• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Menemen Belediyesi’nde Kanunsuzluk İddiaları

Menemen Belediyesi’nde Kanunsuzluk İddiaları
Menemen Belediye Meclis Üyesi Mustafa Koç, Menemen Belediyesi 2015 yılı denetim komisyonu muhalefet şerh raporunu kamuoyuyla paylaştı

MENEMEN BELEDİYESİ’NDE KANUNSUZLUK İDDİALARI  

Menemen Belediye Meclis Üyesi Mustafa Koç, Menemen Belediyesi 2015 yılı denetim komisyonu muhalefet şerh raporunu kamuoyuyla paylaştı. Koç, yapılan denetim sonucunda muhasebe kayıt ve işlemlerinde yetkili imzaların yüzde 90’ının olmadığı, belediyeye kesilen faturaların ve faturasız hizmet alımlarının aykırılık, kanunsuzluk, ayrımcılık, eşitsizlik, yandaşlık ve adaletsizlik içerdiğini öne sürdü.  

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İzmir İl Başkanı Yardımcısı Hüsnü Boztepe, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Mithat Çetin, Menemen Belediye Meclis Üyesi Mustafa Koç, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Arif Kuran ve Hakkı Durmaz; Menemen Belediyesi 2015 yılı denetim komisyonu muhalefet şerh raporunu, il başkanlığı binasında yaptıkları basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaştı.

RAPORU NOTER YOLUYLA GÖNDEREBİLDİLER

Yapılan açıklamada, muhasebe kayıt ve işlemlerinde yetkili imzaların yüzde 90’ının olmadığı, belediyeye kesilen faturaların ve faturasız hizmet alımlarının aykırılık, kanunsuzluk, ayrımcılık, eşitsizlik, yandaşlık ve adaletsizlik içerdiği öne sürüldü. Ayrıca, Menemen Belediyesi 2015 yılı denetim komisyonu muhalefet şerh raporunu belediye kayıtlarına sunmak istediklerinde belediye yetkililerin kabul etmediğini, bu sebeple raporu noter yolu ile belediyeye göndermek zorunda kaldıkları belirtildi.

“TAMAMEN HAYALİ, SAHTE FATURALAR”

Raporu okuyan Menemen Belediye Meclis Üyesi Mustafa Koç, belediye şirketi olan Meta-Su firmasının belediyeye 2015 yılı içinde toplam 6 milyon 186 bin 964 TL fatura kestiğini ve belediye kasasından kesilen faturalara karşılık elden nakit olarak ödeme yapıldığını kaydetti. Bu ödemelerin kanunsuz olduğunu savunan Koç, faturaların gerçek bir hizmet alımı değil, naylon fatura olduğunu iddia etti. Sadece yemek faturalarının 3 milyon 103 bin TL olduğunu ve firmanın bu kadar yemek üretecek tesisi olmadığını vurgulayan Koç, “Bu tamamen hayali, sahte faturalardır. Bu sebeple parası kasadan elden ödenmiş gibi gösterilmiştir” dedi. Koç, Menemen Belediye Spor Derneği’nin de belediyeye 2015 yılı içinde toplam 1 milyon 75 bin TL yemek faturası kestiğini ve derneğin bu kadar yemek üretecek tesisi olmadığını söyledi.

“USULSÜZLÜK VE İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA”

Sosyal market olarak faaliyet gösteren, vatandaşların giymediği veya yardım olarak hibe ettiği giysilerin dağıtıldığı market için de bir firmadan 740 bin TL ihalesiz 86 bin parça giyim eşyası faturası alındığını ifade eden Koç, bu birimin de amacı dışında usulsüz işler yaptığını dile getirdi. Koç, başka bir firmadan da parke taş alımı için ihale ile 1 milyon 547 bin 511 TL mal alındığını belirterek, “Aynı firmadan ihale dışında aynı cins parke taşı ve bordürü ihalesiz, doğrudan temin yöntemiyle 2 milyon 664 bin 424 TL’lik alım yapılmıştır. Aynı firmadan ihaleyle aldığı taşların teslimi yapılmadan ihale tarihiyle aynı tarihlerde ayrıca fatura ile aynı cins malın satın alınması tamamen usulsüzlük, ihaleye fesat karıştırma ve haksız kazanç teminini gizlemeye yönelik bir işlemdir” diye konuştu.

“BİRİ KAYINBİRADERİ, BİRİ TEYZESİNİN OĞLU”

Belediyenin yapısı hakkında da yorumda bulunan Koç, şunları söyledi: “Belediye başkanının iki tane yardımcısı var; biri kayın biraderi biri teyzesinin oğlu. Menemen Belediyespor Başkanı kardeşidir. Paralar bu üçgen içinde dönüyor. Şoförü şirket müdürü, sosyal markette kızı müdür. Köşeler tutulmuş. Bu işlemler bu akrabalarla yürüyor. Yapı bu.”

“İLÇE BAŞKANLARI İLÇE İLÇE DOLAŞMAYA BAŞLADI”

Toplantıda, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in cami açılışında “Biz 100 kere daha Müslümanız” sözlerine “100 kere daha Müslüman olunmaz, bir kere Müslüman olunur. Müslümanlığın gereği yerine getirilir” diye cevap veren AK Parti Yerel Yönetimler İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe de, CHP’li ilçe belediye başkanlarının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bir daha aday olmayacağını söyledikten sonra ilçe ilçe dolaşmaya başladığını söyledi. Boztepe, “Tahir Şahin de çanak, çömlek, testiyle dolaşmaya başladı. Sen halkın sana verdiği görevi yap. Biri Ödemiş’e patates almaya gidiyor, biri ilçe ilçe dolaşıyor” ifadelerini kullandı.

“HORTUMUN ÇAPI BÜYÜTÜLEREK DEVAM ETMİŞ”

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Arif Kuran da 2014 yılındaki raporda tespit ettikleri sorunların aynı şekilde devam ettiğini belirterek şöyle konuştu: “Geçen dönem tespit ettiğimiz birçok hırsızlığı, çalmayı çırpmayı yazdık. Şuan yargı aşamasında devam ediyor. Şimdi gördüğümüz en acı gerçek; bütün eski hortumlamalar, hortumun çapı büyütülerek devam etmiş. Aynı soygun artarak devam ediyor.”

“TAHİR ŞAHİN USULÜ”

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakkı Durmaz ise, “Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in de dediği gibi Menemen Tahir Şahin usulüyle yönetiliyor. Ne kanun, ne nizam, ne mevzuat var. Hepsi bir kenara bırakılmış. Menemen Belediyesi, bu hantal yapıdan kurtulmalıdır” ifadelerini kullandı. (İHA)

 

Bu haber toplam 1004 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14