• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İzmir-İstanbul Otoyolu Çeşme’yi uçuracak

İzmir-İstanbul Otoyolu Çeşme’yi uçuracak
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Mimar Cemil Şeboy, İzmir’in turizm kenti olması için yapılan en büyük projenin İzm
İZMİR-İSTANBUL OTOYOLU ÇEŞME’Yİ UÇURACAK
 
AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Mimar Cemil Şeboy,  İzmir’in turizm kenti olması için yapılan en büyük projenin İzmir-İstanbul Otoyolu olduğunu belirtti. Belediyelerin sahil kesimlerinde altyapı çalışmalarına şimdiden başlaması gerektiğini vurgulayan Şeboy, “Otoyol Çeşme’yi uçuracak” dedi.
 
PROJE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Buca Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirdiği projelerden dolayısıyla İzmir’in her yanında tanınan ve sevilen AK Parti adayı Cemil Şeboy, Urla, Çeşme, Mordoğan’da yine yoğun ilgiyle karşılandı. İlçe Teşkilatlarıyla birlikte vatandaşların sorunlarını dinleyen Şeboy, Çeşme’de ise Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Tercan ile bir araya geldi. Yerel yönetimlerin yanlış politikaları sonucu Çeşme’de turizmin 45 güne düştüğünü belirten Tercan, Çeşme’nin Cemil Şeboy gibi üretken ve çalışkan bir milletvekilinden beklentisinin çok yüksek olduğunu söyledi. İzmir’in hedefi 12’den vuran bir misyona ihtiyacı olduğunu belirten Şeboy, “Dünyanın büyük kentleri ya sanayi kentidir, ya turizm kentidir, ya eğlence kentidir. Bu misyonla büyürler. Ama İzmir’de maalesef bu yok. Ben 15 yıllık Belediye Başkanlığı dönemimde her zaman İzmir’e projeler kazandırmaya çalıştım. Milletvekili dönemimde de İnşallah yine İzmir’de ekonomiyi güçlendirecek, vizyonunu genişletecek,  turizmini 12 aya yayacak, trafiği rahatlatacak projeler üretmeye devam edeceğim” diye konuştu.
 
ALTYAPI HAZIRLIKLARI BAŞLAMALI
Urla Kalabak’tan başlayan ve Çeşme’ye dayanan sahil bandının çok güzel ve değerli olduğunu belirten AK Parti adayı Şeboy, “Ben yüzmeyi buralarda öğrendim. 30 yıl önce Urla’dan başlatılmak istenen turizm girişimleri vardı ancak engellendi. Şimdi güzelim sahiller konut yığınlarıyla doldu. Çeşme’ye bakıyoruz on binlerce bina var ama beş yıldızlı otel 4-5 tane var. Nasıl turizm olacak burada? Turist nereye gelecek? Planlama yanlış o yüzden planları yeniden ele alıp incelemek lazım ama bunu yaparken İzmir’le bütünleşik bir planlama lazım. Şimdi elimizde bir fırsat var. İzmir-İstanbul Otoyolu Çeşme’ye büyük bir sıçrama yaşatacak. Nasıl İstanbullular Alaçatı’nın değerini kat be kat yükselttiler ise aynı şekilde İzmir’den başlayarak Urla sahilleri, Karaburun, Mordoğan ve Çeşme’nin tamamı Antalya sahilleri gibi olabilir ama altyapı çalışmalarının şimdiden başlaması lazım. Gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi gerek ilçe belediyeler hazırlıklarını yapmalı çünkü İzmir- İstanbul Otoyolu 2017’de açılacak. Ancak hazırlıksız yakalanırsak sadece bakarız” dedi.
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14