• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

İstiklal Marşının Kabulünün 98.Yıl Dönümü Aliağa’da Kutlandı

İstiklal Marşının Kabulünün 98.Yıl Dönümü Aliağa’da Kutlandı
İzmir’in Aliağa ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 98.Yıl dönümü ve İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif

İzmir’in Aliağa ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 98.Yıl dönümü ve İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla program düzenlendi. 

Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde Mehmet Saka İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen programa Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda İstiklal Marşımızla ilgili şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödül ve hediyeleri takdim edildi. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkçe Öğretmeni Gülcan Avcı Gükrer yaptı. Gükrer, konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün istiklal marşı için söylediği sözleriyle yaptı. Gükrer, “Bu marş bizim devrimimizi anlatır, inkılâbımızın ruhunu anlatır. Bunu ne unutmak ne de unutturmak lazımdır. İstiklal Marşı’nda, istiklal davamızı anlatması bakımından büyük manası olan mısralar vardır. Benim en beğendiğim yeri de burasıdır: “Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet, Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal”

Gükrer’in konuşmasının ardından program vatan ve bayrak temalı şiir dinletisi, istiklal marşının yazılması ile ilgili tiyatro oyunu, oratoryo, Türkiye Haritası Müzikli Gösterisi, Çanakkale ve Yemen Türküsünün seslendirilmesi, Kahramanlar Korosu, İstiklal Marşının müzikli gösteri eşliğinde okunması ile devam etti. 

Zaman zaman duygu dolu anların yaşandığı program protokol üyelerinin öğrencileri tebrik etmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.  EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediyesi-istiklal-marsinin-kabulu-3.jpgaliaga-belediyesi-istiklal-marsinin-kabulu-.jpgaliaga-belediyesi-istiklal-marsinin-kabulu-2.jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-foto-5_edited-003.jpg

Bu haber toplam 868 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14