• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Myrina-Gryneion Yayın Külliyatı 4. Ciltle Tamamlandı

Myrina-Gryneion Yayın Külliyatı 4. Ciltle Tamamlandı
İzmir’de Aliağa ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve Aiolis’in 12 antik kentinden olan Myrina ve Gryneion’da 2015-2019 yılları arasında Aliağa Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen arkeolojik yüzey araştırmaları bilim dünyasına 4 yayın kazandırdı.

Aliağa Belediyesi binlerce yıllık uygarlık izlerini günümüze taşıyan antik kentlerle ilgili “Aliağa Kent Kitaplığı” yayın dizisi içinde 4 ciltlik külliyat yayınladı. İlk cildi 2017 yılında, 2.cildi 2018’de yayınlanan serinin 3. Cildi ise Mayıs 2021’de yayınlandı. Aliağa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta yayınlanan serinin 4. Cildi ise Türkiye’nin en önemli müzelerinden Bergama Müzesinde bulunan Myrina heykelciklerini kamuoyuna tanıtıyor.

ALİAĞA KENT KİTAPLIĞI’NIN 16. KİTABI YAYINLANDI
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın 2014 yılında göreve geldiği gibi başlattığı “Aliağa Kent Belleği Araştırmaları” ve “Aliağa Kent Kitaplığı” projesi ile 2014-2021 yılları arasındaki 7 yılda Aliağa ve çevresinin tarihi, kültürel, arkeolojik ve doğal zenginliklerini kent belleğine kazandıran tam 16 kitap yayınlandı. Aliağa Belediyesi bu yayın zenginliğiyle Türkiye’de en çok yayın yapan yerel yönetimlerden biri oldu. 

MYRİNA VE GRYNEİON KÜLLİYATI TAMAMLANDI
Aliağa Belediyesi’nin yayıncılık markası “Aliağa Kent Kitaplığı” tarafından Myrina ve Gryneion 1. cildi 2017 yılında akademisyenler Murat Çekilmez ve Emel Dereboylu Poulain editörlüğünde, 2. cilt ise 2018 yılında Murat Çekilmez, Emel Dereboylu Poulain ve Emre Erdan editörlüğünde yayınlandı. Serinin 3. Cildi ise 2021 yılı Mayıs ayında yayınlandı. Yayınlanan 3. Ciltte Antik Kaynaklarda Gryneion Antik Kentinde olduğu belirtilen Apollon tapınağının yerini aramaya yönelik yapılan arkeo-jeofizik çalışmaları detaylı olarak bilim dünyasına ve okuyuculara sunuldu. Aralık 2021’de Murat Çekilmez, Pınar Taşpınar ve Merve Arinç editörlüğünde yayınlanan Myrina-Gryneion serisinin son kitabı ise Bergama Müzesinde bulunan Myrina- Gryneion terrakotta eserlerine yer veriyor. Yayında Bergama Müzesi’ndeki Myrina eserlerinin açıklamalı görselleri, heykeller ve sikkeler de ilk kez yayınlanıyor.

BAŞKAN SERKAN ACAR; “GÜNÜMÜZE ULAŞAN HER ŞEY, KORUYUP GELECEĞE TAŞIMAMIZ İÇİN BİZE EMANET EDİLEN GEÇMİŞİN MİRASIDIR”
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “2014 yılında göreve geldiğimizde Aliağa ile ilgili herhangi bir yayın yoktu. Bunun büyük bir eksiklik olduğunu düşünerek Aliağa Kent Belleği araştırmalarını başlattık. Ardından Yayınevi markamız olan Aliağa Kent Kitaplığını kurduk. 2014’den bu güne 7 yılda Aliağa ile ilgili tam 16 eser yayınladık. 17. kitabımız da bu ay yayınlanacak.” dedi.

“Yaşadığımız coğrafyada günümüze ulaşan her şey, koruyup geleceğe taşımamız için bize emanet edilen geçmişin mirasıdır. Bu topraklarda binlerce yıldır kurulan uygarlıklar, üretilen kültür bizim kültürümüzdür” diye konuşan Başkan Serkan Acar, “Aliağa ve bölge tarihimizi, geçmişten bugüne kültürümüzü, değerlerimizi, öğrencilerimize, çocuklarımıza, gençlerimize aktarabilmek için kültür yayınlarımıza aynı şevk ve heyecanla devam edeceğiz. Çok kısa bir süre içinde Aliağamızın doğa ve çevre zenginliğini gözler önüne serecek Aliağa Kent Kitaplığımızın 17. Eserini de yayınlayacağız. Bu kıymetli eserlerin ortaya çıkmasında büyük emeği olan değerli akademisyenlerimize, yazar ve araştırmacılarımıza Aliağa halkımız adına teşekkür ediyorum”

DAĞITIM 15 ARALIK’TA BAŞLAYACAK
Arkeoloji ve tarih meraklıları Myrina ve Gryneion 4.Cilt kitabını 15 Aralık 2021 tarihinden itibaren Aliağa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden edinebilecek.

ESER ONLİNE ERİŞİME DE AÇILDI
Myrina- Gryneion 4. Cilt kitabı, Aliağa Belediyesi’nin resmi internet sayfası üzerinden de erişime açıldı. Arkeoloji ve tarih meraklıları kitabın tam dijital versiyonunu https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-kent-kitapligi linki üzerinden online olarak görüntüleyip mobil cihazlarına dijital olarak indirebiliyor.

3-aliaga-belediye-baskani-serkan-acar_1_h700.jpg
 

Bu haber toplam 274 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14