• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Mavi Gece 30 Ekim De Vizyonda

Mavi Gece 30 Ekim De Vizyonda
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Ayça Varlıer ve Fırat Tanış; başrollerini birlikte paylaştıkları fantastik komedi “Mavi Gece” filminde, kadın bedenindeki ruh ile erkek bedenindeki ruhun
BİR ERKEĞİN RUHU İLE  BİR KADININ RUHU YER DEĞİŞTİRİRSE NE OLUR?  
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Ayça Varlıer ve Fırat Tanış; başrollerini  birlikte paylaştıkları fantastik komedi “Mavi Gece” filminde,  kadın bedenindeki ruh ile erkek bedenindeki ruhun bir kaza sonucunda yer değiştirmesi ve birbirlerinin bedenlerinde yaşamak zorunda kalan,  iki karakteri canlandırıyorlar. Sosyo-ekonomik yapıları farklı iki karakter; hastane sahibi  zengin, ulaşılması zor bir kadın olan doktor Emel (Ayça Varlıer) ile   maço, küfürbaz, çapkın bir taksi şöförü Zeki (Fırat Tanış) ‘nin bedenlerindeki ruhların değişmesiyle,  yaşamlarına farklı bir pencereden bakarak, yaşanan komik yaşam hikayelerini anlatan, fantastik-komedi filmi “Mavi Gece” 30  Ekim’de vizyonda yerini alıyor.
 
Kültür Bakanlığı desteğiyle TELEYAPIM & 35 MM STÜDYOLARI nın yapımını üstlendiği filmin öyküsü, yazar NAZAN ŞARA ŞATANA’ya, senaryosu AHMET HOŞSÖYLER’e ait. Ayça Varlıer ve Fırat Tanış ile birlikte oyuncu Gökhan Mumcu Dr. Emel’in eşini, oyuncu Eda Bilgin Taksici Zeki’nin karısı rolünde canlandırıyor.
 
ERKEK TAVRI İÇİN ERKEK ARKADAŞINDAN YARDIM ALDI.
Temmuz ayında çekimleri İstanbul’da gerçekleşen filmde Ayça Varlıer, “Kadın bedeninde bir erkek ruhu taşımak , erkek tavrılarına sahip olmak ve bunu anlayabilmek için, çekimlere başlamadan önce sokakta yolda, takside bir çok erkeği gözlemlediğini, zaman zamanda erkek tavrı konusunda erkek arkadaşından ve yönetmen Ahmet Hoşsöyler’den yardım aldığını, ayrıca sosyoloji kitapları okuduğunu” söyledi. Çekimler sırasında Fırat Tanış ile birbirimize rollerin tavrı ve duruşları konusunda yardımcı olduklarını belirten oyunucu Ayça Varlıer, 70 metre yüksekliğindeki galata kulesinin en tepesinde gece yapılan intihar sahnesinde zor anlar yaşadığını “bir boşlukta hissetiğini,  yükseklikten çok korktuğunu” belirtti. Fırat Tanış ise “Hayatımın en entresan rolünü oynadım. Şimdiye kadar böyle bir rol oynamadım” dedi. Filmin senaryosunu ve yönetmenliğini yapan Ahmet Hoşsöyler ise “Kim olacağımızı, nasıl yaşayacağımızı seçerek doğmak bizim elimizde değildir. Herkes bir başkası olarak doğabilirdi. Ben, sen olarak doğabilirdik. Sende ben. İki farklı zıt kutuplara sahip karakterlerin birbirlerine farklı bir pencereden bakarak yaşamlarını ve düşüncelerini sorgulan hem güldüren, hem düşündüren bir film olduğunu söyledi”
 
“MAVİ GECE”
Taksici Zeki FIRAT TANIŞ
DR. Emel AYÇA VARLIER
Emel’in Kocası Murat GÖKHAN MUMCU
Zeki’nin Karısı Hatice EDA BİLGİN
Yönetmen AHMET HOŞSÖYLER
Öykü NAZAN ŞARA ŞATANA
Senaryo AHMET HOŞSÖYLER
Yapımcı AHMET EDEBALİ
Yapım TELEYAPIM & 35 MM STÜDYOLARI
Müzik SAKİ ÇİMEN
 
Süre 95 DAKİKA
Vizyon Tarihi 30 EKİM 2015
 
KONU: Bir yanda başarılı, herkese tepeden bakan zengin bir doktor, ulaşılması zor bir kadın olan Emel. Diğer yanda maço, küfürbaz, kahveyi, meyhaneyi seven, kendisine çok düşkün karısını aldatmayı rutin hale getirmiş, mahallenin yaka silktiği taksi şoförü Zeki. Gök gürültülü, şimşekli, yağışsız ama tuhaf şekilde mavi bir gecede bu iki insanın ruhları çakışır. Kadın bedeninde erkek ruh, erkek bedeninde kadın ruh. Artık birbirlerinin bedenlerinde yaşamak zorundadırlar. Böylece bir sürü garip ve komik olaylar dizisi başlar.
 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14