• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Menemen Çöplük Olmayacak

Menemen Çöplük Olmayacak
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Menemen Belediyesi 2. Kubilay Kupası Futbol Turnuvası ve Koyundere Futbol Sahası’nın açılış töreninde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen’de çöp fabrikası kurma girişimini eleştiren Menemen Belediye B

Başkan ŞAHİN: “Çöp değil, spor alanları istiyoruz”

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Menemen Belediyesi 2. Kubilay Kupası Futbol Turnuvası ve Koyundere Futbol Sahası’nın açılış töreninde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen’de çöp fabrikası kurma girişimini eleştiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Biz ilçemize daha güzel hizmetler, okul, sağlık, spor alanları kazandırmaya çalışırken, ne yazık ki bugün İzmir’in bin ton çöpü Menemen’e getirilmek isteniyor” dedi. 

Menemen Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Kubilay Kupası Futbol Turnuvası ve Belediye kaynaklarıyla yapılan Koyundere Futbol Sahasının açılış töreni; Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, Belediye Başkanı Tahir Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, CHP İlçe Başkanı İsmail Akıncı, Muhtarlar, turnuvaya katılan sporcular ve taraftarların katılımıyla gerçekleşti.

Devrim Şehidimizin adına yakışır turnuvalar düzenlenecek

İlk olarak 1969 yılında gerçekleştirilen ve o yıllarda yoğun ilgi gören Kubilay Kupası Futbol Turnuvası’nı uzun yıllar aradan sonra iki yıl önce yeniden gündeme getirdiklerini hatırlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, bu yıl ikincisini düzenledikleri turnuvanın açılış töreninde yaptığı konuşmada; Devrim Şehidimiz Kubilay’ın adına yakışacak çok daha iddialı Kubilay Kupası Futbol Turnuvaları düzenleyecekleri sözünü verdi.

İzmir’de 10 sahaya sahip tek ilçe Menemen

Bu yıl 500 kadar lisanslı sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen bu turnuvayı düzenlemenin ve Koyundere’ki toprak sahayı, doğal çimle kaplanan Menemen İlçe Stadı’ndan çıkan suni çimden faydalanarak modern bir tesise dönüştürmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Tahir Şahin; “Menemen’de 2 suni çim ve 8 doğal çim sahamızı 1,5 ay içerisinde kullanıma hazır hale getireceğiz.  İzmir’de bu kadar semt sahası olan bir tane daha Belediye yok. Bu ilki gerçekleştiren Menemen Belediyesi’dir. Hep ilklerin peşinde olmaya gayret ettim, ilklerin peşinde yürümeye hep birlikte devam edeceğiz” dedi.

“Menemen İzmir’in çöp mezarlığı olmayacak”

Konuşmasına; “Biz ilçemize daha güzel hizmetler, okul, sağlık, spor alanları kazandırmaya çalışırken, ne yazık ki bugün İzmir’in bin ton çöpü Menemen’e getirilmek isteniyor” sözleriyle devam eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, geçmiş yönetimlerce 50 ton kapasite ile tarım alanları  ortasında kurulan çöp fabrikasının bu şekilde çalıştırılmasına asla müsaade etmeyeceklerini belirterek; “Menemen, tarıma dayalı bir ekonomiye sahip. Ovanın ortasında kurulacak bu çöp fabrikasının pamuğa, üzüme ve diğer ürünlere vereceği zararları ben düşünemiyorum bile. Menemen’de bin ton çöp işlenmesi sadece Menemen’e değil, Aliağa, Foça, Karşıyaka ve Çiğli’ye de zarar verecek. Biz bu konuda net tavrımızı ortaya koyduk. ‘Menemen İzmir’in çöp mezarlığı olmayacak’ dedik. Bize bu konuda bütün sivil toplum örgütleri, oda başkanlarımız, muhtarlarımız, bütün Menemenli hemşerilerimiz destek veriyor. Umarım Büyükşehir Belediyemiz bu yanlıştan döner” dedi.

“Nerede o eski belediye”

Menemen Belediyesi, 5216 sayılı yasa ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandıktan sonra, vatandaşların “Nerede o eski belediye” demeye başladığını belirten Başkan Tahir Şahin; “2004’den bu tarafa Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri kendi arasındaki organizasyonu kuramadı. Bunun nereden, nasıl kaynaklandığını biz de anlayamadık. Büyükşehir Yasası çıkarken ‘Özgürlüğümüz elden gidiyor’ demiştim. O gün bu sözümüzü eleştirenler, bugün ne kadar haklı olduğumuzu görüyor” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Koyundere Futbol Sahası’nın yapımına katkı koyan MAİ Proje ve İnşaat Hafriyat Ltd. Şti. sahibi Mustafa Avcı’ya plaket takdim etti. Koyundere eski Belediye Başkanı ve Menemen Belediye Meclis Üyesi İrfan Aras ile turnuvanın ilk maçına çıkan Umut Spor ve Öz Kasımpaşa Spor Takım Kaptanları, Belediye Başkanı Tahir Şahin’e çiçek takdim ederek, hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Koyundere Futbol Sahası’nın açılış kurdelesinin kesiminin ardından, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı ve Belediye Başkanı Tahir Şahin, 21 Aralık tarihine kadar devam edecek Kubilay Kupası Futbol Turnuvası’nın ilk maçının başlama vuruşunu yaptılar.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14