• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

İş Garantili Kurslarla Ara Eleman Yetiştirecekler

İş Garantili Kurslarla Ara Eleman Yetiştirecekler
Mobilya sektörünün geleceğini planlamak için eğitimler düzenleyen İMOD, iş sahibi olmak isteyenlere hem harçlık verecekler hem de meslek öğretecek.

Mobilya sektörünün geleceğini planlamak için eğitimler düzenleyen İMOD, iş sahibi olmak isteyenlere hem harçlık verecekler hem de meslek öğretecek.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), İzmir Mobilyacılar Odası (İMOD) ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliği altında düzenlenecek meslek eğitimi kursları ile mobilya sektöründe geleceğin ustaları yetiştirilecek.

İstihdam İçin Mesleki Eğitim Projesi (İMEP) destekli eğitimlere katılan kursiyerlere günlük 100 lira cep harçlığı verilecek. Mobilyacılar Odası’nın Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek kursları başarıyla bitirip sertifikasını alanlara, oda aracılığıyla sektördeki işletmelerde istihdam sağlanacak.

6 Şubat’ta başlayacak 352 saatlik kurslarda işletmelerin büyük ihtiyaç duyduğu mobilya döşemeciliği ve dikişi eğitimleri verilecek. Haftanın beş günü 09:00-13:30 aralığında verilecek eğitimlere 18-45 yaş arası kadın-erkek herkes katılabilecek. Kurslara katılmak isteyenler İzmir Mobilyacılar Odası’nın 237 51 52 veya 237 27 21 numaralı telefonlarından ayrıntılı bilgi alabilecekler.

Sektörel ihtiyaç

Mobilya sektörünün merkezi sayılan Karabağlar’da işletmelerin kalifiye eleman sıkıntısı çektiğine dikkat çeken oda başkanı Hasan Özkoparan, ‘İlk hedefimiz sektörümüzün geleceğini planlamaktır. Aynı zamanda mobilya ve yan sektörlerinde yaşanan ehil eleman ihtiyacını karşılayacak, iş arayan gençlere güzel olanaklar sunacak ve işsizlik ile mücadeleye de katkı koyacağız’dedi.

Kursların Türkiye’ye örnek gösterilen eğitim tesislerinde düzenleneceğine dikkat çeken Özkoparan, ‘Üyelerimizden en fazla yetişmiş eleman konusunda talep geliyor. Yeni hizmet binamızı planlarken de önceliğimiz kaliteli ve sürekli eğitim verebilecek, tam donanımlı sınıf ve atölyeleri hayata geçirmek olmuştu. Kursiyerlerimizi maddi anlamda destekleyecek, iş imkanıda sunacağız’ diye konuştu.

İş ve Meslek kazandıracağız

İmalatta sıkıntı yaşayan üyelerin üretim potansiyellerini artıracaklarını kaydeden İMOD Eğitim Müdürü Zafer Koç ise arzu edenlerin iş ve meslek sahibi olacaklarını söyledi.

Koç, ‘Her aile evladının doktor, mühendis veya büro çalışanı olmasını istiyor ama, ülkenin içinde bulunduğu şartlarda meslek eğitimi alan gençlerin iş imkanı daha fazla oluyor. Üstelik işinde ehil olan ara elemanların gelirleri de yüksek oluyor. Üniversite mezunu binlerce genç işsiz iken, piyasalarda ara eleman sıkıntısı çekilmesi bir tezat oluşturuyor. Aileler meslek eğitimine daha fazla önem vermeli’ dedi.

 

 

Bu haber toplam 238 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14