• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Mimari Tasarımlarda Çocuk İmzası

Mimari Tasarımlarda Çocuk İmzası
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Türk Eğitim Derneği (TED) Aliağa Koleji ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi işbirliğiyle “Çocuk ve Mimarlık” konulu atölye düzenlendi.
TED ALİAĞALILAR KENDİ MİMARLIK MERKEZİNİ YARATTILAR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Türk Eğitim Derneği (TED) Aliağa Koleji ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi işbirliğiyle “Çocuk ve Mimarlık” konulu atölye düzenlendi. TED Aliağa Koleji 4 ve 5’nci sınıflardan 31 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen atölye çalışmasında öğrenciler İzmir Mimarlık Merkezi’ni keşfettiler, daha sonra da kendi mimarlık merkezlerini yarattılar.
Doç. Dr. Hikmet Sivri Gökmen yürütücülüğündeki atölye çalışmasına katılan çocuklar, bu yılki çalışmanın temel hedefi doğrultusunda bir binayı tüm yönleri ile tanıma imkanı buldular. Çocuklara Mimarlık Merkezi çeşitli anlatımlar ve bina gezisi ile detaylı bir şekilde tanıtılırken, mimarlık merkezinin keşfine yönelik olarak hazırlanan föy çalışmasını tamamladılar ve verilen malzemeler ile kendi mimarlık merkezlerini yaptılar.
 
FARKLI DENEYİMLER
TED Aliağa Koleji Vakfı Başkanı Deniz Komsuoğlu, teorinin yanında uygulamalı eğitime de önem verdiklerini belirterek, “4 ve 5’nci sınıf öğrencilerimizin katıldığı Çocuk ve Mimarlık konulu atölyemizle; çocuklar mimarlık ve kentle ilgili temel kavramlarla ve konularla tanışma imkanı bulurken, tasarım alanında da deneyim edinmiş oldular. Farklı konulardaki atölye çalışmalarımızla çocukların mesleklere, olaylara bakış açılarını geliştirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14