• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Minik Mucitten Ev Yapımı Sanal Gerçeklik Cihazı

Minik Mucitten Ev Yapımı Sanal Gerçeklik Cihazı
Aydın’ın Karpuzlu ilçesin ilk TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda, Tekeler Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Sadettin Tağa, Sanal Gerçeklik adlı projesini tanıttı.

MİNİK MUCİTTEN EV YAPIMI SANAL GERÇEKLİK CİHAZI

Aydın’ın Karpuzlu ilçesine bağlı Tekeler Mahallesi’nde bulunan Tekeler Ortaokulu öğrencileri tarafından 25 Mayıs 2016 tarihinde İlçede ilk defa düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda, Öğretmen Ahmet İnal’ın danışmanlığında 5. sınıf öğrencisi Sadettin Tağa’nın hazırladığı Sanal Gerçeklik Projesi tanıtıldı.

Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık, Karpuzlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Ağırol, Karpuzlu İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Doğangüneş, İlçe Emniyet Amiri Özcan Özkan, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Tekeler halkı ile çok sayıda davetlinin katıldığı fuarda, sanal gerçeklik uygulaması büyük ilgi gördü.

Fuar’a katılan Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık ve beraberindeki heyet, projenin mimarı olan Sadettin Tağa’dan Sanal Gerçeklik hakkında bilgi aldı. Ardından uygulamayı deneyen Arık, başarılı çalışmasından dolayı Tağa’yı tebrik etti.

Sanal Gerçeklik’i bir adet karton kutu, iki adet mercek, iki adet çift taraflı yapışkan ve bir adet akıllı telefon ile hazırladığını belirten Tağa, uygulamayı deneyenlerin keyifli, eğlenceli ve öğretici bir uzay yolculuğu yaşadığını söyledi. Günümüzün popüler teknolojik aletlerinden olan sanal gerçeklik gözlüğünü, hazırladığı projeyle tanıtan Tağa “Projeme gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu oldum. Bundan sonra çok daha fazla çalışarak yeni çalışmalar yapmak istiyorum.” dedi.

SANAL GERÇEKLİK NEDİR?

Sanal gerçeklik gözlüğü, birçok aygıtın ekran görüntüsünü daha gerçekçi göstermek, göz yanılmaları (hileleri) sayesinde görüntüyü daha gerçekçi olarak algılatmak için tasarlanmış teknolojik gözlüklerdir. Sanal gerçeklik gözlükleri ile telefonlarımızda bir filmi izlerken, oyun oynarken veyahut televizyon ekranında 3D bir film seyrederken, izlenilen görüntüyü daha gerçekçi algılamamızı sağlar. Bu sayede izlenilen şeylerden daha fazla zevk alınabilir. / EGE BASIN GRUBU

 

Bu haber toplam 712 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14