• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C

İhsanoğlu, Diyarbakır’da konuştu

İhsanoğlu, Diyarbakır’da konuştu
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Türkiye’nin Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Diyarbakır’da konuştu: “Benim için öncelikli olan bu vatanın birliği, dirliği, huzuru ve b
EKMELEDDİN İHSANOĞLU, DİYARBAKIR’DA
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / 
Türkiye’nin Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Diyarbakır’da konuştu: “Benim için öncelikli olan bu vatanın birliği, dirliği, huzuru ve bölünmez bütünlüğüdür.” 
 
Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’daydı.
 
Diyarbakır’daki şehir turu sırasında vatandaşlarla sohbet eden İhsanoğlu, öğlen saatlerinde Cuma namazını kılmak için Ulu Cami’deydi.
 
Gelen bir soru üzerine İhsanoğlu dün söylediği bazı sözlerin yanlış yöne çekilmeye çalışıldığını ifade ederek açıkladı: “Son günlerde  halkımız ve basın mensupları  tüm bölgelerde korkusuzca ve istedikleri şekilde benimle diyaloğa giriyor, sorular soruyorlar ve ben de açık yüreklilikle hepsi ile görüşüyor ve cevaplıyorum. Ne yazık ki halkımızın büyük bir kısmının sıkıntı duyduğu kutuplaşma ve ayrışmanın bir uzantısı olarak sözlerimin sadece bir bölümü kullanılarak  ifadelerim tahrif ediliyor, çarpıtılıyor. Burada da mutabakat kelimesinin içeriği tam anlaşılamamış olabilir. Bunu açmamın yararlı olacağına inanıyorum. Yüksek mutabakat, milletin seçtiği ve mecliste yer alarak her kesimi temsil eden milletvekillerimizin  onayladığı konu anlamına gelir. Bu gibi ülkemize maddi manevi büyük kayıplar verdiren çok önemli konularda çözümün yüksek mutabakata dayanması, şeffaflıkla yürütülmesi ve neticelendirilmesi, milletin iradesinin tümüyle yansıtılmasını sağlayacaktır.  Ben de bu yüksek mutabakatın sağlanması için Anayasa’nın bana verdiği yetkiler çerçevesinde, birikimlerim doğrultusunda değerlendirme yapacağım ve mutlaka milletimizin hassasiyetlerini ve menfaatlerini dikkate alacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yarın bu konu toplumun büyük bir çoğunluğu tarafından gündeme getirilirse meclis çatısı altında tartışılır. Şu anda böyle bir gündem yoktur. Benim için öncelikli olan bu vatanın birliği, dirliği, huzuru ve bölünmez bütünlüğüdür.”  
 
İhsanoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri ortada. Bu yetkilerle Cumhurbaşkanı hükümetten, meclisten gelen  konuları vicdani kanaati ile, halktan aldığı güçle kamuoyunun hassasiyetini ve Anayasa’nın hükümlerini dikkate alarak değerlendirir. ”
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14