29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

HAKAN DEMİR, HER MAÇ HEDEFİMİZ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ/ Beko Basketbol Ligi'nde baş antrenör Hakan Demir yönetiminde ilk maçına çıkan Aliağa Petkim, Türk Telekom'u yenerek ligdeki 7. galibiyetine ulaştı.

Hakan Demir, Her Maç Hedefimiz

25 Şubat 2013 Pazartesi 19:34

ALİAĞA PETKİM HAKAN DEMİR İLE 7. GALİBİYETİNE ULAŞTI

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ/ Beko Basketbol Ligi'nde baş antrenör Hakan Demir yönetiminde ilk maçına çıkan Aliağa Petkim, Türk Telekom'u yenerek ligdeki 7. galibiyetine ulaştı. Baş antrenör Burak Bıyıktay'ın görevden ayrılmasının ardından geçen hafta Hakan Demir ile anlaşan Aliağa Petkim, ligin ilk devresinde deplasmanda da mağlup ettiği Türk Telekom'u Aliağa'da 81-79 yendi. Ligde 14. haftada Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni yendikten sonra Banvit, Hacettepe Üniversitesi, Galatasaray Medical Park ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne mağlup olan İzmir temsilcisi, Türk Telekom'u yenerek 4 hafta sonra ilk galibiyetini aldı. Galibiyet sayısını 7'ye, puanını da 26'ya çıkaran ve haftayı averajla 9. sırada tamamlayan Aliağa Petkim, gelecek hafta Anadolu Efes'i konuk ettikten sonra Olin Edirne (D) ve Erdemir'le karşılaşacak.

hakan-demir-b.jpg

ALİAĞA PETKİM'İN BAŞ ANTRENÖRÜ HAKAN DEMİR, “HER MAÇ HEDEFİMİZ “

Beko Basketbol Ligi'nde, Türk Telekom'u 81-79 mağlup eden Aliağa Petkim'in baş antrenörü Hakan Demir, "Takımın başında çıktığım ilk maçta galip geldiğimiz için mutluyum" dedi. Demir, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Burak Bıyıktay'ın görevden ayrılmasının ardından Aliağa Petkim'de baş antrenörlük görevine getirildiğini hatırlatarak, katkılarından dolayı Bıyıktay'a teşekkürlerini sundu. Takımda sistemini oturtmak içim zamana ihtiyaç olduğunu ifade eden Demir, "Kaliteli, istekli oyuncular var. ABD'li oyuncular da ellerini taşın altına sokacaklarını bugün bize tekrar gösterdi" diye konuştu. Aliağa Petkim'in, Beko Basketbol Ligi'nin güzide kulüplerinden olduğunu belirten Demir, şöyle konuştu: "Basketbol için her zaman var olması gereken, basketbolun içinde olması gereken bir camia. Ben de burada olduğum için ve takımın başında çıktığım ilk maçta galip geldiğimiz için mutluyum. Türk Telekom da iyi bir takım. Bugün de çok iyi oynadılar. Lig çok zorlu geçiyor. Her maç herkes için çok önemli. Bu bir başlangıç. Daha önümüzde çok maç var. Bu, şu andan itibaren bir maraton. Esas olan maratonu en iyi şekilde bitirmek. Bir hedef koymuyorum. Bir sonraki maç bizim hedefimizdir. Kimle oynadığımız önemli değil, her maçı kazanmak için mücadele edeceğiz." Aliağa Petkim oyuncusu Melih Yıldız ise takımda yapılan baş antrenör değişikliğinin oyuncular üzerinde olumlu etki yaptığını kaydetti.

TÜRK TELEKOM ANTRENÖRÜ AHMET BÜLBÜL  “KULLANMAMIZ GEREKEN TOPLARI VE YAPMAMIZ GEREKEN SAVUNMAYI YAPAMADIK.”

Türk Telekom Antrenörü Ahmet Bülbül de karşılaşma boyunca savunma ile hücumda tutukluk yaşadıklarını belirtti. Karşılaşmanın ikinci devresinde daha etkili oynadıklarını anlatan Bülbül,  "2. yarı oynadığımız oyunu, ilk 2 periyotta oynasaydık çok farklı bir skor olurdu. Sonradan açıldık. Kullanmamız gereken topları ve yapmamız gereken savunmayı yapamadık. Son bölümde 1-2 hatamızı Aliağa takımı değerlendirdi. İyi bir galibiyet aldılar, tebrik ediyorum" diye konuştu. Türk Telekom oyuncusu Barış Güney ise kötü başladıkları karşılaşmanın ikinci yarısında toparlandıklarını, ancak 2 kritik hücumu değerlendirememelerinin mağlubiyeti getirdiğini ifade etti.

ANADOLU EFES ALİAĞA PETKİM’İ SORUNSUZ GEÇMEK İSTİYOR

Beko Basketbol Ligi'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 96-72 yenen Anadolu Efes'te antrenör Recep Şen, karşılaşmada istediklerini sahaya yansıtarak sorunsuz bir galibiyet elde ettiklerini söyledi. Başantrenör Oktay Mahmuti'nin cezalı olması nedeniyle Anadolu Efes'in başında maça çıkan Recep Şen, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, zorlu bir dönemden geçtiklerini belirterek, şunları kaydetti: ''THY Avrupa Ligi ve lig maçları arka arkaya geliyor. Aradan 48 saat geçmeden maçlara çıkıyoruz. Bugün oyuncularımız kendilerine yakışır kalitede bir basketbol ortaya koydular. Maçın başından sonuna kadar istediklerimizi sahada uygulayarak, sıkıntısız bir galibiyet aldık. Şimdi önümüzde çok önemli bir seri var. THY Avrupa Ligi'ndeki Panathinaikos karşılaşması, grubumuz için çok önemli bir maç. Ardından da ligde Hakan Demir Yönetiminde Aliağa Petkim ile maçımız var. Bu periyodu en iyi şekilde sonuçlandırmak istiyoruz.'' 

Omuzundaki sakatlığı nedeniyle karşılaşmada forma giymeyen oyuncuları Sasha Vujacic'in 10-15 gün takımdan ayrı kalacağını dile getiren Recep Şen, ''Ümit ediyoruz daha fazla bir aksilik olmasın. Bize verilen bilgi, 10-15 günlük bir süreç. Bu süreçten sonra antrenmanlarda tekrar kendisini deneyecek'' dedi. 

İSMET BADEM, “DR. HAKAN DEMİR VE ALİAĞA İÇİN YENİ BİR SAYFA AÇILDI”

ALİAĞA PETKİM 81 – 79 TÜRK TELEKOM / ismet badem
Bazı takımlarımızda yaşanan depremlerden sonra huzur operasyonları tam gaz devam ediyor. İyi Türk kadrosu ve yabancıların çok iyi olduğu Aliağa Petkim sezon başından beri bir türlü istediği gibi oynayamıyor! Son saniyeye kadar gelen maçları bir türlü “kurtaramayan” oyuncular huzursuzdu. Zaman zaman yaşanan sakatlıklar bir türlü hak ettikleri maçları alamadılar. Aslında yapılan yatırımın karşılığı ilk beş takım arasına girebilecek olan Aliağa’da teknik anlamda önemli bir değişiklik yapıldı. Dr. Hakan Demir ve Aliağa için yeni bir sayfa açıldı. Kendini çeşitli takımlarda defalarca kanıtlayan Hakan Hoca ilk sınavını başarı ile verdi.
İlk maçta Türk Telekom gibi önemli bir takımı yenmek kolay değil. Shumpert mükemmele yakın oynarken, Arnold, Francis ve Melih çok iyi bir maç çıkardılar. Ersin hasta, Orhan hala sakat. Telekom’da ise Dee Brown, Alper, Pasalic, Ceyhun çok direndiler ise de az farkla olsa da bu kritik maçı kaybettiler. Ribaundlarda Aliağa 37-29 önde bitirdi.
Maçın MVP.’si: Chalmers 20 sayı, 6/11 ikilik, 1/3 üçlük, 4/7 faul, 6 rib, 4 asist

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.