• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İzmir’deki Sivaslılar Birlikte Oruç Açtı

İzmir’deki Sivaslılar Birlikte Oruç Açtı
İzmir ve Ege Bölgesi Dernekler Federasyonu (İZEBSİDEF) düzenlediği iftar yemeğinde İzmir’de yaşayan Sivaslıları bir araya getirdi. Bayraklı Havuz Düğün Salonundaki iftarda birlik ve beraberlik mesajları damga vurdu

İZMİR’DEKİ SİVASLILAR BİRLİKTE ORUÇ AÇTI

İzmir ve Ege Bölgesi Dernekler Federasyonu (İZEBSİDEF) düzenlediği iftar yemeğinde İzmir’de yaşayan Sivaslıları bir araya getirdi. Bayraklı Havuz Düğün Salonundaki iftarda birlik ve beraberlik mesajları damga vurdu. Federasyonu oluşturan dernek başkanlarının piste davet edildiği ve teşekkürlerin iletildiği gecede konuşan İZEBSİDEF Başkanı Zeki Karaoğlu, tüm sivil toplum kuruluşlarına örnek olacak bir davranışla yürürlükte olan iki Sivas federasyonunu tek çatı altında topladıklarını vurguladı; birleşerek büyüdüklerinin altını çizdi.

‘SİZLERİN ELİ, KOLU, KULAĞI OLACAĞIZ’

Başkan Zeki Karaoğlu, “İzmir ve Ege Bölgesi Sivaslılar federasyonlarının birleşme sürecine katkısı olan sevgili dernek başkanlarıma, danışma kurulundaki sevgili büyüklerime ve federasyon başkanlarımız sayın Kemal Güneyli ve sayın Emin Karaçuha’ya, bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı Sivaslı hemşerilerimin sevgi ve teşekkürlerini iletirim. Salt şövenist bir hemşericilik anlayışın ötesinde bize malolmuş olan Türkiye Cumhuriyetinin kuruculuğunu ve ev sahipliğini yapmış olma görevi, bizlere ayrı bir sorumluluk yüklemektedir. Bundan sonra atağa kalkma, toplumda daha fazla görev alma ve hizmet etme zamanıdır. Hem Sivasımıza hem de ülkemize yapacağımız katkılarla ancak vatanımıza vefa borcumuzu öderiz. Sizlerin bize kazandırdığı güçle çıktığımız bu yolda ‘neler yaparız, nasıl yaparız’dan başka düşüncemiz olmayacak. Biz, sizlerin topluma uzanan eli, kolu, kulağı olacak, bize söyleneni dinleyecek, iyi neredeyse onu bulacağız” dedi.

Geçmişine, kültürüne, tarihine sahip çıkan toplumların ilelebet yaşayacağını ifade eden Karaoğlu, “Sivas kültürünü, tarihini İzmir’de yaşatmaya çalışan bir yapıyız. Sivasımızın göçle ilgili sorunlarına eğilerek, bunlara çözüm getirerek kendimizi ve kentimizi güçlendirebiliriz. Amacımız, liyakat sahibi hemşerilerimizin beraberliğini sağlayarak toplumda aldıkları görevleri çoğaltmak ve etkilerini yükseltmektir” diye konuştu.

 

Bu haber toplam 999 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14