• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Kanser Tedavisinde Başarı

Kanser Tedavisinde Başarı
Kanser tedavisinde ameliyatla kanserin ve yayıldığı alanların çıkartılması cerrahi branşlarını ilgilendirmektedir.

KANSER TEDAVİSİNDE BAŞARI

Kanser tedavisinde ameliyatla kanserin ve yayıldığı alanların çıkartılması cerrahi branşlarını ilgilendirmektedir. Günümüzde pek çok kanser için cerrahi halen en etkin tedavi yöntemidir. Onkoloji ve nükleer tıp gibi branşlar vücuttaki kanser hücrelerinin öldürülmesini amaçlayan uygulamaları yaparlar. Radyoterapi ya da radyasyon onkolojisi uzmanlarında yine vücuttaki kanserli dokuları öldüren ışın tedavisi denenen uygulamalar yaparlar.

KANSER TEDAVİSİNDE CERRAHİ YÖNTEM EN ETKİN TEDAVİDİR

Pek çok kanser çeşidinde cerrahi günümüzdeki en etkili tedavi yöntemidir. Cerrahiden önce ya da sonra radyoterapi ve kemoterapi uygulamaları kanser çeşidine göre uygulanır.

Son yıllarda karın içindeki kanser ameliyatlarına tümörlü organ ve dokuları çıkarttıktan sonra kemoterapi ilaçlarının ısıtılarak uygulanması yöntemi geliştirildi. Burada karın zarı(periton) yayılmış kanserli dokularını da cerrahi ile çıkarttıktan sonra sıcak kemoterapi ile geride kalan kanserli dokuları öldürmeyi amaçlamaktayız.

Karaciğerde kendinden çıkan kanserlerde tek çare ameliyatla kanserin çıkartılmasıdır. Çıkartılamayacak boyutlardaki kanserlerde karaciğer nakli planlanabilir.

Pankreas kanserlerinde de tek şifa şansı pankreas kanseri ameliyatıdır. Kanserin çevre lenf dokuları ile çıkartılması ana prensiptir. Kanser çıkartıldıktan sonraki onarım işlemlerinde otomatik dikiş aletleri ve damar yapıştırıcı kullanarak ameliyat süreleri 1,5-2 saate kadar inmektedir. Burada ameliyat süresinin kısaltılması ameliyat sonrası oluşacak komplikasyonları açısından çok önemlidir.

Karın içindeki kanserlerin karaciğere metastaz yapmış pek çok türünde de hem asıl kanserli organ hem de karaciğer metestazlarının çıkartılması şifa için şarttır. Son yıllarda meme kanserlerinin karaciğer metastazlarının cerrahi olarak çıkartılması ile iyi sonuçlar alınmaktadır. / EGE BASIN GRUBU

 

Bu haber toplam 985 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14