• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

İstanbul Efendisi Aliağa'da...

İstanbul Efendisi Aliağa'da...
Aliağa Belediyesi Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında; tiyatro severler ile sevilen oyunları buluşturmaya devam ediyor.

İSTANBUL EFENDİSİ ALİAĞA’YA GELİYOR

Aliağa Belediyesi Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında; tiyatro severler ile sevilen oyunları buluşturmaya devam ediyor.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın ‘İstanbul Efendisi’ adlı oyunu, tiyatro severlerle Aliağa’da buluşmaya hazırlanıyor.

Musahıpzade Celâl’e ait olan eserin yönetmenliğini Engin Alkan üstleniyor.  Osmanlı’da Lale Devri’nin sonrasında dönemin baş kadısı İstanbul Efendisi’nin konağında geçen olayları dolantı komedyası üslubuyla ele alan ‘İstanbul Efendisi’adlı oyun, Osmanlı’nın kültürel ve etnik çeşitliliğine vurgu yaparak,  İstanbul folklorundan örnekleri de modern bir anlatımla sergiliyor.

Kızına uygun bir damat adayı bulmak için yıldız fallarına bel bağlayan İstanbul Kadısı Savleti Efendi’nin başına gelenlerin müzikal bir anlatımla sahnelendiği ‘İstanbul Efendisi’nin zengin oyuncu kadrosunda ise şu isimler yer alıyor: Berna Adıgüzel, Cihan Kurtaran, Çiğdem Gürel, Derya Çetinel, Edip Tepeli, Emrah Özertem, Emre Şen, Gözde İpek Köse, Hamit Erentürk, Hüseyin Tuncel, Kayhan Erdem, Melisa Demirhan, Murat Güreç, Murat Üzen, Özge Midilli, Selin Türkmen, Senem Oluz, Serkan Bacak, Tankut Yıldız, Tuğrul Arsever, Utku Akıncı, Volkan Ayhan, Zafer Kırşan ve Zeynep Ceren Gedikali.

Tiyatro severler tarafından merakla beklenen oyun, 27 Haziran Cumartesi ve 28 Haziran Pazar günü olmak üzere 2 gün boyunca Aliağa Belediyesi Açık Hava Tiyatrosunda sahne alacak. Saat 22:00’de başlayacak olan oyunun 5 TL olarak belirlenen   biletleri  ASEV gişelerinden ve biletix’den temin edilebiliyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14