• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Karayolları ve Büyükşehir'den İhale

Karayolları ve Büyükşehir'den İhale
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Karayolları Genel Müdürlüğü İzmir – Seyrek – Foça yol güzergahının yenilenmesi için etüd ve projelendirme ihalesine çıkıyor.
ULUKENT – FOÇA ARASINA YOL MÜJDESİ
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Karayolları Genel Müdürlüğü İzmir – Seyrek – Foça yol güzergahının yenilenmesi için etüd ve projelendirme ihalesine çıkıyor. 
 
Ulukent kavşağından başlayıp Foça Yeniköy kavşağında biten yaklaşık 23 kilometrelik bölümün etüd ve projelendirme çalışmasına KGM Program ve İzleme Dairesi Başkanlığı’nca başlıyor.
 
Gediz Üniversitesi, Villakent ve Maltepe Organize Deri Sanayi Bölgesi gibi önemli noktaların bulunduğu güzergah İzmir – Foça ulaşımında en kısa yol olma niteliğini taşıyacak. 
 
Her gün binlerce aracın kullandığı Günerli, Seyrek, Maltepe ve Gerenköy mahallelerinin üzerinden geçen yolun etüd ve projelendirme ihalesi 4 Mart 2016’da Ankara’daki Karayolları Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek. 
 
 
FOÇA’YA YENİ TERMİNAL BİNASI
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Foça Oto Terminali ve Belediye Dükkanları yapım ihalesine çıkılıyor. İhtiyaca cevap veremeyen eski terminal alanı ve çevresinde bulunan belediye dükkanları yıkılarak yeniden yapılacak. 
 
Foça’ya uzun yıllar hizmet veren ve artık miladını dolduran terminal alanın yenilenmesi, Foçalılar tarafından bir süredir talep edilmekteydi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan terminal alanı ve belediye dükkanlarının yapım ihalesi 11 Mart Cuma günü gerçekleştirilecek. 
 
Mevcut yapılar yıkılarak 1 yıl içerisinde yeniden yapılması planlanan terminal alanı ve belediye dükkanları 2 bin 555 metrekare alana inşa edilecek. 
 
Foçalıların tüm ihtiyacına cevap verecek modern yapıdaki terminal alanı çevresine 13 bin 534 metrekare büyüklüğünde çevre düzenlemesi yapılacak. 
 
Özellikle yaz aylarında nüfusu günü birlik ziyaretçilerle 100 bine yaklaşan Foça’da her gün binlerce kişi terminali kullanıyor. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu hamlesini geç kalınmış bir girişim olarak nitelendiren Foçalılar, özellikle 2010 yılında İZBAN’ın Hatundere, Biçerova ve Aliağa seferlerinin başlamasından sonra terminalin yetersiz kalmaya başladığını belirtti. 
 
ALİAĞA’YA YENİ KÜLTÜR MERKEZİ
 
Aliağa’ya yapılması planlanan kültür merkezi için proje çalışmalarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi yapım işi ihalesine çıkıyor.  
 
Bornova, Çiğli, Altındağ, Selçuk ve Gültepe’de hizmete açtığı kültür merkezleri ile Alevi inanç ve kültürünün yaşatılmasında önemli bir misyon üstlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6. Kültür Merkezini de Aliağa’ya kazandırmak için son hazırlıklarını yapıyor.
 
Proje çalışmalarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Mahallesi Çamlık mevkiinde 2 bin 231 metrekare alana kurucağı Kültür Merkezinde morg, gasilhane, toplantı salonu, eğitim odası ve kütüphane bulunacak. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Kültür Merkezi yapım işi ihalesi 9 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilecek. 
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14