• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

İzmir’de Çocuk Hakları Günü unutulmadı

İzmir’de Çocuk Hakları Günü unutulmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi,hava muhalefeti nedeniyle ertelenen 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nün ilk etkinliğini Seferihisar Çocuk Belediyesi’nde yaptı. Çocuklar eğlencenin tadını doyasıya çıkardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi,hava muhalefeti nedeniyle ertelenen 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nün ilk etkinliğini Seferihisar Çocuk Belediyesi’nde yaptı. Çocuklar eğlencenin tadını doyasıya çıkardı.

Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliklerini 25-27 Kasım tarihlerine kutlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi çocuk haklarına dikkat çekmek, çocukları korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla hazırladığı programın ilkini Seferihisar Çocuk Belediyesi’nde yaptı.
“Ben çocuğum haklarımla varım” sloganıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Çocuk Belediyesi Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında kukla, drama, pantomim, halk oyunları, tahta bacaklar, sirk gösterileri sergilendi çocuklar ise doyasıya eğlendi. Çocuk tiyatrosu ile Şubadap Çocuk Konseri ile eğlence doruğa ulaştı.

Eğlence Kültürpark’ta sürdü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı eğlenceler bugün Kültürpark’ta çocuklar için atölyeler ile devam ediyor. 27 Kasım 2022 Pazar günü ise yine Kültürpark Kaskatlı Havuz yanında 12.00 – 15.00 saatleri arasında 5-14 yaş aralığındaki çocuklara yönelik bilim, ekoloji, mutfak, kültür ve sanat alanlarında atölyeler olacak. Atölyeler dışında spor parkurları, farkındalık parkurları ve sokak oyunlarıyla çocuklar farkındalığı yüksek, eğlenceli vakitler geçirecekler. Her atölye “Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi” ile ilişkili olarak tasarlandı. Ayrıca dil bariyeri olan çocuklar için de atölyelerde tercümanlar bulundurulacak.

Muhteşem final
27 Kasım 2022 Pazar günü atölye alanının yanında, sahne gösterimleriyle 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliklerinin finali gerçekleştirilecek. 14:00-17:00 saatleri arasında planlanan sahne etkinliklerinde; “SGDD Alfarah Çocuk Korosu, İzelman Anaokulları Sürdürülebilirlik Korosu, Sirk Gösterileri, Mimdo’nun Aradığı Pantomim Oyunu ve Şubadap Çocuk Konseri” yer alacak. Ayrıca etkinlikler süresince tahta bacaklar çocuklara eşlik edecek olup, Gezici Kütüphane ’den ücretsiz çocuk kitapları dağıtılacak ve çocuklara çeşitli ikramlar sunulacak.
                      

Bu haber toplam 143 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14