29 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara13°C

AVRUPA MACERASI BAŞKA BAHARA

ALİAĞA PETKİM (64): Taquan Dean 15 (3 ribaund – 2 asist), Branislav Ratkovica 11 (6 asist), Orhan Haciyeva 16 (12 ribaund), Melih Yıldız (3 ribaund), Ahmet Erdogan 3 (2 ribaund – 4 asist), Ersin Görkem 7, Marcus Arnold 7 (6 ribaund), Torin Francis 5 (4 ri

Avrupa Macerası Başka Bahara

03 Ekim 2012 Çarşamba 21:35

ALİAĞA PETKİM'İN AVRUPA MACERASI BAŞKA BAHARA KALDI 

ALİAĞA PETKİM (64): Taquan Dean 15 (3 ribaund – 2 asist), Branislav Ratkovica 11 (6 asist), Orhan Haciyeva 16 (12 ribaund), Melih Yıldız (3 ribaund), Ahmet Erdogan 3 (2 ribaund – 4 asist), Ersin Görkem 7, Marcus Arnold 7 (6 ribaund), Torin Francis 5 (4 ribaund – 3 asist)

JOENSUUN KATAJA (77): Jermaine Flowers 21 (9 ribaund), Johnell Smith 7 (7 ribaund – 4 asist), Jerald Fields 12, Antti Kanervo 14, Juho Lehtoranta (2 ribaund), Juho Nenonen 9 (6 ribaund), Petri Virtanen 12, Sami Lehtoranta 2

1. PERİYOT: 22-21

2. PERİYOT: 34-38

3. PERİYOT: 48-61

4. PERİYOT: 64-77

Basketbolda FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası ön eleme turu rövanş maçında Finlandiya'dan Joensuun Kataja'yı konuk eden Aliağa Petkim, rakibine 77-64 yenilerek kupaya veda etti.
Salondaki skor tabelasının bozulması nedeniyle 25 dakika geç başlanan karşılaşmada ilk hücum, konuk ekip Joensuun Kataja takımından gelirken ilk sayıyı Flowers buldu. Bir ara fark 8 sayıya kadar yükselirken, ilk çeyreğin bitimine 7 dakika kala Ratkovica'nın 3 sayılık basketiyle fark 5'e indi. Bu dakikadan sonra Aliağa Petkim daha dengeli bir oyun ortaya koydu. İlk çeyreğin bitimine 4 dakika 36 saniye kala Aliağa Petkim ilk kez öne geçti: 15-14.
Rotkovica ve Hacıyeva'nın ürettiği sayılarla skora giden Aliağa Petkim'e, Joensuun Kataja takımından Flowers ve Virtanen basketleri ile karşılık verdi.
Karşılıklı basketlerle geçen ilk periyodu Aliağa Petkim 22-21 önde tamamladı.
Maçın 2. periyoduna hızlı başlayan Aliağa Petkim, çeyreğin ilk dakikalarını 31-23 üstünlükle geçti. Bu dakikadan sonra konuk ekip, 8-0'lık bir seri yakaladı. İlk yarının bitimine 3 dakika 32 saniye kala Fields'in üç sayılık basketiyle fark 1 sayıya indi: (32-31). Fields, bulduğu turnike basketiyle ilk yarının bitimine 1 dakika kala takımını 33-32 öne geçirdi. Konuk ekip ilk yarının son saniyesinde Kanervo'nun bulduğu 3 sayılık basketle de soyunma odasına 38-34 önde gitti.
Joensuun Kataja, ikinci yarıya Smith'in basketiyle başladı. 3. periyodun ilk 5 dakikasında sayı üretmekte zorlanan Aliağa Petkim, bir ara 14 sayı geriye düştü. Aliağa Petkim, Arnold'un basketi ve faul atışıyla çeyreğin bitimine 4 dakika kala farkı 11 sayıya indirdi. 18 sayıya kadar geri düşen Aliağa Petkim, 28. dakikada Orhan Haciyeva'nın sayılarıyla geri dönmeye çalışsa da çeyrek 61-48 Joensuun Kataja takımının üstünlüğüyle sona erdi.
Son periyodun başlarında konuk ekip farkı 20 sayıya kadar (68-48) çıkardı. Aliağa Petkim, pota altında etkisiz bir oyun ortaya koyarken, 37. dakikada 71-57 konuk takım lehine geçildi. Joensuun Kataja, Fields ve Flowers'ın etkili oyunuyla farkın kapanmasına izin vermedi. Bitime 2 dakika kala Smith'in basketiyle konuk ekip farkı yeniden 20 sayıya çıkardı: (57-77). Oyunda varlık gösteremeyen Aliağa Petkim, ilk maçta 82-70 yenildiği rakibine evinde de 77-64 mağlup olarak kupaya veda etti.

Bıyıktay: "Sürpriz oldu"
Aliağa Petkim Baş Antrenörü Burak Bıyıktay, FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası ön eleme turu rövanş maçında Finlandiya'dan Joensuun Kataja'ya yenilerek elenmelerinin kendileri için sürpriz olduğunu söyledi.
Enka Spor Salonu'nda oynanan ve Finlandiyalı takımın 77-64 kazandığı karşılaşma sonrası açıklama yapan Aliağa Petkim Baş Antrenörü Bıyıktay, istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını, ilk kez katıldıkları Avrupa Kupası mücadelesinde kupaya erken veda etmek zorunda kaldıklarını söyledi.
Bıyıktay, şöyle konuştu:"Kupadan elenmemiz bizim için sürpriz oldu. Bugün özellikle hücumda oldukça tıkanıktık. İstediğimiz oyunu bir türlü sahaya yansıtamadık. Aliağa olarak ilk kez katıldığımız Avrupa Kupası'nda daha iyi yerlere gelmek istiyorduk. Ancak sahada iyi mücadele edemedik. Rakibimizi kutluyoruz. Hazırlıksız olarak Türkiye Kupası'na katılacağız. Uzunlardan beklediğimiz randımanı alamadık. Top kayıplarımız devam ediyor. Böyle maç kazanmamız mümkün değil. Bu da iyi bir takım olmadığımızın göstergesi. Türkiye Kupası'nda hatalarımızı düzelterek, Hacettepe ve Antalya'yı yenerek finallere kalmak istiyoruz."
Aliağa Petkim oyuncusu Orhan Hacıyeva da yaptığı değerlendirmede istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını söyledi.
-Rakip takım -
Joensuun Kataja Antrenörü Jukka Toijala ise yaptığı açıklamada Türkiye'de büyük misafirperverlik gördüklerini belirtti.
İstedikleri oyunu sahaya yansıtarak turu geçmeyi başardıklarını kaydeden Toijala, "Sahadan galip ayrıldığımız için mutluyum. Türkiye'den güzel anılarla ayrılıyoruz" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.