• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Hasbi şengül İÖO kalite Ödülü

Hasbi şengül İÖO kalite Ödülü
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ / Avrupa'daki okullar Topluluğu anlamına gelen E-Twinning , Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin (ICT) kullanımı yoluyla Avrupa’da okul işbirliğini desteyken Hayat boyu Öğrenme kapsamında Comenius Programı içer
E-Twinning"den Hasbi Şengül İlköğretim Okulu"na “Kalite Etiket Ödülü”
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ / Avrupa'daki okullar Topluluğu anlamına gelen E-Twinning , Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin (ICT) kullanımı yoluyla Avrupa"da okul işbirliğini desteyken Hayat boyu Öğrenme kapsamında Comenius Programı içerisinde yer alıyor.
 Okulların ortaklık kurmalarını ve müfredat dahilinde herhangi bir alanda ortak projeler başlatmalarını kolaylaştırmak için destek, fikir ve araç sağlayan bu proje kapsamında
 ilçemiz okullarından Yenişakran Hasbi Şengül ilköğretim okulu İngilizce öğretmeni H.Gülcay Baykal ve 8A sınıfı öğrencileri, Ekim 2010 tarihinden beri  “Look A like? Let"s Find Out! ”isimli projeyi yürütüyorlar. Proje kurucuları Türkiye ve Fransa olmak üzere Norveç, Danimarka, Yunanistan ve Letonya ortaklığında halen sürdürülmekte olan proje, farklı kültürler ve farklı uluslardan öğrencilerin birbirlerini daha yakından tanımaları, kültürlerarası diyaloğun arttırılması ve yabancı dil öğreniminin teşvikini amaçlıyor. Proje kapsamında öğrenciler, oluşturulan 6 kategoride fotoğraflar çekerek, çeşitli sunumlar hazırlayarak, çalışmalarını hazırlanan proje web sayfasına yüklüyorlar.
Ulusal Destek Servisi  tarafından başarılı bulunan  İngilizce öğretmeni H.Gülcay Baykal ve 8A sınıfı öğrencileri “Kalite Etiket Ödülü”ne layık görüldü. E-Twinning Kalite Etiketleri, mükemmel e-Twinning projeleri düzenleyen öğretmenlere veriliyor. Projenin belirli bir ulusal standarda ve Avrupa standardına ulaştığını belirleyen bu ödül sayesinde yine bir üst ödül olan “ Avrupa kalite etiket Ödülü”ne otomatik olarak başvurma şansını yakalamış oluyorlar. Bu ödülü kazanan okullar ise herhangi bir Avrupa ülkesinde 2 haftalık kamplara davet ediliyor.
Hasbi Şengül İlköğretim Okulu İngilizce öğretmeni H.Gülcay Baykal “Okulumuzda yapmış olduğumuz AB projeleri sayesinde öğrencilerimizin İngilizce dersine olan motivasyonlarının artmasıyla birlikte, öğrencilerin farklı kültürleri birebir tanımaları açısından da harika bir fırsat oldu! Ayrıca şu an okulumuzda başvurusunu yapmış olduğumuz Comenius Projesi hazırlık çalışmaları kapsamnda 5A sınıfı öğrencilerimiz  ve İngiltere"den bir okulla mektup arkadaşlığı başlattık. Öğrenciler birbirlerine İngilizce mektuplar yazıp, çeşitli hediyeler gönderiyorlar. Onların, İngiltere"den gelen mektup ve hediyeleri alırken ki heyecanlarını bile gerçekten görmeye değer! Şimdi biz de onlara, kendi yaptığımız “arkadaşlık bileklikleri”ni ve diğer çeşitli hediyelerle birlikte mektuplarımızı göndereceğiz! Bu yapılan çalışmalar kültürel etkileşim açısından çocuklar adına harika bir fırsat!” dedi.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nasuh Gökdemir , Hasbi Şengül İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik ederek, ilçemizde e-twinning çalışmaları yürüten  Atatürk İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Şehit Çavuş Bülent Kula İlköğretim Okullarının da aynı başarıyı yakalamalarını temenni ettiğini ve diğer okullarımızdan da yeni e-twinning projeleri beklediklerini söyledi.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14