• BIST 9548.09
  • Altın 2488.299
  • Dolar 32.4858
  • Euro 34.4253
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Kültür Gezilerine 7 Bin 500 Aliağalı Katıldı

Kültür Gezilerine 7 Bin 500 Aliağalı Katıldı
Aliağa Belediyesi’nin İzmir ve bölge tarihini, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtmak amacıyla programladığı kültür

Aliağa Belediyesi’nin İzmir ve bölge tarihini, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtmak amacıyla programladığı kültür gezileri Aliağalılardan yoğun ilgi gördü. Şirince’den Efes’e, Bursa’dan Ege’nin en önemli tarihi ve turistik mekânlarına düzenlenen gezilere bir yılda 7 bin 500 kişi katıldı.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın “Kültür” vizyonu kapsamında Sosyal, Kültürel ve İdari İşler Müdürlüğü tarafından 2018 yılında başlatılan Kültür Gezilerine 10 ayda 7 bin 500 kişi katıldı. Belediye tarafından tam donanımlı bir otobüs ve ekibi ile gerçekleştirilen geziler kapsamında Ödemiş, Birgi, Tire, Şirince, Maket Köyü, Kuşadası, Bergama, Ayvalık, Bursa gibi tarihi, turistik ve dini destinasyonlar Aliağalılar tarafından ziyaret edildi. 

Kültür gezileri Aliağa Belediyesi ile muhtarlıklar işbirliğinde gerçekleştirildi. Kültür Gezilerine katılmak isteyen vatandaşlar Muhtarlıklar ve Hilal Masa’da kayıt yaptırdı. Gezilere yoğun ilgi gösteren Aliağalılar geçtiğimiz 10 ay boyunca “Adım Adım Anadolu” sloganı ile gerçekleştirilen turlarda farklı şehirleri ve bölgenin seçkin turistik destinasyonlarını görme fırsatı buldu. 

Ziyaretlerde müze ve ören yerleri gezildi. Bu süre içinde 7 bin 500 Aliağalı, düzenlenen kültür gezileriyle tarihi ve kültürel birikimlerini zenginleştirirken farklı coğrafyaların kültürleriyle de kaynaşma imkânına sahip oldu.

Tarihi ve dini yapılarıyla Osmanlı’nın başkentlerinden Bursa da gezilerin uğrak noktalarından biri oldu. Kafile Bursa gezilerinde Yeşil Türbe, Tirilye, Tophane Parkı, Ulu Camii ile Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret etti. Tamamen ücretsiz olarak düzenlenen geziler esnasında vatandaşların ihtiyaçlarının ve isteklerinin karşılanabilmesi için de Milletin Ekibi’nden iki personel görev yaptı.  /EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediyesi-kultur-gezileri-(3).jpgaliaga-belediyesi-kultur-gezileri-(2).jpgaliaga-belediyesi-kultur-gezileri-(6).jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-foto-7_edited-004.jpg

Bu haber toplam 865 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14