• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

İyi Ki Varsın Kent Konseyi

İyi Ki Varsın Kent Konseyi
Aliağa belediyesi temizlik işleri müdürlüğü ekiplerinin temizlemede başarı sağlayamadığı bölgelerde Aliağa kent konseyi ve kent konseyi gençlik meclisi gönüllü üyeleri vatandaşa çare olmaya devam ediyor.

VATANDAŞIN ÇÖP İSYANINA KENT KONSEYİ YETİŞTİ

 

KENT KONSEYİ GENÇLERİMİZE  ÇÖPÇÜLÜĞÜ UYGULAMALI  ÖĞRETİYOR

 

İYİ Kİ VARSIN KENT KONSEYİ

 

ALİAĞA HABER / Şenol GÖK Fotoğraflar : Aliağa Belediyesi Basın Bürosu 

 

 

 Aliağa belediyesi temizlik işleri müdürlüğü ekiplerinin temizlemede başarı sağlayamadığı bölgelerde  Aliağa kent konseyi ve kent konseyi gençlik meclisi  gönüllü üyeleri vatandaşa çare olmaya devam ediyor.

Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk"ün manevi destekleri ile başlayan gönüllü çöp toplama işi 40 gönüllü gençlik meclisi üyesi ile bir hafta boyunca devam ederken  özellikle plajlar bölgesi ve Kyme antik kenti bölgesinde kirliliğin had safhada olduğu gerçeğini ortaya çıkardı.

Özellik son bir yıl içinde vatandaşların tüm uyarı ve isteklerine rağmen müdahale edilmeyen bölgelerin temizliğine kent konseyinin gönüllü üyelerinin müdahalesi vatandaşları memnun etti. Temizlik yapılan bölgeden çıkan tonlarca çöpün önünde hatıra fotoğrafı çektiren gönüllü çöp toplama birimi kuran gençler, Aliağa belediyesinin çöp toplama işinde başarılı olamadığının da ispatını kamuoyu ile paylaştı.

 

 

ÇÖP TOPLAMA YAZ BOYUNCA DEVAM EDECEK

 

Kyme kazılarında görevli olan kent konseyi gençlik meclis gönüllü üyelerine çavuşluk eden Türk Arkeolog Levent İlgün"ün gözetiminde, İzmir Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü"ne bildirilerek yapılan temizlik çalışmalarına Aliağa Kent Konseyi Gençlik Meclisi"nde yer alan 40 kişilik bir grup katıldığı  çalışmada aşırı sıcaklara rağmen çevresel atıklar ve kenti saran ot toplulukları temizlendi.

Kyme kazılarında görevli Arkeolog Levent İlgün kazı alanı ile ilgili olarak kent doğanın yıkıcı tehdidi ile karşı karşıya kalmakta, Kıyıya vuran dalgalar kentte bulunan mimari parçaları yerinden oynatmakta, denizin kirletilmesi ile birlikte  son yıllarda görülen ilgisizlik ile antik kentin kıyı kesimi çöplüğe dönmekte ve antik kent uzayan otlar arasında adeta kaybolmaktadır “dedi.

Gençlik meclisi üyelerinin gönüllü çöp toplama işinde çavuşluk yapan Türk Arkeolog Levent İlgün,”   Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi 40 gencin katıldığı çalışmayla bir araya toplanan ot ve çalılar, kentin kıyı kesimin de biriken çevresel atıklar ve kenti saran ot toplulukları temizlenmiştir. Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Zobranlı bu çalışmamız ile Antik Kentin görünümü değişmiş ve Antik Kentin ziyaret edebilmesi için uygun ortam hazırlanmaya çalışılmıştır. Aliağa kent konseyi başkanı Yakup Öztürk"e ve  kent konseyi gençlik meclisi  eş başkanı Ahmet Zobranlı"ya proje için teşekkür ederim “dedi. 

 

 

Aliağa Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi"nin “Çevreyi, doğayı ve tarihimizi koruyalım” sloganıyla başlattığı  çöp toplama  kampanyası devam ediyor. Geçen hafta Kyme Antik Kenti"nden çevre temizliğine başlayan gençlerin çalışması arka plajlar bölgesindeki kıyı temizliği ile devam etti.

Gelecek nesillere bırakılacak en büyük mirasın temiz bir çevre ve doğa olduğunu belirten Kent Konseyi Gençlik Meclisi Eş Başkanı Ahmet Zobranlı “Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Aliağa bırakmak için çevremiz temiz tutmalı ve doğaya sahip çıkmalıyız. Kyme Antik Kentinde başlattığımız kıyı temizliğimiz Aliağa plajlarında devam ediyor. Katılımın bu kadar yoğun olması projenin asıl hedefine ulaştığını da gösteriyor. Gençlerin çevre temizliği  yaz ayı boyunca bugüne kadar temizlik hizmetini yeteri kadar alamamış Aliağa mücavir alana sınırları içinde ve sanayi bölgesinde devam edecek.” dedi.

 

 

VATANDAŞ MEMNUN, VELİLER KIZGIN

 

Ayağının tozu ile kent konseyi başkanı seçilen Yakup Öztürk ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi Eş Başkanı Ahmet Zobranlı"ya  geliştirdikleri proje ile çöpleri toplanan vatandaşlar  teşekkür etti.

Vatandaşlar,” bugüne kadar belediye yetkililerine sayısız defa çöp dağlarını kaldırılması içim müracaat ettik fakat bir sonuç elde edemedik. Gençlerimizin yardımı ile toplanana çöp dağları bunun ispatıdır. “dedi. İsmini açıklamak istemeyen bazı vatandaşlar ise yaklaşık iki yıldır seslerini duyuracak bir merci bulamadıkların  belirtirken, yerel seçimlere 3 Yıl kaldığının hatırlatılmasını rica ettiler.

 

 

 

 

 

“AFERİN KENT KONSEYİNE “

 

Öte yandan vatandaşlarını memnuniyeti yüzlerinden okunurken gençlik konseyine üye gençlerin aileleri de  tepkilerini dile getirdiler.

Veliler çocuklarını kent meclisine kent yönetiminde söz sahibi olmaları için gönderdiklerini fakat çöp toplama işinde ücretsiz çalıştırıldıklarını iddia atiler. Veliler, “ sözüm ona gönüllük esası diye bir şey uydurmuşlar temmuz ayında güneşte elli dereceye varan sıcaklarda çocuklarımıza çöp toplatıyorlar. temizlik işleri ne işe yarıyor bu görev kime ait ise o yapsın biz çocuklarımız ufku açılsın kent yönetiminin nasıl yapıldığını veya nasıl daha iyi bir yaşam için proje üretmelerini öğrenmeleri için gönderdik. Bir haftadır kyme"ye çöp toplamaya gittiler perişan bir şekilde geri döndüler akrep yılan ve her türlü yaban mahlukatın cirit attığı bu sıcaklarda gençlerimiz aç susuz bir şekilde kadrolu çöpçüler gibi çalıştılar. Tam bitti derken bu seferde plaj bölgesinde küflü paslı cam kırıklı  tonlarca çöp toplatıldı. Önümüzdeki günlerde de sanayi bölgesinde çöp toplanacakmış. Yazıklar olsun. Bu kadar danışman bu kadar insan oturup bu projeyi mi kent için hayata geçirdiniz. Söyleyecek söz bulamıyoruz. Fikir üretip yeni fikirler geliştirmesi için gençlik meclisi konseyine giden çocuklarımız kadrolu çöpçü muamelesi görüyor. Kent konseyi"ne aferin diyoruz başarılarını devamın diliyoruz “ diyerek tepkililerini dile getirdiler.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi 40 gencin katıldığı çalışmayla yaklaşık 20 ton çöp toplandığı öğrenildi.  

Aliağa kent konseyi ve kent konseyi gençlik meclisi projesi kapsamında projede gönüllü olmak isteyenler ve her Türlü çöp ile ilgili şikayetlerini iletmek için Aliağa kent konseyi Başkanı Yakup Öztürk""e 0530 542 40 38 nolu telefondan, Aliağa kent konseyi gençlik meclisi  eş başkanı Ahmet Zobranlı"ya 0533 488 00 93 nolu mobil telefonlardan gece gündüz ulaşılabileceği belirtildi.

 

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14