• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

İzmir’in Biyomedikal Mühendisleri

İzmir’in Biyomedikal Mühendisleri
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
İzmir’in Biyomedikal Mühendisleri İKÇÜ’de Yetişecek...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
İzmir'in ‘ilk’ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde yeni öğrencilerini bekliyor.
Çalışma konuları arasında; medikal cihazların tasarımı ve üretimi, biyomedikal görüntüleme ve görüntü işleme, doku mühendisliği, biyosensörler gibi birçok konu bulunan Biyomedikal Mühendisliği, doktorların teşhis ve tedavi safhasında daha hızlı, daha güvenilir ve yüksek performanslı uygulamalar yapmasına olanak sağlayacak uzman mühendisler yetiştirmeyi hedefliyor.
 
“Mühendisler kilit rol oynuyor”
Biyomedikal sektörünün yüzde 95'lik oranla ülkemizin ihracat açığı listesinde en üst sırada bulunduğunu ifade eden İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkan V. Yrd. Doç. Dr. Hakan Oflaz, Biyomedikal Mühendisliği’nce yapılan araştırmaların insan sağlığına katkı sağlamanın yanında, ticari katma değer de oluşturduğunu hatırlatarak, bu sebeple sektörün üretici ve geliştirici olma özelliği ile kilit bir rol oynadığını söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Oflaz, bünyesinde mühendislik bilimleri, tıbbi bilimler, elektrik-elektronik, yazılım, biyoloji gibi farklı bilim dallarını barındırmasının bu bölüme multidisipliner bir yön kazandırdığını ifade etti.
 
Mezunlara birçok alanda ihtiyaç var
Eğitim programları kapsamında mühendislik bilimleri, temel bilimler, insan anatomisi ve fizyolojisi, tasarım, modelleme, biyomedikal görüntüleme, yönetim alanlarına ilişkin teorik ve uygulamalı dersler bulunduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Oflaz, İKÇÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nü en güçlü kılan yönü ise üniversitenin Tıp Fakültesine sahip olması olarak nitelendirdi.
 
Avrupa’daki örnekleri gibiyiz…
“Tıp Fakültesi destekli bir biyomedikal mühendislik Avrupa ve Amerika’daki Biyomedikal Mühendisliği eğitimi anlayışına bizleri daha da çok yaklaştıracaktır” diyen Yrd. Doç. Dr. Oflaz, İKÇÜ Biyomedikal Mühendisliği lisans eğitimini başarı ile tamamlayacak öğrencilerin, üniversitelerde, tıbbi cihaz tasarlayan ve üreten kuruluşlarda, ilaç endüstrisinde, tıp araştırma merkezlerinde çalışma imkanı bulacağını veya lisansüstü eğitime devam ederek yurt içi veya yurt dışında bu alandaki gelişmelere katkı sağlayabileceklerini vurguladı.
 
Hedef dünya ile yarışabilir elemanlar yetiştirmek
İKÇÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü olarak araştırma faaliyetlerine ağırlık vermeyi ve bu alanlarda çalışan bilim adamlarının ülkeye kazandırılmasını hedeflediklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Oflaz, bu yolla dünyayı daha iyi takip edebilen, yarışabilir, nitelikli elemanlar yetiştirmeyi ve hali hazırdaki dışa bağımlılığın en aza indirilmesini amaç edindiklerini sözlerine ekledi
 
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14