• BIST 9516.57
  • Altın 2491.699
  • Dolar 32.5984
  • Euro 34.8278
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Avrupa Günü Etkinliği

MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Avrupa Günü Etkinliği
Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Manisa İl Müdürlüğü ve Yunusemre Belediyesi tarafından, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteğiyle düzenlenen "Avro Krizi: Yeniden Ortaya Çıkışı N

MCBÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ’NDEN AVRUPA GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Manisa İl Müdürlüğü ve Yunusemre Belediyesi tarafından, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteğiyle düzenlenen "Avro Krizi: Yeniden Ortaya Çıkışı Nasıl Önlenir?" konulu konferans, MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirildi. 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Jean Monnet Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Angelo Santagostino tarafından verilen konferansa MCBÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri, Yunusemre Belediyesi yetkilileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 

Prof. Dr. Angelo Santagostino, konuşmasında Avrupa ekonomik krizini değerlendirerek, Avro krizinin temel nedenlerini ve krizin oluşma sürecini açıkladı. Kriz döneminde Avrupa Merkez Bankası’nın politikalarını anlatan Prof. Santagostino, yeni bir Avro krizinin ortaya çıkmasını önlemek için neler yapılması gerektiğini değerlendirdi. Prof. Santagostino’ya göre, krizi önlemenin yolu Avrupa Birliği üye ülkelerinin Avro alanından çıkması veya Avrupa Parasal Birliği’nin ortadan kaldırılması değil, Avrupa Bankalar Birliği’nin kurularak Avrupa Ekonomik ve Parasal Birliği’ni tamamlayıcı etki yapmasıdır. Prof. Santagostino, konuşmasının sonunda Avrupa Birliği’nde makroekonomik istikrarın sağlanabilmesi için Avrupa parasal ve mali bütünleşmesinin iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. 

İlgiyle dinlenen konferansın sonunda öğretim üyeleri ve öğrencilerin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Angelo Santagostino’ya plaketi MCBÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat tarafından takdim edildi. / EGE BASIN GRUBU

Bu haber toplam 845 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14