• BIST 9645.02
  • Altın 2412.522
  • Dolar 32.5925
  • Euro 34.8086
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

İzmir’in Film Festivali Başlıyor

İzmir’in Film Festivali Başlıyor
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali 17 Kasım Salı günü başlayacak.
İZMİR’İN FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali 17 Kasım Salı günü başlayacak. Bu yıl 16.kez düzenlenen festival, özel seçkilerle beraber 400’ün üzerinde filmi ücretsiz olarak seyirciyle buluştururken; atölye çalışmaları ve söyleşilerle festival boyunca sinemaya dair etkinliklere ev sahipliği yapacak. İzmir Büyülşehir Belediyesi, Buca Belediyesi, Bornova Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin desteklediği festivalin açılış töreni, 18 Kasım Çarşamba günü Buca Kültür Merkezi’nde yapılacak. Ulusal ve uluslararası dallarda animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde Altın Kedi Ödülleri için yarışacak olan filmler, yönetmen Serdar Akar’ın başkanlığında, oyuncu Yiğit Özşener, oyuncu Vildan Atasever, Yunan asıllı görüntü yönetmeni Andreas Sinanos ve Macar sinema yazarı György Baron’un yer aldığı jüri tarafından değerlendirilecek. Altın Kedi Ödülleri ise, 21 Kasım Cumartesi günü Fuar’da yapılacak ödül töreniyle sahiplerini bulacak.
 
‘AÇILIŞ BUCA KÜLTÜR MERKEZİ’NDE OLACAK’
Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Buca Kültür Merkezi’nin açılışının ardından Buca Belediyesi’nin katkılarıyla yapılacak olan törenle başlayacak. 18 Kasım Çarşamba günü saat 19.00’da başlayacak açılış töreni Kerem Görsev konseriyle tamamlanacak. 
 
‘FESTİVALDE ÖZEL FİLM SEÇKİLERİ’
Film gösterimleri, ana gösterim salonu Fransız Kültür Merkezi olmak üzere, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi, Ege Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü Üniversitesi’nde ücretsiz olarak gerçekleşecek. Ayrıca Almanya Deneysel Film Seçkisi, Macaristan Seçkisi, İrlanda Seçkisi, Avrupa Film Akademisi (EFA) Kısa Film Seçkisi, Japonya Seçkisi ve Romanya Seçkisi olmak üzere belirlenen özel film seçkileri de sinemaseverlerle buluşacak. 
 
‘SÖYLEŞİ VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI’
Jüri Başkanı Serdar Akar, jüri üyeleri Vildan Atasever ve Yiğit Özşener söyleşi etkinlikleriyle İzmirli sevenleriyle bir araya gelecek. Yonca Ertürk ‘Temel Yapımcılık Atölyesi’, Kerem Kaban ‘Sinemada ses estetiği ve sesin ontolojisi’ adlı atölye çalışmaları yapacak. Oktostore iki gün sürecek ‘Dijital Sinema Atölyesi’ etkinliği ile son teknoloi kameraları İzmirli sinemacılara tanıtacak. Ayrıca çocuklar için, Kerem Kaban, ‘FilmTerapi Atölyesi’ düzenleyecek. 
 
Film gösterim ve etkinlik programlarına internet sitesi www.izmirkisafilm.org ve festivalin sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14