• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İzmir’de Belediyeler Borç Batağında

İzmir’de Belediyeler Borç Batağında
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) yayınladığı ‘en borçlu işverenler’ listesinde İzmirli Belediyeler dikkat çekti. Her yıl 150 bin TL’den fazla borcu olan işverenlerin listesini yayınlayan SGK

İZMİR’DE BELEDİYELER BORÇ BATAĞINDA

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) yayınladığı ‘en borçlu işverenler’ listesinde İzmirli Belediyeler dikkat çekti. Her yıl 150 bin TL’den fazla borcu olan işverenlerin listesini yayınlayan SGK, boş atıp dolu tutan bazı belediye başkanlarının ipliğini pazara çıkardı. SGK’nın Kara Listesi olarak anılan borçlular listesinde İzmir’in Menemen, Narlıdere, Balçova, Urla, Karabağlar, Foça, Bergama, Güzelbahçe ve Selçuk gibi ilçe Belediyeleri öne çıktı.

TÜRKİYE’DE ONALTINCI, İZMİR’DE BİRİNCİ

Geçtiğimiz günlerde Bakırçay Gazetesi’ne verdiği mülakatta, 2019 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmak istediğinin sinyalini veren Tahir Şahin’in dört dönemdir Başkanlığını yaptığı Menemen Belediyesi, İzmir’in en borçlu belediyesi olarak öne çıktı. 32 milyon 123 bin TL borç ile Türkiye genelindeki listenin 16. sırasına yerleşen Menemen Belediyesi, bazı il belediyelerini bile geride bıraktı.

NARLIDERE, BALÇOVA VE URLA İLK 50’DE

22 milyon 775 bin TL borçla Menemen’den sonra İzmir’in en borçlu 2. Belediyesi Narlıdere Belediyesi oldu. Genel listede 34. sıraya yerleşen Narlıdere Belediyesini, 19 milyon 9 bin TL ile Balçova Belediyesi takip etti. Balçova Belediyesi, ülke genelindeki listede ise 46’ncı yer alırken, 18 milyon 440 bin TL borca sahip olan Urla Belediyesi de 49. sıradan Türkiye’nin en ‘en borçlu işverenler listesi’nde ilk 50’de yer buldu.

FOÇA LİSTEYE ABONE OLDU.

Ağırlığını belediyelerin oluşturduğu ‘en borçlu işverenler listesi’nde sırasıyla İzmir’den şu belediyeler yer aldı.

-Karabağlar Belediyesi 13 milyon 765 bin TL

-Foça Belediyesi 10 milyon 617 bin TL

-Bergama Belediyesi 9 milyon 134 bin TL

-Güzelbahçe Belediyesi 8 milyon 764 bin TL

-Selçuk Belediyesi 6 milyon 253 bin TL

MERCEDES VİTO’YU HAK EDİYORUZ.

SGK’nın yayınladığı listenin basında yer bulmasıyla birlikte muhalifler ayağa kalktı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a sosyal medya üzerinden gönderme yapan CHP Foça Eski İlçe Başkanı Osman Mert,  “Türkiye'nin 10 milyon 617 bin TL ile SGK kuruluna en borçlu belediyelerinden biri olarak Mercedes Vito'yu sonuna kadar hak ediyoruz. Benim ters düştüğüm Foça’daki sosyal demokrasinin özeti bu olsa gerek” ifadesini kullandı.

TEŞEKKÜRLER MEHMET GÖNENÇ

İzmir’in kuzeyinde sosyal medyayı en aktif şekilde kullanan isimlerden Ayaskent Eski Belediye Başkanı Hasan Gürsel Altuğ da, Facebook sayfası üzerinden CHP’li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e ironik bir ifadeyle teşekkür etti.

BORCUMUZU BİLİYORUZ!

SGK'nın yayınladığı en borçlu işverenler listesine tepki gösterenlerde oldu. Duruma yazılı basın açıklamasıyla tepki gösteren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Devletin tüm kurumlarının birbiri ile uyumlu çalışması gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Biz bu borcumuzu biliyoruz ve ödemek için dört kez kurum yöneticileri ile görüşme yaptık. Şöyle bir nokta var; bizim, devletin bir kurumu olan SGK’ya 19 milyon TL borcumuz varken, Devletin diğer Kurumu 9 Eylül Üniversitesi’nden dolaylı olarak Maliye Bakanlığı’ndan 35 milyon TL alacağımız var. Onlara bu borcu mahsuplaştırmak istediğimizi söyledik ama bir sonuç alamadık”

 

Bu haber toplam 873 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14