• BIST 9645.02
  • Altın 2408.05
  • Dolar 32.5912
  • Euro 34.7714
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Modern Pentatlon Ve Biathle Türkiye Şampiyonası Kuşadası’nda Başladı

Modern Pentatlon Ve Biathle Türkiye Şampiyonası Kuşadası’nda Başladı
Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu tarafından Kuşadası Kaymakamlığı ve Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Modern Pentatlon ve Biathle Türkiye Şampiyonası” Kuşadası’nda başladı.

MODERN PENTATLON VE BİATHLE TÜRKİYE ŞAMPİYONASI KUŞADASI’NDA BAŞLADI

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu tarafından Kuşadası Kaymakamlığı ve Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Modern Pentatlon ve Biathle Türkiye Şampiyonası” Kuşadası’nda başladı. Şampiyonanın ilk gününde sporcular, Kuşadası Uğur İnan Spor Salonu ile İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda mücadele verdi.

Türkiye'nin farklı kentlerinden 38 takım ile 350 sporcunun katıldığı Modern Pentatlon ve Biathle Türkiye Şampiyonası tamamlanan ilk gün yarışlarını Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ferah Sürekçi, Belediye Başkan Yardımcıları Ayşe Şerifoğlu, Tufan Asrav, Türkiye Modern Pentatlon Fedarasyon Başkanı Yaşar Akşin ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Canan Gürel izledi.

“Modern Pentatlon ve Biathle Türkiye Şampiyonası” açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ferah Sürekçi, Kuşadası'nda böylesine büyük ve önemli bir organizasyon düzenleniyor olmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek şöyle konutu: "Sahip olduğu turizm potansiyeli ile her yıl yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlayan ilçemiz Kuşadası’nın ulusal ve uluslararası alanda önem arz eden kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere ev sahipliği yapıyor olmasını büyük bir coşku ve heyecanla karşılıyor ve Belediye olarak her türlü desteği canı gönülden veriyoruz. Sporun çocuk ve gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak gelişimi açısından önemini göz önünde bulundurarak bir yandan Kuşadası’nda sportif alt yapıyı oluşturmak, bir yandan da toplumun tüm kesimlerini spora teşvik etmek amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Kuşadası’nın sahip olduğu fiziksel yapı doğrultusunda yüzme, koşu ve bisiklet gibi farklı branşların bir arada yapıldığı biathlon, triatlon ve pentatlon için uygun parkurlara sahip olması nedeniyle ilçemizin 'spor kenti' olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini büyük bir memnuniyetle görüyor ve bu alanda daha da sağlam adımlar atılabilmesi için çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışıyoruz” dedi.

Sürekçinin ardından konuşan Kuşadası Kaymakamı Aksoy ise Kuşadası’nın önemli bir turizm merkezi olduğunu belirtti. Bu tip önemli sportif faaliyetlerin ilçeye ayrı bir değer kattığını ifade eden Aksoy “Belediyemiz ve Federasyonumuzla işbirliği içinde düzenlediğimiz bu organizasyon bizler için çok değerli. Organizasyona katkı sağlayan tüm kuruluş ve kişilere teşekkür eder, sporcularımıza başarılar dilerim” dedi.

Yapılan konuşmalarının ardından Biathle Yıldız E Kızlar, Biathle Yıldız E Erkekler, Biathle Yıldız D Kızlar, Biathle Yıldız D Erkekler, Biathle Yıldız C Kızlar ve Biathle Yıldız C Erkekler branşlarında gerçekleşen ilk gün yarışlarında dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından madalyaları verildi

 

Bu haber toplam 868 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14