19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

ŞEHİT ÇOCUKLARI IUS’DA BURSLU OKUYACAK

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz Cuma akşamı gerçekleştirdiği darbe girişimi, halkın meydanlara çıkıp tankların önüne geçmesi ve milli iradeye sahip çıkması sonucu amacına ulaşamamış;

Şehit Çocukları IUS’da Burslu Okuyacak

29 Temmuz 2016 Cuma 20:25

ŞEHİT ÇOCUKLARI IUS’DA BURSLU OKUYACAK

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz Cuma akşamı gerçekleştirdiği darbe girişimi, halkın meydanlara çıkıp tankların önüne geçmesi ve milli iradeye sahip çıkması sonucu amacına ulaşamamış; ancak yaşanan olaylarda 246 vatandaşımız şehit olmuştu. Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da Türk girişimciler tarafından 2004 yılında kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi de bu zor günlerde üzerine düşen görevi yerine getirmek amacıyla, darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızın çocuklarına öğretim süresi boyunca herhangi bir şart gözetmeksizin yüzde 100 burs sağlama kararı aldı. IUS’un önümüzdeki eğitim döneminden itibaren geçerli olacak burs olanağından üniversitede eğitimine devam eden ve bu yıl tercih yapacak öğrenciler yararlanabilecekler.

Türkiye 15 Temmuz Cuma akşamı, cumhuriyet tarihinde en zorlu saatlerini yaşadı. FETÖ/ PDY’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızarak gerçekleştirdiği darbe girişimi sonucu 246 vatandaşımız şehit oldu. 2003 yılında dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle Türk işadamları tarafından Saraybosna’nın başkenti Bosna Hersek’te kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, şehit çocuklarının eğitim sürecinde sıkıntı yaşamamaları için önemli bir adım attı. Üniversitenin(IUS) Kurucu Vakıf Başkanı Hasan Topaloğlu, darbe sürecinde şehit olan vatandaşlarımızın çocukları için herhangi bir şarta bağlı olmaksızın yüzde 100 eğitim bursu sağlayacaklarını belirtti.

ÖĞRENCİNİN EĞİTİMİ BİTENE KADAR BURS SAĞLAYACAĞIZ

Darbe girişimini Türk milletinin iradesi ve özgürlüğüne karşı bir hareket olarak değerlendiren Topaloğlu, "Darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıyı üstlenenler küresel güçlerin taşeronluğunu üstlenmişlerdir. Milletimiz o günden bu yana meydanlarda üstüne düşen görevi fazlasıyla yerine getirdi ve cumhuriyetimize, demokrasiye sahip çıktı” dedi. Topaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz de Saraybosna Eğitim ve Öğretimi Geliştirme Vakfı (SEDEF) bünyesinde kurduğumuz Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nde Türk milleti ve devletine hizmet etmek amacıyla eğitimine devam eden ve bu yıl tercih yapacak şehit çocuklarını yüzde 100 burslu okutma kararı aldık. Herhangi bir şart koşmadan okulumuzu bitirinceye kadar burslu okumalarının önünü açacağız. Öğrencilerimiz hiçbir kısıtlama olmadan bölüm ve fakültelere tercih yapabilecekler. Allah göstermesin olumsuz bir durumda veya yaralı vatandaşlarımızın kaybı durumunda da ilgili bursluluk projemiz devam edecektir”.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.