kuruyor.  

BMW Group Tasarım, BMW"nin 2002"deki CS1"i konseptinin başarısını aşmak ve üretim konusunda yeni bir adım atmak için yapmış olduğu çalışmaların karşılığı olarak GINA"yı ortaya çıkardı. CS1 yenilikçi kontrol sistemi ilkesi (BMW iDrive) gibi özellikleri taşıyan ilk konseptti. .Bu süreçte yararlanılan “Hızlı Üretim Yöntemi” ilk kez BMW Z4 M Roadster ve BMW Z4 M Coupé"nin kaputunun üretimi sırasında kullanılmıştı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Teknosa Aliağa'da Açıldı 28 Nisan 2013 Pazar 00:47
  • Hakan Demir, Her Maç Hedefimiz 25 Şubat 2013 Pazartesi 19:34
  • ALDİ AVM TOKİ'DE Hizmete Girdi18 Şubat 2013 Pazartesi 20:00
  • Burak Bıyıktay ,Yenilgi İçin ÜZGÜN17 Aralık 2012 Pazartesi 14:37
  • Avrupa Macerası Başka Bahara 03 Ekim 2012 Çarşamba 21:35
  • Aliağa Petkim'de Kupa Heyecanı 21 Eylül 2012 Cuma 21:07
  • Trent Plaisted Aliağa Petkim'de28 Ocak 2012 Cumartesi 22:03
  • Aliağa Kişiye Özel MUM Üretiyor20 Ocak 2012 Cuma 12:53
  • Saka, Hedef Dokuz Galibiyet21 Aralık 2011 Çarşamba 21:03
  • Hediyelik Eşya Fuarı Açılıyor 11 Aralık 2011 Pazar 18:34
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14