• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

Kursiyerler Sertifikalarını Aldı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Aliağa Belediyesi’nin 16 yaş ve üzeri oyuncu adayları için düzenlediği ‘Ustalarla Oyunculuk Atölyesi’ sona erdi.
‘USTALARLA OYUNCULUK ATÖLYESİ’NDE KURSİYERLER SERTİFİKALARINI ALDI
 
Aliağa Belediyesi’nin 16 yaş ve üzeri oyuncu adayları için düzenlediği ‘Ustalarla Oyunculuk Atölyesi’ sona erdi. Programın sonunda düzenlenen sertifika törenine katılan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Bu organizasyon bir tiyatro atölyesiydi ama biz ileriki yıllarda fabrikasını kurmayı hedefliyoruz” dedi.  
 
Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden 82 oyuncu adayının katıldığı oyunculuk atölyesinde katılımcılar Türk Tiyatrosunun usta isimleri tarafından tiyatro eğitimi aldı. Aliağa’da ilk kez gerçekleştirilen ustalarla oyunculuk eğitimlerine; Diyarbakır’dan, Denizli’den, Nazilli’den, Ankara’dan, İstanbul’dan ve İzmir’in ilçelerinden birçok oyuncu adayı katıldı. 1 hafta süren eğitimler Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri, ASEV Bale bölümü ve dersliklerinde gerçekleştirildi.
 
Kursiyerlerin hem teorik hem de pratik olarak eğitim aldıkları atölye çalışmalarında kursiyerlere; Oyunculuğa giriş, oyunculuk egzersizleri, yaratıcı drama, vücut dili, rol, makyaj, şarkı sözünden şiire, eleştri teknikleri, uygulamalı müzikal tiyatro, dans, bale, sahne, nefes alma teknikleri, bedenle tanışma, dramaturji, diksiyon, ses teknikleri, sahne disiplini, doğaçlama, role yaklaşım, seslendirme, taklit, şovmenlik, sunuculuk ve yönetmenlik dersleri verildi.
 
60 saat süren eğitimler sonunda atölyeyi tamamlayan tüm kursiyerlere, eğitmenlerin ıslak imzası ile hazırlanmış katılım sertifikaları verildi. Kursiyerler katılım belgelerini Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül’ün elinden aldı. Tören sonrasında kursiyerler Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
 
BAŞKAN ACAR: ALİAĞA, SANATTA TÜRKİYE’NİN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI OLACAK
Aliağa Belediyesi olarak hedeflerinin Aliağa’da bir tiyatro fabrikası kurmak olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, şunları söyledi:  “Aliağa Belediyesi olarak bizim bir hayalimiz var. Bu organizasyon bir tiyatro atölyesiydi ama biz ileriki yıllarda fabrikasını kurmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar ne hedef koyduysak hepsini başardık. Aliağa kültür sanat noktasında Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olacak. Bunu da hep birlikte başaracağız. Kendimize hep şu hedefi koyduk; Türkiye’de belli sayıda belediye konservatuarları var. Biz en iyisini ve en güzelini Aliağa’ya kazandıracağız. Kültür sanat adına yaptığımız tüm çalışmalarda Kültür ve Turizm Bakanlığı da bize her daim destek verdi” 
 
Türkiye’nin her konuda gelişebilecek, her konuda söz sahibi olacak bir ülke olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Acar, “Ustalarla Oyunculuk Atölyesi süresince sanat camiasının önemli üstatları bizlerle birlikte oldu. Genç ve yetenekli arkadaşlarımız ile birlikte ülkemizi hedeflerine ulaştırabileceğimize yürekten inanıyorum. Genç arkadaşlarımızın da en kısa zaman içerisinde hedeflerine, hayallerine ulaşmasını temenni ediyorum” diye konuştu         
 
GÜL: ALİAĞA, KÜLTÜR SANAT KENTİ OLARAK ANILMAYI HAK EDİYOR
‘Ustalarla Oyunculuk Atölyesi’nin sertifika törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar olmak üzere Aliağa Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Volkan Severcan’a teşekkür etti. Aliağa’nın kültür sanat kenti olarak anılmayı hak ettiğini belirten Gül, “Geçen sene Türk Sineması’nın 100’üncü yılını Aliağa’da kutlamıştık. O gün yaptığım konuşmada da şunu söylemiştim. Başkan Serkan Acar’ın enerjisi ve yapmak istediği işler doğrultusunda bir sanayi kenti olarak bilinen Aliağa artık bir kültür sanat kenti olarak da anılacak. Bu tür organizasyonların ülkemizde daha fazla yapılmasını ve yaygınlaşmasını temenni ediyoruz. Bizlerde bakanlık olarak bu tür çalışmaların her zaman destekçisi olacağız” dedi.
 
SEVERCAN: ÇALIŞMALARIZI DEVAM ETTİRECEĞİZ
Aliağa Belediyesi olarak Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir organizasyona daha ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Aliağa Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Volkan Severcan, “18 usta oyuncu ile ‘Ustalarla Oyunculuk Atölyesi’ni gerçekleştirdik. Organizasyonun benim için en keyifli yanı Diyarbakır’dan, Denizli’den, Nazilli’den, Ankara’dan, İstanbul’dan ve İzmir’in ilçelerinden birçok kişinin katılmış olmasıdır. Bu bizim için çok özel ve güzel bir duygu. Aliağa’da bu tarz çalışmaları devam ettireceğiz. Herkes şunu rahatlıkla söyleyebilir ki Aliağa bir sanayi şehri aynı zamanda da kültür sanatın da başkenti” diyerek,  Aliağa’da una benzer etkinliklerin devam edeceğinin müjdesini verdi. 
 
KATILIMCILARDAN TEŞEKKÜR
‘Ustalarla Oyunculuk Atölyesi’ne Diyarbakır’dan katılan ve küçük yaşlardan itibaren tiyatroya gönül verdiğini ifade eden kursiyer Metin Öncü, “Yaklaşık 10 yıldır tiyatro ile içli dışlıyım ama bugüne kadar böyle geniş kapsamlı bir tiyatro programının içerisinde yer almamıştım. Ustalarla Oyunculuk Atölyesini sosyal medya paylaşımları sayesinde öğrendim ve hemen katılmam gerektiğini düşündüm. Buraya Diyarbakır’dan geldim. Uzak bir şehirden geldiğim için buradaki herkes şaşırdı fakat oyunculuk için maddiyatım el verdiği sürece fizana kadar gidebilirim. Ustalarla Oyunculuk Atölyesini hazırlayan, emeği geçen tüm hocalarıma ve Aliağa Belediyesine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Tiyatronun usta isimleriyle oyuncu adaylarını bir araya getiren Aliağa Belediyesine teşekkürlerini sunan Arda Alaşan, “Oyunculuk atölyesine İstanbul’dan katılıyorum. Aliağa Belediyesi’nin düzenlediği ‘ustalarla oyunculuk’ programını internette gördüm. Aliağa Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı bu organizasyonda birçok usta ile buluşma imkânı bulduk. Tiyatronun bu denli deneyimli ustalarıyla aynı ortamda bulunup aynı havayı soluyarak onların söylediklerinden en ufak bir şeyler kapmak bizim için çok büyük bir şans. Aynı zamanda burada bir aile gibi olduk. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu atölyenin bundan sonraki sahne sanatları yaşamımda bana büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi. 
 
Programa Denizli’den katılan Mine Cimbiş isimli kursiyer ise Aliağa Belediyesi tarafından böyle bir organizasyonun gerçekleştirileceğini öğrenince hemen katılma kararı aldığını söyledi. Eğitim verecek olan hocaların ve verilecek olan derslerin dikkatini çektiğini belirten Cimbiş, Denizli’den gelmeme rağmen iyi ki gelmişim diyorum. Dersleri veren hocalarımızın da her biri alanında uzman kişiler. Bizleri bu usta oyuncular ile buluşturan Aliağa Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Çünkü tiyatro hayattır” dedi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14