29 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara13°C

ALİAĞA’YA 3 YABANCI DAMAT GELDİ

Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Aliağa Belediyesi Evlendirme Memurluğu tarafından 2015 yılında toplam 615 çiftin nikâhı kıyıldı.

Aliağa’ya 3 Yabancı Damat Geldi

31 Aralık 2015 Perşembe 08:45

ALİAĞA’DA 2015 YILINDA 615 ÇİFT NİKÂH MASASINA OTURDU
Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Aliağa Belediyesi Evlendirme Memurluğu tarafından 2015 yılında toplam 615 çiftin nikâhı kıyıldı. Bu çiftlerin 20’sini yabancı uyruklu kişiler oluşturdu.
 
Evlendirme memurluğu, nikâh için müracaat eden 4 Suriye, 3 Almanya, 2 Gürcistan, 2 Kazakistan, 1 Belarus, 1 Mozambik, 1 Avusturya ve 6 Rusya Federasyonu olmak üzere toplam 20 yabancı uyruklu vatandaşın nikah akitlerini gerçekleştirdi.
 
ALİAĞA’YA 3 YABANCI DAMAT GELDİ
Öte yandan Aliağa Belediyesi Evlendirme Memurluğu tarafından nikah akitleri gerçekleşen 20 yabancı uyruklu vatandaştan 3 tanesinin erkek olduğu öğrenildi. Aliağa’nın Almanya, Mozambik ve Rusya’dan 3 damadı oldu.
 
Birçok çiftin mutluluklarına ortak olduklarını ve toplumu oluşturan en önemli yapı taşının aile olduğunu belirten Aliağa Belediyesi Nikâh Memuru Aydan Mangura, 2015 yılının başından itibaren Aliağa Belediyesi evlendirme dairesine 615 çiftin müracaat ettiğini, bu müracaatlardan 613 tanesinin nikâhını gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
NİKÂH İÇİN GEREKLİ BELGELER
Nikâh için gerekli belgeler hakkında da bilgiler veren Mangura,”Evlendirme dairemize başvuruda bulunmak isteyen çiftlerimiz öncelikle sabah saatlerinde kimlik ve bir fotoğrafları ile birlikte evlilik raporu için bir sevk kâğıdı almaları gerekiyor. Sağlık ocağımız saat 11.00’e kadar kan aldığı için çiftlerden özellikle sabah saatlerinde sevk almalarını rica ediyoruz. Çıkan kan sonuçlarından sonra 4 fotoğraf ve bir kimlik fotokopisi ile birlikte gelen çiftlerimizin müracaatlarını alıyoruz.  Müracaat edilen günün ertesi gününden itibaren çiftlerimiz ne zaman isterlerse nikâh akidlerini gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu. / EGE BASIN GRUBU
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.