• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Google'a Rakip

Google'a Rakip
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Seyahat ederken meslek sahibi olun İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Aşkın Haluk Yıldırım, Bilim Sanayi ve Teknol
GOOGLE'A RAKİP İZMİRLİ TÜRK
 
Seyahat ederken meslek sahibi olun İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Aşkın Haluk Yıldırım, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı projeleri kapsamında kurduğu Online Eğitim Platformu Google, Harvard, MIT,  Kaliforniya Berkley Üniversiteleri’nin dünya çapında ortaklaşa geliştirdiği Uzaktan Eğitim Sistemi’ne rakip oldu.
 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Hacattepe Üniversitesi tarafından desteklenen www.ileriegitim.com sitesinin mimarı Yıldırım, “Green Box tekniğiyle çektiğimiz eğitim modüllerimizde sanattan, hukuka, KPSS’den Dil kurslarına kadar bir çok kurs yer alıyor. Zaman ve mekan zorunluluklarına takılmadan bir kursu izleyip meslek sahibi olabilirsiniz” şeklinde konuştu.
 
Sitede yer alan eğitimlerden hukukçudan çiftçiye kadar bir çok meslek grubunun faydalanabileceğine değinen Yıldırım, “Alanlarından uzman eğitmenlerden tamamen ücretsiz ve-vaya düşük maliyetli kurslar alabiliyorsunuz. Bu kursları tamamladığınızda elde ettiğiniz sertifika ve katılım belgeleri hem kişisel gelişiminize hem de kariyerinize büyük katkı sağlıyor. Projenin dünya çapında yaygın ve bilinen benzerlerini UDEMY ve EDX  girişimleri olarak örneklendirebiliriz. Biz bu projelerin bir sentezi olabilecek ilk aşamada ulusal düzeyde hizmet veren bir proje başlattık. Projenin ikinci safhasında hedefimiz projeyi uluslar arası bir boyuta taşımaktır. Proje hali hazırda Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Bölgesi (DEPARK) bünyesinde yürütülüyor” dedi.
 
ÜNİVERSİTE SERİFİKALI
Platform üzerinde yer alan kursların bazılarının sertifikaları çeşitli üniversiteler tarafından verildiğini dile getiren Yıldırım, “Platform olarak buna aracılık ediyoruz. Aynı zamanda özel kuruluşlarla da işbirliği yapıyoruz. Sağlıktan sanata, spordan hukuka bir çok eğitim online platformumuzda yer almaktadır” şeklinde konuştu.
 
İSTEDİĞİNİZ YERDEN İZLEYİN, ZAMANDAN TASARRUF EDİN
El sanatları eğitiminden avukatlıktan hakimliğe geçişe kadar bir çok eğitim yer aldığı platformda eğitim sürelerinin konularına göre değiştiğini anlatan Yıldırım, “Hukuk alanındaki eğitimler üzerinden örnek verecek olursak; eğitim paketini alıyorsunuz. Bu paket içinde 10 ayrı bölümde konular   işleniyor. Ceza hukuku, Anayasa hukuku gibi... Satın aldığınızdan itibaren bu eğitimleri istediğiniz zaman, istediğiniz kadar izleyebilirsiniz. Bu platform hem eğitimi sizin zamanınıza göre hazırlıyor, hem de eğitim süresince yaptığını harici masrafları da kısıtlıyor. Bir de canlı derslerimiz var. Onlar da belirlenen takvimle online olarak sunuluyor” ifadelerini kullandı.
 
EĞİTMEN OLUN
Sistemin “Eğitmen Olun” diye bir çağrısı olduğunu söyleyen Yıldırım, eğitmenler tarafından ücretli veya ücretsiz 2 grupta verilen kursların teknik masraflarının platform tarafından karşılandığının altını çizerek, “Eğitmenlerimiz ilk olarak bir demo çekiyorlar. Bunun üzerine eğitim vermek için gerekli kriterlere uyanların çekimlerine başlanıyor. Teknik desteği biz platform olarak sağlıyoruz.” dedi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14