• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

İmam Hatiplilerden Bir Hilal Uğruna

İmam Hatiplilerden Bir Hilal Uğruna
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferiyle ilgili Aliağa Belediyesi sanat yönetmeni Ulaş Bayam’ın yönettiği “Bir Hilal Uğruna” isimli oyunu sahneledi. Yaklaşık i

ALİAĞA ANADOLU İ.H.L'DEN BİR HİLAL UĞRUNA

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferiyle ilgili Aliağa Belediyesi sanat yönetmeni Ulaş Bayam’ın yönettiği “Bir Hilal Uğruna” isimli oyunu sahneledi. Yaklaşık iki aydır 16 öğrencinin rol aldığı oyunda shne dekoru ve öğrencilerin performansı izleyicilerden tam not aldı.

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde sergilenen, Çanakkale Savaşında halkın yaşadıklarını konu alan oyunu Yeni Şakran Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı,  İlçe Müftüsü Enes Yorulmaz, eski belediye başkanı Tansu Kaya, Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Ulaş, İl Başkan Uğur Türkan, MHP İlçe Başkanı Abdürrahim Aydemir, Saadet Partisi İlçe Teşkilat Başkanı Kadir Saçıkara, İzmir İmam Hatipliler Derneği Başkanı Burhanettin Kansızoğlu, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

Oyun yönetmeni Ulaş Bayam, okul öğretmenlerinden Zuhal Yoldaş ve Aliağa Merkez Cami İmamı Recep Uğraşkan’a, protokul tarafından plaket verilirken, oyunda rol alan öğrencilere de Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Şentürk tarafından teşekkür belgesi verildi. Oyun sonunda teşekkür konuşması yapan Aliağa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdiresi Zehra Tuba Kabakçıoğlu “Bu tür sosyal etkinlikler artarak devam edecektir. Öğrencilerimizi de göstermiş oldukları performanstan dolayı tebrik ederim” dedi.

Oyun öncesi rol alan öğrencileri Çanakkale’ye götürdüklerini söyleyen Aliağa Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Şentürk “Bu gezi ile amacımız öğrencilerimizi tarih kitaplarında okudukları yerleri görüp, Çanakkale ruhunu daha iyi yansıtabilmeleri için geziyi düzenledik. Atalarımızın göstermiş olduğu destansı mücadeleyi öğrencilerimiz yerinde gördü. Oyun sonunda izleyenlerin gözyaşları, güzel tepkileri isabetli bir karar verdiğimizin göstergesidir”dedi. Şentürk ayrıca okul olarak bundan sonra bu tür etkinliklerde yer alacaklarını söyledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14