28 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

ALİAĞA’YA 4 BİN YENİ KONUT GELİYOR

İzmir’in Aliağa ilçesinde yoğunlaşan sanayi yatırımları konut talebini arttırdı

Aliağa’ya 4 Bin Yeni Konut Geliyor

06 Ocak 2018 Cumartesi 18:36

ALİAĞA’YA 4 BİN YENİ KONUT GELİYOR

İzmir’in Aliağa ilçesinde yoğunlaşan sanayi yatırımları konut talebini arttırdı. Aliağa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü verilerine göre, son iki yılda alınan yapı ruhsatları ile yapılan yeni konutlar Siteler Mahallesi ve Yeni Mahalle’de yoğunlaşırken ; buna paralel olarak verilen ruhsat sayısında da ciddi bir artış olduğu gözlendi. 2016 yılında 138 yapı ruhsatı alınırken; 2017 yılında bu rakamın yüzde iki yüz otuz beş oranla artarak 325’e ulaştığı bilgisi edinildi.

2017 YILINDA 2554 LÜKS DAİRE

2016 yılında alınan 138 yapı ruhsatı ile 925 daire, 56 ofis işyeri, 10 sanayi tesisi inşaatı ve 1 otel inşaatı tamamlandı. 2017 yılında alınan 325 yapı ruhsatı ile 2554 daire 164 ofis işyeri, 7 sanayi tesisi inşaatı, 2 otel inşaat imalatı da devam ediyor. 2016 yılında imal edilen tüm imalatların tamamının satıldığı bilgisine ulaşılırken, satışların tamamına yakınının banka kredisi ya da takas yöntemi ile satıldığı öğrenildi.

2017 yılında alınan yapı ruhsatı ile 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan,  ya da inşaatı devam eden ve tamamlama aşamasına gelinen konutların 1323 adedi de yapı kullanma belgesi ile elektrik, su, doğalgaz vs. aboneliklerini alarak taşınmaya hazır hale geldi.

Aliağalıların ve inşaat sektörü temsilcilerinin arsa paylarını ve konut fiyatlarını yüksek bulmasına karşı, konut satışlarının talebi karşılayamadığını belirtiyorlar.

Uzmanlar, yüzde ellilere varan arsa paylarının merkeze yakın yerlerde ve sektörde kupon tabir edilen arsalarda yüzde altmışlara kadar arsa paylarının yükseldiğinin altını çizdiler.

SANAYİ YATIRIMLARI KONUT İMALATINI PATLATTI

Son iki yılda yapılan yeni konutlar Siteler Mahallesi ile Yeni Mahalle’de yoğunlaşırken, buna paralel olarak kent yenileme projelerinin de azımsanmayacak rakamlarda olduğu, konunun uzmanlarının aktardığı bilgiler arasında. Aliağalıların 3+1 daire almayı tercih ettiği fakat, daire fiyatlarının yüksek olması ve kredilendirme sorunu nedeniyle 2+1 daire imalatlarının ve satışlarının önde olduğu da ifade ediliyor.

TÜPRAŞ, PETKİM, Star Rafinerisi, ALOSBİ ve limanlar gibi Türkiye’nin dev işletmelerine ev sahipliği yapan Aliağa’da ekonomik büyümenin neden olduğu hızlı nüfus artışı, yeni konut talebi de artarak devam ediyor.

Aliağa’nın sanayi kenti olmasından ötürü günübirlik ziyaretçilerin fazla oluşu, ilçeyi otel yatırımcıları için de cazip hale getiriyor. Yalı Mahallesi Plajlar Bölgesi’ne yapılan otel yatırımlarında son olarak ‘Hampton by Hilton Aliağa’ hizmete açıldı. Otel yatırımlarının 2018 yılı içerisinde de devam etmesi bekleniyor.

2018 YILINDA KONUT ÜRETİMİ 4 BİN KONUTA ULAŞACAK

İnşaat sektörünün önde gelen üreticileri, yıllık enflasyonun yüksek çıkması ve ‘Girdi Hammadde’ fiyatlarının sürekli artmasına rağmen konut fiyatlarının satışları etkilemediğini, ilçe dışından da yatırım amaçlı konut satışlarının önemli bir yüzde tuttuğuna dikkat çektiler. Satılan konutların tamamına yakını ise bin ile bin 750 gibi rakamlara eşyasız ve eşyalı olarak kiraya verildiği belirtildi. Üreticiler, 2017 yılında alınan yapı ruhsatları ile üretilen ve tamamlanmak üzere olan 2554 lüks konutun yanı sıra, 2018 yılının ilk yarısına kadar proje aşamasında olan ve alınacak yapı ruhsatları ek 1500 adeti geçecek yeni proje imalatları ile yılı 4 bin konut imalatı ile sonlandıracaklarını söylediler./EGE BASIN GRUBU

Haberi dinlemek için linke tıklayınız

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.