• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Habaş'tan DEV Eğitim Kampüsü

Habaş'tan DEV Eğitim Kampüsü
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İzmir'in Aliağa ilçesinde mesleki eğitim veren 4 okuldaki öğrencilerin birlikte eğitim gördüğü ve yenilenmesi düşünülen okul, ilçedeki bir sanayi kuruluşunun desteğiyle dev bir eğitim tesisine dönüşecek.

HABAŞ’TAN ALİAĞA’YA DEV EĞİTİM KAMPÜSÜ

HABAŞ HAMDİ BAŞARAN ANADOLU MESLEK LİSESİ İNŞAATI TAM GAZ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İzmir'in Aliağa ilçesinde mesleki eğitim veren 4 okuldaki öğrencilerin birlikte eğitim gördüğü ve yenilenmesi düşünülen okul, ilçedeki bir sanayi kuruluşunun desteğiyle dev bir eğitim tesisine dönüşecek.

Okul Müdürü Kazım Sayın, yaptığı açıklamada Aliağa Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencilerinin birlikte eğitim gördüğü kurumda halen bin 700 öğrencinin eğitim-öğretimini sürdürdüğü bilgisini verdi.

Dev sanayi kuruluşlarının bulunduğu ilçede, 1987 yılında 116 öğrencisi ile eğitim-öğretime başlayan okulun ilçede önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini ifade eden Sayın, zaman içinde yıpranan binanın, artan ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini ifade etti. Bu nedenle okulun yenilenmesi ve yeni derslik ilaveleri için bir proje çalışması içene girdiklerini belirten Sayın, yerel yöneticilerin de yönlendirmesiyle ilçeye okul yapma düşüncesi bulunan bir sanayi kuruluşu ile İzmir Valiliği'nde sıfırdan bir okul yapılması için protokol imzalandığını kaydetti.

"Yap okulunu, yaşat adını" kampanyası çerçevesinde okul-sanayici işbirliğinin en güzel örneklerinden birinin ortaya konduğunu, HABAŞ Hamdi Başaran Anadolu Meslek Lisesi fikrinin doğduğunu belirten Sayın, okulu yenileme düşüncesinden hareketle ilçeye dev bir eğitim yerleşkesi kazandırmanın temellerinin atıldığını belirtti.

İLÇENİN 30 YILLIK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Sayın, yapımına başlanan okulla ilgili şu bilgileri verdi: "İzmir Valiliği ve HABAŞ arasında imzalanan protokol gereğince okulun temelini geçtiğimiz yıl Aralık ayında attık. 20 milyon liralık bir maliyet öngörüsü olan okul, 32 bin dönümlük alanda bodrum ve zemin kat üzerine 3 kat olarak inşaa edilecek. 18 bin metrekare kapalı alan üzerinde yapımı süren HABAŞ Hamdi Başaran Endüstri Meslek Lisesi, 2 bin 500 öğrencinin aynı anda eğitim-öğretim görebileceği şekilde planlandı. 40 derslikli olarak projelendirilen okulda, 4 atölye, öğrenci yemekhanesi, 400 kişilik konferans salonu, basketbol ve futbol sahası, 400 kişilik de amfi tiyatro bulunacak. Mevcut alanlar içine elektrik,elektronik teknolojisi, makine teknolojisi, tesisat teknolojisi, kimya teknolojisi, çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü ile bunlara ilaveten metal işleri ve metalürji bölümü, mekatronik, otomasyon dalları ve gemi ve yat yapım alanı açılacaktır.  Bu okul, Aliağa ilçesinde önümüzdeki 30 yılın meslek lisesi ihtiyacına cevap verecek niteliktedir."

İnşaatı süren okulun 2015 yılının Ocak ayında açılışının yapılmasının öngörüldüğünü belirten Sayın, "meslek lisesini, memleket meselesi" gören hayırsever sanayici ve işadamlarına teşekkür ettiklerini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14