28 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

TİYATRO DOĞDUĞU TOPRAKLARA DÖNÜYOR

Bundan yıllar önce, 2008 yılının kasım ayında, Salihli'de haftalık yerel gazete olarak yayımlanmakta olan, Ferhat Coşdur'un Esnaf Gazetesi'nde bir hayalin haberi yapılmıştı

Tiyatro Doğduğu Topraklara Dönüyor

01 Haziran 2016 Çarşamba 10:16

TİYATRO DOĞDUĞU TOPRAKLARA DÖNÜYOR

Bundan yıllar önce, 2008 yılının kasım ayında, Salihli'de haftalık yerel gazete olarak yayımlanmakta olan, Ferhat Coşdur'un Esnaf Gazetesi'nde bir hayalin haberi yapılmıştı. Salihli'de, tiyatronun babası dediğimiz, Dionysos'un memleketi Sart'ta bir tiyatro şenliği yapmak için, Rasim Aşın, kafasındakileri yazıya döküyorlardı birlikte, 6 metrekarelik bir ofiste...

Evet, 2006 yılındaki hayal, bugünlere geldiğimizde gerçekleşiyor... Bir hayalin vücut bulacağı Şenlik,  1-7 Haziran 2016 tarih aralığında, Salihli ve tiyatronun doğduğu topraklarda, yani Sart'ta ilk kez “Sahne” diyor.

Festival boyunca katılımcılar Sardes’te çadırlarını kurduktan sonra gerek çadır alanında gerekse Salihli’nin çeşitli noktalarında atölyeler, canlı heykeller, sokak gösterileri, tiyatro oyunları, akademik konferanslar ve çeşitli aktiviteler gerçekleştirilecek.

BİRBİRİNDEN DEĞERLİ İSİMLER VAR

Bu festivale ve sanata evet diyen isimler arasında Prof.Dr. Özdemir Nutku ve değerli eşi Prof.Dr. Hülya Nutku, Turan Özdemir, Doğan Yağcı, Faik Ertener, Ulvi Arı,  Nazif Uslu, Haluk Işık, Feyyaz Yükselen, Kerim Dündar, Deniz Turhan Hotiç, Duygu Ebru Öngen, Serap Işık, Rüştü Ali, Hamit Demir, Kımız Bozkır, Zafer Gecegörür, Şahin Örgel, Coşkun Çetinalp, Mehmet Esatoğlu, Hale Üstün, T. Murat Demirbaş, Yasin Kınay, Yaşar Gündem, Metin Güngör, Zekeriya Hocalar, Hülya Savaş, Nurdan Özgür, Gülşah Özdemir Koryürek, Azerbaycan’dan da Çocuk-Kukla Tiyatrosu Sanatçısı Mahire Haqverdiyeva ve İran’dan Hassan Saadi yer alıyor.

SIFIR BÜTÇELİ ŞENLİK

Şenlik Proje Koordinatörü Doç.Dr.Rasim Aşın şunları kaydetti: “Sıfır bütçe ile gerçekleştirilecek olan şenlik süresince, hiçbir devlet kurumundan ve şahıslardan maddi destek istenmeyecek ve vermek isteselerde kabul edilmeyecektir.”

Salihli Sardes Uluslararası Dionysos Tiyatro Şenliğini GÖNÜLLÜLÜK HAREKETİ, Salihli Turizm Derneği (SATURDER), Salihli Fotoğraf Derneği ve Salihli Fotoğraf Kulübü,  Salihli GEMA Vakfı,  Salihli Yüzme İhtisas Klubü Derneği,  Salihli Bisiklet Grupları, Salihli Motosiklet Grupları, Salihli de bulunan Eğitim-Öğretmen sendikaları,  Kıyı Ege ve Ege Tiyatroları Birliği (KETİB), Türkiye Tiyatrolar Birliği (TUTİB), Türkiye Tiyatro, Opera, Bale Vakfı (TOBAV), Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED), Toplum Araştırmaları için Kültür Sanat Vakfı (TAKSAV) gibi sanat kurumları yanı sıra öncelikle sanata destek veren resmi ve özel kurumlar ile Salihlili sanatseverlerin MANEVİ destekleri sayesinde gerçekleştiriliyor.

Şenlik  sürecinde Salihli ve Türkiye Tiyatro çalışmalarına katkı vermiş olan sanatçı ve sanatseverlere Donysos Ödülleri verilecek. / EGE BASIN GRUBU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.