25 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C

MİNİKLERİN BAYRAM COŞKUSU

ALİAĞA VİDEO HABER / İzmir’in Aliağa İlçesi’nde Aliağa Belediye Çocuk Evi öğrencilerinin 23 Nisan gösterileri büyük beğeni topladı. Aliağa Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Çocuk

Miniklerin Bayram Coşkusu

25 Nisan 2010 Pazar 23:31




 

MİNİKLERİN 23 NİSAN COŞKUSU

 

ALİAĞA VİDEO HABER / İzmir"in Aliağa İlçesi"nde Aliağa Belediye Çocuk Evi öğrencilerinin 23 Nisan gösterileri büyük beğeni topladı. Aliağa Atatürk Kültür Merkezi"nde gerçekleştirilen etkinlikte Çocuk Evi"nde bulunan 4, 4.5, 5 ve 6 yaş grubunda eğitim gören yaklaşık 90 öğrencinin performansı aileler ve izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Çocuk Evi Müdürü Necla Evren program öncesinde bir açılış konuşması yaparak çocukların 23 Nisan dolayısı ile özel olarak hazırlandıklarını ifade ederek Atatürk"ün Dünya çocuklarına armağan ettiği bayramı çocuklar ile kutlamanın önemine değindi. Dünya da çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nın ruhuna uygun olarak çocukların neşe ve mutluluk içerisinde bayramı kutlamaları gerektiğini dile getiren Necla Evren “Tüm çocuklarımız geleceğimizi emanet edeceğimiz en kutsal değerlerimizdir. Ulu önder Atatürk"ün armağanı olan ve ulusal bağımsızlığımızı simgeleyen 23 Nisan Bayramında çocuklarımız ile sizlerin karşısına çıkmaktan dolayı mutluyuz. Çocuklarımız daha bu yaşlarda özveri ile hazırladıkları gösterilerini sizler ile paylaşmaktan bizler kadar heyecan duyuyorlar. Onları şimdiden kutluyoruz” dedi.

 

Aliağa Kent Konseyi Başkanı Sedat Güç, Belediye Sosyal ve Kültürel İşler Müdürü Sami Toydemir, Memiş Çelik ve kalabalık bir izleyici topluluğunun takip ettiği programda önce saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Sahneyi dolduran bütün Çocuk Evi Öğrencilerinin  "Teşekkürler ATATÜRK"  adlı şiiri okumalarının ardından 4 yaş grubu öğrencileri "Tavşanlar   Rondu" adlı gösteriyi gerçekleştirdi. 6 yaş grubundan Ulaş, Sena ve Zehra adlı öğrenciler 23 Nisan ile ilgili bir konuşma yaptılar. 4.5  yaş  gurubunun    "Ateş  Böceği " Rondu, 6  YAŞ  gurubunun  23  Nisan  Konuşan  Tablo" şiiri, 5  Yaş  guruplarının  23  Nisan  şiiri  ve  ritm  şovu ile 6  Yaş  gurubunun  Kurdele  dansı  ve  Andımızı  söylemesinin ardından yine 6 yaş grubu öğrencilerinin Atam Dansı ve İstiklal Marşı"nın 10 kıtasını okumaları ile program sona erdi.

 

Çocukların birbirinden güzel performansları Atatürk Kültür Merkezini dolduran aileler ve izleyiciler tarafından sık sık alkışlanırken çocukların doğal halleri de programa ayrı bir renk kattı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.